Κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία μαθητές και καθηγητές



Τα παράθυρα και οι πόρτες του δεν κλείνουν. Οι αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Οι σοβάδες πέφτουν από τα ταβάνια. Αυτές και ακόμη χειρότερες είναι οι εικόνες που συνθέτουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται το ΕΠΑΛ και το ΕΠΑΣ Θήβας.

Το θέμα έχει προκαλέσει την οργή γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, που καταγγέλλουν το πρόβλημα και εξηγούν ότι αν και το έχουν επισημάνει επανειλημμένα, «ουδείς
φρ
Το κτίριο είναι ολοκληρωτικά διαβρωμένο
Το κτίριο είναι ολοκληρωτικά διαβρωμένο
όντισε να κάνει κάτι γι’ αυτό».

Οι μαθητές που χρησιμοποιούν τις τριτοκοσμικές, διαβρωμένες από την υγρασία αίθουσες, κινδυνεύουν καθημερινά. Το χειμώνα τα παιδιά κάνουν μάθημα φορώντας τα μπουφάν τους.

Στο κτίριο που χτίστηκε πριν δεκαετίες, δεν έχει ουδέποτε επισκευαστεί με αποτέλεσμα οι βροχές να το μετατρέπουν σε «σουρωτήρι» και τους καθηγητές σε «ναυαγοσώστες», αφού τα νερά περνούν μέσα από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις!

Κάποιοι λένε πως 2,5 εκ. ευρώ έχουν ήδη εκταμιευθεί στα ταμεία της Νομαρχίας γι’ αυτόν τον σκοπό, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, καθώς όλα σε αυτή την χώρα τραβούν την ανηφόρα!

Ο κ. Θανάσης Μαριγούδης, πολιτικός μηχανικός, προϊστάμενος του ειδικού για την εκπαίδευση τμήματος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας τόνισε ότι «Έχουν δίκιο μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί. Έτσι θα αντιδρούσα κι εγώ αν πήγαιναν τα παιδιά μου σε ένα σχολείο με αυτά τα προβλήματα».

Στις 12 Φεβρουαρίου 2008 έγινε ο πρώτος διαγωνισμός, στον οποίο έλαβαν μέρος 10 ιδιώτες, αλλά κάποιος προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 18, η οποία τον δικαίωσε με απόφαση στις 23 Ιουνίου 2008 με αποτέλεσμα να γίνουν όλα πάλι από την αρχή, με νέο φάκελο, νέα μελέτη και νέο διαγωνισμό, αφού το καθεστώς είχε αλλάξει και απαιτούσε τροποποιήσεις.

Το νερό περνάει δίπλα από τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος
Το νερό περνάει δίπλα από τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος
Στα τέλη Απριλίου όλα ήταν έτοιμα, στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 η μελέτη ανατέθηκε και κοινοποιήθηκε στον ανάδοχο, οποίος εντός των ημερών θα πράξει τα σχετικά για το ξεκίνημα.
«Για να ολοκληρωθεί η στατική μελέτη και όλα τα συναφή, θα πάρει διάστημα 5 – 7 μηνών» εξηγεί ο κ. Μαριγούδης.

Να σημειωθεί πως πέρυσι οι καθηγητές φρόντισαν να αντικαταστήσουν το ηλεκτρολογικό σύστημα προς αποφυγή ηλεκτροπληξίας, όμως το νερό, που θα συνεχίζει να μπαίνει και να διαβρώνει τα πάντα, εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για όλους όσους μπαίνουν στις αίθουσες του κτιρίου.

Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, κάποιοι λένε ότι επί της ουσίας το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό περνούν από τα ίδια κανάλια. Κάποια στιγμή θα κεραυνοβοληθεί άνθρωπος, αλλά τότε θα είναι αργά!

Πηγή: thiva-press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...