Παναθηναϊκός-Στουρμ Γκρατς 1-0 (τελικό αποτέλεσμα)



Έληξε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε πήρε το τρίποντο στην αποψινή αναμέτρηση, προκειμένου να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στους «32» της διοργάνωσης.


Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έχουν καταφέρει να περιορίσουν σε παθητικό ρόλο την αυστριακή ομάδα.

Ενδεικτικό της πίεσης που ασκεί ο Παναθηναϊκός στην Στουρμ είναι τα τέσσερα κόρνερ που κέρδισε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαπεντάλεπτου.

Στο 8’ ο Λέτο δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία για το "τριφύλλι", ωστόσο το σουτ του απο τα δεξιά, δεν προβλημάτισε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, που μπλόκαρε τη μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης έκανε ένα μακρινό σουτ, ωστόσο η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Γκράτζεϊ.

Ο επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και σε διάστημά έξι λεπτών  η ομάδα του Τεν Κάτε «φλέρταρε» δύο φορές με το γκολ.

Η πρώτη ήταν στο 22΄όταν μετά απο σέντρα του Λέτο από αριστερά, ο Σισέ για ελάχιστα εκατοστά δεν μπόρεσε να βρει με προβολή την μπάλα για να κάνει το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με μία σέντρα-σουτ, ανάγκασε τον πορτιέρο της αυστριακής ομάδας να δείξει τα ρεφλέξ του, διώχνοντας με δυσκολία τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 32’ λίγο έλειψε να ισχύσει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι «όποιος δεν πετυχαίνει γκολ εν τέλει το δέχεται».

Κι αυτό γιατι οι φιλοξενούμενοι βγήκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση, ο Βέμπερ βρέθηκε τετ α τετ με τον Τζόρβα, ωστόσο το πλάσε του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στη συνέχεια συνέχισαν την πίεση τους για να ανοίξουν το σκορ ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν υποδειγματικά. Εξάλλου πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιεί και ο πορτιέρο της Στουρμ, ο οποίος στο 42' έκανε άλλη μία καλή επέμβαση, αποκρούώντας ωραίο σουτ του Σεμπάστιαν Λέτο.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι και θα μπορούσε να είχει πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 47' με τον Τζιμπρίλ Σίσε. Ο Γάλλος στράικερ του "τριφυλλιού", μετά απο γύρισμα του Γκάμπριελ από δεξιά έκανε το πλασε, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Για να φτάσουμε στο 60' όταν ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι, μετά την ανατροπή του Ζονλάιτνερ. Ο διεθνής στράικερ του «τριφυλλιού» ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και κατάφερε να νικήσει απο τα 11 βήματα τον Γκρατσάι, κάνοντας το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Τεν Κάτε λίγο έλειψε να δείχτει την ισοφάριση. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μουράτοβιτς από δεξιά, ο Σίλντενφελντ έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Τζόρβα, ο οποίος στη συνέχεια μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 65' ο πορτιέρο του «τριφυλλιού» έσωσε την εστία του απο βέβαια παραβίαση, λέγοντας «όχι» σε διπλή ευκαιρία του Μπάιχλερ, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Καραγκούνη, ο οποίος είδε το χλυαρό σουτ του να χτυπάει το δεξί δοκάρι του Γκράτζεϊ.

Η ομάδα του Τεν Κάτε στο 79’ απώλεσε άλλη μία ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να "καθαρίσει" το παιχνίδι, ωστόσο το σουτ του Καραγκούνη πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σίσε, μετά από ωραίο γύρισμα του Σαλπιγγίδη έκανε το σουτ, ωστόσο ο Γκράτζεϊ έδιωξε εντυπωσιακά με το πόδι τη μπάλα σε κόρνερ.

Κίτρινες: Καραγκούνης, Γκάμπριελ - Μπούκβα, Ζονλάιτνερ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκάμπριελ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Καραγκούνης, Σισέ.

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Γκρατσάι, Σονλάιτνερ, Βέμπερ, Χιλίνκα, Μπούκβα, Μουράτοβιτς, Ερενράιχ, Μπάιχλερ, Χετσλ, Πρετεντχάλερ, Σίντενφλεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...