ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ




Με σκόρερ τον Όσκαρ Γκονζάλες και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι σε μεγάλη βραδιά ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου στο περιστέρι, στο τελευταίο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ για το Σάββατο.


Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχτηκαν με πολλές απουσίες, αλλά κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας τους 25 βαθμούς.

Το μοναδικό γκολ σημειώθηκε στο 80ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Όσκαρ βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα, αξιοποιώντας την προσπάθεια του Γκαλέτι.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος του δεν είχε να επιδείξει κάτι το εξαιρετικό και μέχρι το 30’ η μοναδική καλή στιγμή ήταν μια κεφαλιά του Μήτρογλου μόλις στο πρώτο λεπτό. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία του αγώνα. Στο 30’ ο Τάτος βρέθηκε απέναντι από τον Αντώνη Νικοπολίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακός βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ και κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Στο 35’ ο Σαρμίεντο, από τη σέντρα του Κουτσόπουλο έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση, εξαιτίας των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Κάποιοι από αυτούς μπήκαν μέσα στο γήπεδο και προς στιγμή η κατάσταση πήγε να ξεφύγει, αλλά με παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε το ρυθμό του στο δεύτερο ημίχρονο και στο 56΄ μετά από ωραία εναλλαγή του Όσκαρ με τον Μήτρογλου, ο τελευταίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Μιχαηλίδη. Πέντε λεπτά μετά, ο Μιχαηλίδης με εντυπωσιακή απόκρουση απομάκρυνε το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μήτρογλου.

Στο 73΄ ο Νάστος πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βάλει το σώμα του στο σουτ του Μήτρογλου μέσα από τη μικρή περιοχή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 74΄ για τον Ολυμπιακό. Από παράλληλη σέντρα του Γκαλέτι ο Μήτρογλου κατάφερε να… αστοχήσει προ κενής εστίας.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 80΄ με το εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ που πέτυχε ο Όσκαρ, από περίτεχνη ενέργεια του Γκαλέτι. Στο 89΄ ο Γκαλέτι με ανάποδο ψαλίδι πήγε να πετύχει ένα από τα ομορφότερα γκολ, αλλά ο Μιχαηλίδης διόρθωσε το λάθος του και απέκρουσε σε κόρνερ.

Κίτρινες κάρτες: Αποστολόπουλος, Φαβάλι, Νεμπεγλέρας, Νάστος

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Τάτος (78΄ Σφακιανάκης), Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αποστολόπουλος, Φαβάλι, Σαρμιέντο (82΄ Περόνε), Μπαζίνσκι, Καραγκούνης (67΄ Μπρίτο), Κάμπας.

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Κατσικογιάννης (81΄ Γιάννης Παπαδόπουλος), Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Στολτίδης, Γκαλέτι, Όσκαρ (90’+ Γκαλίτσιος), Πάντος, Σοϊλέδης (69΄ Φετφατζίδης), Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...