«Νέα εποχή» στο διαδίκτυο




Στα τελικά στάδια μιας καινοτομίας που πρόκειται να αλλάξει ριζικά το διαδίκτυο φαίνεται ότι βρίσκεται ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός «Icann».

Ο οργανισμός ολοκληρώνει τα σχέδιά του για να παρουσιάσει διευθύνσεις ιστοσελίδων που δεν θα περιλαμβάνουν λατινικούς χαρακτήρες.

Η πρόταση εγκρίθηκε αρχικά το 2008 και θα επιτρέπει την κατοχύρωση διευθύνσεων σε ασιατικές, αραβικές και άλλες γλώσσες.

Σε περίπτωση που οι διαδικασίες ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις από τις 16 Νοεμβρίου, ενώ τα πρώτα «Διεθνοποιημένα Ονόματα Χώρου» (Internationalised Domain Names (IDNs)) θα μπορούν να τεθούν σε λειτουργία από τα μέσα του 2010.

Όπως δήλωσε και ο Rod Beckstrom κατά την έναρξη του συνεδρίου του Icann στη Σεούλ: «Από τους 1,6 δισεκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου σήμερα, πάνω από τους μισούς χρησιμοποιούν μη-λατινογενείς γλώσσες» και πρόσθεσε:

«Οπότε, αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους μισούς χρήστες του διαδικτύου σήμερα, αλλά και για πάνω από τους μισούς, πιθανότατα, από τους μελλοντικούς χρήστες με την εξάπλωση του διαδικτύου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...