Ο ξαφνικός έρωτας του Αντώνη Σαμαρά

Από την "Realnews"
Ανοιξη 1989. Κινηματογράφος «Αστέρια», ψηλά στη Κηφισίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Απ έξω έχουν παρκάρει τα Wrangler των γαλάζιων college boys and girls που φοιτούσαν στο Λονδίνο, τη Βοστώνη, το Deree αλλά και στο Κολλέγιο του Ψυχικού απ όπου είχε αποφοιτήσει ο νεαρός, μόλις 34 ετών, ομιλητής της βραδιάς. Το χαρακτηριστικό baby face, η αθλητική εμφάνιση, οι οικογενειακές καταβολές, το ντύσιμό του, το οικείο στυλ του, είχαν σημαδέψει για χρόνια τις γυναικείες καρδιές. Μόνο που εκείνο το πρωί της Κυριακής, η δική του καρδιά ήταν εκείνη που θ άρπαζε φωτιά. Η σπίθα, ήταν ψηλή μελαχρινή και η ερωτική ιστορία που θ άλλαζε την ζωή του κου Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε κάπως έτσι:




-Γεωργία, ετοιμάσου φεύγουμε. Πρέπει να προλάβουμε την ομιλία του Αντώνη.


Ο επιχειρηματίας κος Άκης Κρητικός, παραδοσιακός δεξιός ζητά από την μεγάλη του κόρη Γεωργία , που είναι φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο να τον συνοδέψει στην εκδήλωση που οργάνωνε ο μεσσήνιος βουλευτής, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στ αθηναικά σαλόνια. (Πριν προλάβει να βρεθεί στα μισά της τρίτης δεκαετίας της ζωής του, είχε θητεία 12 χρόνων στο Κοινοβούλιο.)


Πράγματι η Γεωργία περνάει στο πλευρό του πατέρα της την είσοδο του κινηματογράφου και στέκεται διακριτικά σε μια από τις τελευταίες θέσεις. Είναι μια εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο της κινητοποίησης των πολιτών από τους βουλευτές της ΝΔ, για μια μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωνε το κόμμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.


Όταν ο κ. Αντώνης Σαμαράς κατεβαίνει από το βήμα οι οπαδοί του κόμματος συγκεντρώνονται γύρω του για να του σφίξουν το χέρι. Η αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη. Το βλέμμα του όμως παγώνει, όταν αντικρύζει το ψηλόλιγνο κορίτσι με τα εκφραστικά μεγάλα μάτια που περιμένει να τον χαιρετήσει τελευταία, μαζί με τον πατέρα της.


« Δεν σας κρύβω ότι μόλις την είδα, αισθάνθηκα να με διαπερνάει ένα ηλεκτρικό κύμα …», θα εξομολογηθεί χρόνια αργότερα ο κ. Αντώνης Σαμαράς


Ο γοητευτικός πολιτικός δεν γνώριζε τίποτα για εκείνο το εντυπωσιακό κορίτσι που τον είχε μόλις αναστατώσει. Συνέβη σε μια περίοδο που είχε ρίξει όλο το βάρος στην πολιτική του καριέρα και ήταν έτοιμος να κάνει μεγάλα βήματα στη ζωή του.






Η καρδιά του όμως του έδειξε ένα σημάδι κι αυτό δεν ήταν διατεθειμένος να το αφήσει να περάσει έτσι. «Ακολουθήστε τα σημάδια...» λέει ο Πάολο Κουέλο στον «Αλχημιστή» . Αυτό θα έκανε κι εκείνος. Αμέσως μετά την συγκέντρωση ζήτησε από τον φωτογράφο να του πάει στο γραφείο του όλες τις φωτογραφίες που είχε βγάλει. Ο φωτογράφος άφησε πάνω στο γραφείο του 300 φωτογραφίες και ο ερωτοχτυπημένος νέος τις έψαξε όλες, μία – μία. Η αγωνία του μεγάλωνε καθώς η στίβα άρχισε να μικραίνει επικίνδυνα. Είχαν απομείνει μόνο λίγες φωτογραφίες κι εκείνη πουθενά. Απογοητευμένος έπιασε στα χέρια του τη τελευταία απ αυτές. Και τότε την είδε: Εδώ η Γεωργία φαινόταν αμυδρά μαζί με τον πατέρα της. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς με οδηγό τη φωτογραφία προσπάθησε να την εντοπίσει αλλά εις μάτην. Δεν παρέδωσε ωστόσο τα όπλα . Την άφησε, πάνω στο γραφείο του, στο πατρικό του σπίτι στη Μουρούζη για να την βλέπει. Κάποια στιγμή την φωτογραφία είδε τυχαία ο αδελφός του, ο Αλέξανδρος, ο οποίος αναγνώρισε τον πατέρα της, και έτσι ο βουλευτής κατάφερε να βρει τα ίχνη της γυναίκας που τον είχε γοητεύσει..


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!


Της τηλεφώνησε ένα μήνα αργότερα και έδωσαν ραντεβού στο Σύνταγμα στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Συναντήθηκαν στην είσοδο της Μεγάλης Βρετάνιας. Μόλις η συγκέντρωση τελείωσε άφησαν το πλήθος και τον κ. Μητσοτάκη και πέταξαν με τα φτερά του έρωτα. Τα υπόλοιπα ήρθαν χωρίς να τα σχεδιάσουν .


Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ήταν βέβαιος πως η Γεωργία ήταν η γυναίκα της ζωής του. Της κάνει πρόταση γάμου και αρραβωνιάζονται σχεδόν αμέσως. Ταυτόχρονα εκείνος έχει αναλάβει το υπουργείο οικονομικών . Οι συνεργάτες του θυμούνται την Γεωργία να τον περιμένει υπομονετικά και διακριτικά στον προθάλαμο του γραφείου του πολλές φορές ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα.


Ο γάμος προγραμματίζεται ακριβώς ένα χρόνο μετά . Στις 20 Μαΐου του 1990 που στη Πύλο, την ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι τότε υπουργός εξωτερικών και ίσως το πλέον δημοφιλές πρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος. Πολλοί τους έχουν ζητήσει να γίνουν κουμπάροι, ο Σαμαράς όμως ζητά να τον παντρέψει ο ξάδελφός του από την Θεσσαλονίκη, κ. Δημήτρης Ζάνας με τον οποίο είναι πολύ καλοί φίλοι. Το γλέντι γίνεται την επόμενη μέρα στην Καλαμάτα και η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους Μεσσήνιους. Οι προσκεκλημένοι ξεπερνούν τελικά τα 10.000 άτομα . Συγγενείς , φίλοι και παλιοί συμφοιτητές του υπουργού απ΄ την εποχή του Χάρβαρντ: Βαρζιλιάνοι, Γάλλοι, Πέρσες, Αμερικάνοι. Ο πρωθυπουργός , όλοι σχεδόν οι βουλευτές της ΝΔ και ο Δήμαρχος Λευκωσίας δίνουν το παρών. Στο γλέντι θα βάλουν φωτιά και τα βαριά ονόματα του λαικού τραγουδιού. Βρίσκονται εδώ ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Μαρινέλλα, ο Μανώλης Μητσιάς, η Κωνσταντίνα.


Πέρασαν 19 χρόνια από τότε. Η μεγάλη κόρη του ζευγαριού, η Ελένη, σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Λονδίνο, ενώ ο μικρός γιός τους, ο Κωνσταντίνος, πηγαίνει στη πρώτη Γυμνασίου στο Κολλέγιο Αθηνών.


Η κα Γεωργία Σαμαρά, λατρεύει τους χαμηλούς τόνους στη ζωή της κι όσο μπορεί αποφεύγει το κοσμική βοή. Οσοι την γνωρίζουν κάνουν λόγο για το διακριτικό φιλανθρωπικό της έργο και την εξίσου αθόρυβη παρουσία της στο πλευρό ενός φιλόδοξου πολιτικού που στο μεταξύ, έχει προλάβει να γευθεί ουκ ολίγες νίκες αλλά και ήττες στην πολυτάραχη πολιτική ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...