Αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος !


Συνεντεύξεις, παράνομες επιτροπές, διορισμοί , παρέες και ατομικό περιβάλλον. Αυτά φρόντισε να «φορτώσει» το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠαΣοΚ-και ...όχι μόνο-, στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτή όμως είναι η μια όψη του νομίσματος. Ας δούμε και την άλλη την οποία φροντίζει επιμελώς να αποκρύπτει τόσο η επικοινωνιακή ομάδα του ΠαΣοΚ , όσο η πλειονότητα των ΜΜΕ.

Ας δούμε λοιπόν σήμερα ένα από τα φρέσκα πρόσωπα στην πολιτική μας σκηνή, την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.Τίνα Μπιρμπίλη και ένα από τα παλαιά τον κ. Γ. Παπανδρέου και το οικογενειακό και όχι μόνο περιβάλλον του.
Έχουν οποιαδήποτε σχέση με όλα όσα σήμερα κατηγορούν, δηλ. συνεντεύξεις, παράνομες επιτροπές, διορισμοί , παρέες και ατομικό και οικογενειακό περιβάλλον;

Όπως δημοσίευσε την Κυριακή το «ΘΕΜΑ» η επίσημη παρουσία της υπουργού Περιβάλλοντος στον πυρήνα των στενών συνεργατών του κ. Παπανδρέου χρονολογείται από τις 7/6/2002, όταν με δική του υπουργική απόφαση διορίστηκε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Πολιτικό του Γραφείο (Υπουργείο Εξωτερικών ).

Παράλληλα, η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη ορίζεται... ΚΑΙ μέλος της επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος του ίδιου υπουργείου, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την υποβολή σχετικών προτάσεων στην Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003.

Στην ίδια επιτροπή, οι εργασίες της οποίας συνεχίστηκαν μέχρι τις αρχές του 2004 , συμμετείχαν τόσο ...ο αδερφός του πρωθυπουργού κ. Αντρίκος Παπανδρέου όσο και ...η σύμβουλος του σημερινού πρωθυπουργού , κυρία Γλυκερία Σιούτη.

Το επόμενο βήμα στην εντυπωσιακή εξέλιξη της κυρίας Μπιρμπίλη στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν ο διορισμός της στις 26/9/2003 «σε θέση Ειδικού Συμβούλου στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου».

Η αναβάθμισή της αυτή φαίνεται ότι δεν θεωρήθηκε ΗΘΙΚΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ για να μην υποβάλει ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβώς διάστημα τα δικαιολογητικά της -η υποβολή των οποίων έληξε στις 30/9/2003 , τέσσερεις μέρες δηλαδή μετά την τοποθέτηση της- με σκοπό να προσληφθεί ως μόνιμη υπάλληλος του κλάδου εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο.

Η Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων συγκροτήθηκε με ......υπουργική απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου στις 15/12/2003 και προχώρησε «σε έλεγχο των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υποψηφίων».
Παρότι η κυρία Μπιρμπίλη και οι συνυποψήφιοί της πέρασαν από ...συνέντευξη επί ΠΑΣΟΚ, δεν αναρτήθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων καθώς η διαδικασία μπήκε στο στόχαστρο δικαστικής διερεύνησης για τυχόν ακυρότητά της.

Πράγματι το Συμβούλιο Επικρατείας με τρεις αποφάσεις του το 2008(2694-2695-2696/2008) αποφάνθηκε ότι διαπιστώθηκαν ....πλημμέλειες κατά τη διαδικασία επιλογής, γνωστοποίησε δε στον πρόεδρο της Επιτροπής Επιλογής ότι έπρεπε να επαναληφθεί η σχετική διαδικασία από το στάδιο των συνεντεύξεων των υποψηφίων»!

Το ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε πως με ....υπουργική απόφαση του κ. Γ.Παπανδρέου καταργήθηκαν «όλες οι κανονιστικές ρυθμίσεις της αρχικής υπουργικής αποφάσεως με τις οποίες προσδιορίζονταν ο αριθμός και οι ιδιότητες των μελών της Επιτροπής Επιλογής και εξουσιοδοτήθηκε ο ....υπουργός Εξωτερικών ( δηλαδή ο ΙΔΙΟΣ) να προβαίνει, κάθε φορά, σε ατομική (ad hoc) συγκρότηση της εν λόγω Επιτροπής, με τον διορισμό των συγκεκριμένων τακτικών και αναπληρωματικών μελών της».

Γιάννης κερνά δηλαδή και ...Γιάννης πίνει ! Η αξιοκρατία απωλέσθη και αναζητείται! Και όμως ο κ. Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί και σήμερα .....να την επικαλείται. Συμβαίνουν ΚΑΙ αυτά στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε!

Με την πρόσληψή της στο Δημόσιο να είναι μετέωρη και τη διακυβέρνηση της χώρας να έχει περάσει στη Νέα Δημοκρατία, η στενή συνεργάτιδα του κ. Παπανδρέου δεν έμεινε σχεδόν καθόλου χωρίς απασχόληση.

Στις 19/4/2004 διορίστηκε, ύστερα από πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, σε υπάρχουσα αυτή τη φορά «κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Γραφείο του Προέδρου της δεύτερης κατά σειρά Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ».

Το επόμενο διάστημα η κυρία Μπιρμπίλη παίρνει μέρος με επιτυχία στη ...«γαλάζια» συνέντευξη (που βόλευε τα γαλάζια παιδιά... κατά το ΠαΣοΚ !!!) και την 11η Απριλίου 2005 στο τρίτο τεύχος με αριθμό 91 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το όνομά της φιγουράρει, με υπογραφή του κ. Μολυβιάτη, στη λίστα διορισμού για τη θέση εμπειρογνωμόνων Β’.

Στη συγκεκριμένη θέση και στη σχετική επετηρίδα του υπουργείου Εξωτερικών συναντούμε την υπουργό Περιβάλλοντος και στο ΦΕΚ Γ’1149-22/12/2008 που υπογράφει η τέως αρμόδια υπουργός κυρία Ντόρα Μπακογιάννη!

Συνεντεύξεις, παράνομες επιτροπές, διορισμοί ημετέρων , παρέες , ατομικό και οικογενειακό περιβάλλον του κ. Γ. Παπανδρέου. Αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος !
http://politis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...