«Έμφραγμα» στο τέλος για το Μαρούσι





Πάλεψε μέχρις εσχάτων το Μαρούσι στον παρθενικό του αγώνα στους ομίλους της Euroleague που διεξήχθη σήμερα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ηττήθηκε με 66-65, χάρη σε ένα τρίποντο του Βίκτορ Κριάπα σε «νεκρό» χρόνο.


Πρώτος σκόρερ της ομάδας των βορείων προαστίων ήταν ο Καϊμακόγλου με 15 πόντους. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Κιζ και Μαυροειδής, οι οποίοι σημείωσαν 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει προβάδισμα στο σκορ με 10-5.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό της η «αρκούδα» ισορρόπησε το παιχνίδι, βρήκε ρυθμό, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο +6 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα των βορείων προαστίων με ένα σερί 6-0 ισοφάρισε σε 18-18 και ευστοχώντας στην τελευταία της επίθεση πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ να δείχνει 34-32 υπέρ της.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Μαρούσι με τους Κώστα Καϊμακόγλου και Δημήτρη Μαυροειδή να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 8-2 διατηρώντας το προβάδισμα του στο σκορ.

Εντούτοις στην συνέχεια ανέλαβε δράση για λογαριασμό των πρωταθλητών Ευρώπης το 2007 ο Τζέι Αρ Χόλντεν. Ο Αμερικανός άσος  με κρίσιμα καλάθια έδωσε εκ νέου την πρωτοπορία στο σκορ στη ρωσική ομάδα με 49-48, το οποίο ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο Μαρούσι και ΤΣΣΚΑ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με πρωταρχικό στόχο να καταστρέψουν η μία το παιχνίδι της άλλης.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, με αποτέλεσμα το τέλος της αναμέτρησης να προβλέπεται «γκραν γκινιόλ», όπως και αποδείχθηκε άλλωστε.

Ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα το Μαρούσι βρισκόταν μπροστά στο σκορ με ένα πόντο (62-61), ωστόσο ο Λάνγκτον με ένα δίποντο έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Πασούτιν (62-63).

Κι ενώ είχαν μείνει μόλις 7’’ ο Μπίλι Κιζ με τρίποντη "βόμβα" από τα επτά μέτρα έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα του (65-63), όχι όμως και το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα στους ομίλους της Euroleague.

Κι αυτό γιατί μόλις 1,4’’ πριν τη λήξη του αγώνα από την επαναφορά στο κέντρο η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κριάπα, ο οποίος με σουτ εκτός ισορροπίας ευστόχησε σε τρίποντο, χαρίζοντας σε νεκρό χρόνο τη νίκη στην ρωσική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 34-32, 48-49, 65-66

Μαρούσι (Γ. Μπαρτζώκας): Κιζ 14, Πελεκάνος 3, Μπατής 3, Χόμαν 5, Μαυροειδής 13, Πατ Καλάθης, Αριγκμάμπου, Κένταλ 2, Καϊμακόγλου 15, Λούκας 10.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ε. Πασούτιν): Κουρμπάνοφ, Σισκάουσκας 12, Χόλντεν 16, Πονκρασόφ, Λάνγκντον 18, Σοκόλοφ 7, Κριάπα 5, Πλάνινιτς 2, Ραντένοβιτς 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...