Σάλο προκάλεσε διαφημιστική πινακίδα του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων Τισό που απεικόνιζε τον Αδόλφο Χίτλερ στη Ταϊλάνδη


Μια αφίσα που απεικόνιζε τον Αδόλφο Χίτλερ και αποτελούσε διαφήμιση ενός μουσείου κέρινων ομοιωμάτων σε παράκτιο θέρετρο καλύφθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις των πρέσβεων του Ισραήλ και της Γερμανίας στην Ταϊλάνδη, αναφέρουν εγχώρια ΜΜΕ σήμερα Κυριακή.
Το μουσείο Τισό, που..

ανοίγει παράρτημα στην Πατάγια, 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ, τον επόμενο μήνα, ζήτησε συγγνώμη για την αφίσα με τη φωτογραφία του Γερμανού δικτάτορα να τείνει το χέρι στο ναζιστικό χαιρετισμό, με τη λεζάντα "Ο Χίτλερ δεν είναι ακόμη νεκρός" στα ταϊλανδέζικα.

Η αφίσα, που τοποθετήθηκε πριν δύο εβδομάδες στον δρόμο από την πρωτεύουσα προς την Πατάγια, υπήρξε αιτία να γίνουν πάνω από 100 καταγγελίες, περιλαμβανομένης και μιας επιστολής διαμαρτυρίας από τον πρεσβευτή του Ισραήλ Γιτζάκ Σοχάμ.

"Η εικόνα του Αδόλφου Χίτλερ και το κείμενο από κάτω της δεν προσβάλλουν μόνο τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος αλλά και κάθε άνθρωπο που απεχθάνεται τη ρατσιστική συμπεριφορά", ανέφερε η επιστολή του Σοχάμ προς το μουσείο. "Είναι εντελώς απαράδεκτο να προβάλλετε ένα τέτοιο τέρας, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ", έγραψε ακόμα ο πρεσβευτής, σύμφωνα με την εφημερίδα Bangkok Post.

Αγανάκτηση εξέφρασε και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ταϊλάνδη Χανς Σούμαχερ, κατά την Ποστ. "Αυτού του είδους η εντελώς ακαλαίσθητη διαφήμιση θα μπορούσε να πληγώσει πολλούς ανθρώπους", είπε σε επίσκεψή του στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα. "Η Γερμανική πρεσβεία θα το εκτιμούσε εάν η αφίσα απομακρυνόταν το συντομότερο δυνατόν".

Ο διευθύνων σύμβουλος του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων Τισό στην Ταϊλάνδη Σόμπορν Νακσουετρόνγκ δήλωσε ότι η διαφημιστική αυτή ιδέα θα συνεχίσει να αξιοποιείται, αλλά θα χρησιμοποιηθούν άλλες ιστορικές προσωπικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...