ΕΡΤ : ΑΙΣΧΟΣ! (ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)...


Από το : http://giobazolias.blogspot.com



Το ξέρουμε όλοι, η ΕΡΤ είναι η κρατική ραδιοτηλεόραση. Που σημαίνει, ότι την πληρώνει το κράτος. Δηλαδή όλοι εμείς. Αυτό και μόνο είναι αρκετό, σε περίοδο μάλιστα μείζονος οικονομικής κρίσης για όλους μας, για να είναι ιδιαιτέρως φειδωλοί και προσεκτικοί, στις δαπάνες για την λειτουργία της, εκείνοι στους οποίους ανατίθεται η διοικητική και οικονομική διαχείρηση της κρατικής ΕΡΤ. Αντ αυτών, τί βλέπουμε... και τί μαθαίνουμε;
 - Προκλητικά πανάκριβες εξωτερικές παραγωγές, ενώ οι πάρα πολλοί υπάλληλοι της ΕΡΤ υποαπασχολούνται.
- Προκλητικές αμοιβές κάποιων συνεργατών, ενώ πάρα πολλοί άλλοι υποαμοίβονται.
- Προκλητικά ακριβές χρήσεις εξωτερικών studios και τεχνικών μέσων, ενώ οι τεχνικές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, οι καλύτερες της αγοράς, δεν χρησιμοποιούνται ή ελάχιστα χρησιμοποιούνται.
- Προκλητικές συμβάσεις με υπαλλήλους ή πρώην υπαλλήλους της ΕΡΤ, για υπερκοστολογούμενες παραγωγές εταιρειών τους, ενώ ως συνεργάτες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης θα μπορούσαν και θα έπρεπε να κάνουν τις ίδιες παραγωγές, με υποπολλαπλάσιες αμοιβές.
- Υπερβολικές αμοιβές των ηγετικών στελεχών και στρατιές συμβούλων, οι περισσότεροι από τους οποίους άχρηστοι και ρουσφετολογικά τοποθετημένοι.
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
Γιατί κυβερνητικές επιλογές του παρελθόντος χρησιμοποίησαν την ΕΡΤ σαν κάδο ρουσφετολογικών παροχών σε ημέτερους και σαν χώρο "βολέματος" επαγγελματιών της ενημέρωσης, με αντάλλαγμα την φιλοκυβερνητική στάση τους ή την σιωπή τους.
Γιατί αυτον τον σχεδιασμό των κυβερνώντων εκμεταλλεύθηκαν "χρυσοκάνθαροι". Και, προκειμένου να τον εξυπηρετήσουν, εξασφάλισαν υπερβολικές αμοιβές, για εαυτούς και φίλους τους.
Γιατί, σε αυτό το "ελντοράντο" αυθαιρεσίας και ρουσφετολογικού πλουτισμού επιτήδειων, άνθισαν διάφορες "τσουκνίδες" και προέκυψαν διάφορες "βδέλλες", που ρουφάνε λαίμαργα τα χρήματα του ελληνικού λαού, που οι διοικούντες την κρατική ΕΡΤ προσφέρουν ανενδοίαστα.
Και γιατί, με πρόσχημα την ανάγκη ανταγωνιστικότητας της ΕΡΤ απέναντι στα ιδιωτικά ΜΜΕ, κυβερνητικοί παράγοντες του παρελθόντος και τα "χρυσοκάνθαρα" κινούμενά τους, έκαναν την κρατική ΕΡΤ, δηλαδή την ΕΡΤ που πληρώνουμε όλοι μας, πεδίο αχαλίνωτης ρουσφετολογίας, ανεξέλεγκτης σπατάλης και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, καθώς και θρασύτατης εξυπηρέτησης "φιλικών" προσώπων, εταιρειών και συμφερόντων.
Είναι μίζερο, να μιλάμε ονομαστικά για εκείνους τους τηλεαστέρες-παρουσιαστές-συμπαραγωγούς και εκείνες τις ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής, που εκμεταλλεύθηκαν το "ελντοράντο" της ανεπίτρεπτης ασυδοσίας και έκαναν προκλητικές συμβάσεις με την κρατική ΕΡΤ. Το συμφέρον τους επιδίωξαν. Έχουν ασφαλώς ευθύνες και αυτοί. Αλλά οι μεγαλύτερες, οι κύριες ευθύνες ανήκουν σε εκείνους που επέτρεψαν και συνυπέγραψαν αυτές τις ελεεινότητες. Οι οποίες κόστισαν συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη των Ελλήνων πολιτών. Που καλούνται υποχρεωτικά να τα πληρώνουν, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με το τέλος για την ΕΡΤ. Που κάθε χρόνο μεγαλώνει, για να καλύψει τα τεράστια οικονομικά ελλείμματα τα κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Τα οποία όμως κάθε χρόνο μεγαλώνουν. "Στην υγεία των κορόϊδων" !
Τι πρέπει να γίνει... Απλά και πρακτικά πράγματα :
1.- Άμεση αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, με συγκεκριμένες στοχεύσεις, ως κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. που θέλει να εξυπηρετεί τον λαό, ενημερωτικά, πολιτιστικά και ψυχαγωγικά. Και να ανταγωνίζεται τα ιδιωτικά μέσα, χωρίς άγχος τηλεθέασης αλλά με πληρότητα, ποιότητα και τηλεοπτική καινοτομία.
2.- Δραστική περιστολή δαπανών παντού. Μέ πρώτη την αμοιβή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Μάξιμουμ 15.000 ευρώ ακαθάριστα, αντί των απεριορίστων που παίρνει τώρα. Όλοι οι άλλοι διευθύνοντες ακόμη λιγότερα. Και ουδείς μα ουδείς άλλος με αμοιβή πάνω από 5.000 ευρώ και πάντως πάνω από τα προβλεπόμενα από τις συλλογικές συμβάσεις. Τέλος τα bonus, οι εξτρά αμοιβές και οι πλασματικές υπερωρίες.
3.- Όλες οι εκπομπές της ΕΡΤ να είναι εσωτερικές παραγωγές. Εκτός από εκείνες, που λόγω ειδικών προδιαγραφών δεν μπορούν να γίνουν από την ΕΡΤ και εκείνες που θα εκτιμάται κάθε χρόνο ότι πρέπει να δίνονται στον ιδιωτικό τομέα, για να μη πεθάνει η ιδιωτική παραγωγή, που σιτίζεται κυρίως από την ΕΡΤ. Με πορεία όμως συνεχώς συρρικνούμενη. Στόχος: Η ΕΡΤ να κάνει τις παραγωγές της με τις εσωτερικές δυνάμεις της, πυο είναι επαρκέστατες και ποσοτικά και ποιοτικά.
Ας γίνουν αυτά σε πρώτη φάση. Και θα δούμε την συνέχεια. Με κριτήριο πάντα την ποιοτική αναβάθμιση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και τον σεβασμό ακόμη και στο ένα ευρώ του Έλληνα πολίτη-τηλεθεατή, που πληρώνει την ΕΡΤ, τις εκπομπές της και τους ανθρώπους της !
Ακούω τις απόψεις σας. Εμείς εδώ θα είμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...