Άνετα ο Ολυμπιακός, 3-0 την Τρίπολη





Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 του Αστέρα Τρίπολης, στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ με 19 βαθμούς.

Στο 35’ ο Μέλμπεργκ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ στο 53’ ο Μήτρογλου και στο 67’ ο Ζαϊρί, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.


Ο Ζίκο παρέταξε τον Ολυμπιακό στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικές βλέψεις, αλλά γρήγορα αναθεώρησε το σχήμα με τους δύο επιθετικούς, αφού ο Ντιόγο τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε με τον Ζαουάντ Ζαϊρί να περνάει στη θέση του στο 16ο λεπτό.

Ο Αστέρας από τη μεριά του μπήκε με την προσοχή του στραμμένη στην άμυνα, όμως στο 20’ ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη καλή φάση. Ο Εστέβες βρέθηκε αμαρκάριστος, αλλά σούταρε άουτ.

Μετά το 20' οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν το ρυθμό τους και στο 22’ ισοφάρισαν τις ευκαιρίες με την καρφωτή κεφαλιά του Ντουντού, να εξουδετερώνεται από τον Ντεγκρά.

Στο 35’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Μέλμπεργκ, ο οποίος μετά τα δύο γκολ που πέτυχε την Τετάρτη με την Εθνική Σουηδίας, σκόραρε και σήμερα, με ένα αδύναμο σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο ξεγέλασε τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Να σημειώσουμε ότι αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Σουηδού με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Γκαλέτι πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 1-0.

Στο 53' ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του με τον Μήτρογλου, που πετάχτηκε την κατάλληλη στιγμή στην «καρδιά» της άμυνας των Αρκάδων και με προβολή εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ζαϊρί.

Ο δημιουργός του 2-0, στο 67’ πήρε ρόλο εκτελεστή και με ένα φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και τίποτα δεν άλλαξε με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.



Κίτρινες κάρτες: Ντουντού, Γκαλίτσιος, Α.Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο - Λαμπρόπουλος, Βίλτσες, Μαρσελάο, Μπαστία, Καρντόσο

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος (76' Ζεβλάκοφ), Ραούλ Μπράβο, Α.Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Γκαλέτι (69' Στολτίδης), Μαρέσκα, Μήτρογλου, Ντιόγκο (17' Ζαϊρί), Όσκαρ.

Αστέρας Τρίπολης (Μάριο Γκόμες): Ντεγκρά, Λαμπρόπουλος, Φυτανίδης, Καρντόσο (65' Καούνος), Μπαστία, Λαζαρίδης, Εστέβες, Βίλτσες (46' Ουντότζι), Μαρσελάο, Έντερ (46' Ζεάν Κάρλος), Σέζαρεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...