Παναθηναϊκός-Στουρμ Γκρατς 0-0 (δεύτερο ημίχρονο)




Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε θα προσπαθήσει να πάρει το τρίποντο στην αποψινή αναμέτρηση, προκειμένου να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στους «32» της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έχουν καταφέρει να περιορίσουν σε παθητικό ρόλο την αυστριακή ομάδα.

Ενδεικτικό της πίεσης που ασκεί ο Παναθηναϊκός στην Στουρμ είναι τα τέσσερα κόρνερ που κέρδισε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαπεντάλεπτου.


Στο 8’ ο Λέτο δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία για το "τριφύλλι", ωστόσο το σουτ του απο τα δεξιά, δεν προβλημάτισε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, που μπλόκαρε τη μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης έκανε ένα μακρινό σουτ, ωστόσο η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Γκράτζεϊ.

Ο επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και σε διάστημά έξι λεπτών  η ομάδα του Τεν Κάτε «φλέρταρε» δύο φορές με το γκολ.

Η πρώτη ήταν στο 22΄όταν μετά απο σέντρα του Λέτο από αριστερά, ο Σισέ για ελάχιστα εκατοστά δεν μπόρεσε να βρει με προβολή την μπάλα για να κάνει το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με μία σέντρα-σουτ, ανάγκασε τον πορτιέρο της αυστριακής ομάδας να δείξει τα ρεφλέξ του, διώχνοντας με δυσκολία τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 32’ λίγο έλειψε να ισχύσει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι «όποιος δεν πετυχαίνει γκολ εν τέλει το δέχεται».

Κι αυτό γιατι οι φιλοξενούμενοι βγήκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση, ο Βέμπερ βρέθηκε τετ α τετ με τον Τζόρβα, ωστόσο το πλάσε του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στη συνέχεια συνέχισαν την πίεση τους για να ανοίξουν το σκορ ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν υποδειγματικά. Εξάλλου πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιεί και ο πορτιέρο της Στουρμ, ο οποίος στο 42' έκανε άλλη μία καλή επέμβαση, αποκρούώντας ωραίο σουτ του Σεμπάστιαν Λέτο.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκάμπριελ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Καραγκούνης, Σισέ.

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Γκρατσάι, Σονλάιτνερ, Βέμπερ, Χιλίνκα, Μπούκβα, Μουράτοβιτς, Ερενράιχ, Μπάιχλερ, Χετσλ, Πρετεντχάλερ, Σίντενφλεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...