Επιχείρηση "σκούπα" κατά της κατανάλωσης αλκοόλ




Περισσότερα από 5.000 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών κατέσχεσαν οι βρετανικές Αρχές από χιλιάδες νεαρά άτομα, σε επιχείρηση κατά της κατανάλωσης αλκοόλ, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ιουλίου- Σεπτεμβρίου.

Η αστυνομία «συνέλαβε» 3.721 νέους που έπιναν ή ετοιμάζονταν να καταναλώσουν αλκοόλ δημόσια σε 69 περιοχές. Περίπου 2.000 έφηβοι παραπέμφθηκαν για θεραπεία στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής που στοίχισε 1,4 εκατομμύρια λίρες.

«Αν και η πλειονότητα των νέων σέβεται τους νόμους και δεν προκαλεί προβλήματα στην κοινωνία, σε ορισμένες περιοχές, η κατανάλωση αλκοόλ από ορισμένους νέους τους κάνει να χάνουν τον έλεγχο», είπε η υπουργός αρμόδια για θέματα ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση, 5.171 λίτρα αλκοόλ κατασχέθηκαν από εφήβους, 1.829 γονείς ενημερώθηκαν πως τα παιδιά τους παρουσίαζαν αντικοινωνική συμπεριφορά εξαιτίας του αλκοόλ και περίπου 2.000 παιδιά παραπέμφθηκαν σε υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης ενώ 324 εστάλησαν σε προγράμματα αποτοξίνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...