ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας έχει τεθεί η κατάσταση στη Λαχώρη μετά τις τρεις σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 24 ανθρώπους, μετά από μία εβδομάδα βίας κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.


Οι επιθέσεις στη Λαχώρη και μία επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στην Κοχάτ, που οδήγησε στο θάνατο άλλων δέκα ανθρώπων στην Κοχάτ, ακολουθούν μια σειρά παρόμοιων, αιματηρών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης εναντίον του αρχηγείου του στρατού. Καταγράφονται μάλιστα πριν την αναμενόμενη επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων εναντίον των Πακιστανών Ταλιμπάν στο νότιο Ουαζιριστάν.
Επτά άνθρωποι, εκ των οποίων και ένας δράστης, σκοτώθηκαν στο τοπικό αρχηγείο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών (FIA) της αστυνομίας του Πακιστάν. Ένοπλοι επιτέθηκαν επίσης σε δύο κέντρα εκπαίδευσης της αστυνομίας.
Στην σχολή εκπαίδευσης κομάντο στο Μπεντιάν (προάστιο της Λαχόρης) οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο, αφού σκαρφάλωσαν στον τοίχο, αλλά και εκεί η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, σύμφωνα με δήλωση του διοικητή της στρατιωτικής ζώνης της Λαχόρης, στρατηγού Σαφκάτ Αχμαντ.
Ο ίδιος διέψευσε πληροφορίες ότι οι δράστες της επίθεσης στο Μπεντιάν κρατούσαν ομήρους.
Η τρίτη επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον της σχολής Μανάβα, όπου τρεις από τους δράστες ανατινάχθηκαν.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...