Vuzix iWear Wrap 310…γυαλιά που προσφέρουν εικονική οθόνη

Η ιδέα ειδικών γυαλιών που προβάλλουν σε αυτόν που τα φορά μια εικονική τηλεόραση σε κοντινή απόσταση δεν είναι νέα ή καινοτόμος, μιας και υπάρχει τουλάχιστον δέκα (και παραπάνω) χρόνια. Συνήθως όμως οι προσφερόμενες υλοποιήσεις δεν απέδιδαν ιδιαίτερα καλή «εικόνα», ενώ ταυτόχρονα ήταν αισθητικώς απαίσια και πάνω απ’ όλα ήταν πανάκριβα όντας στην κατηγορία των 350,000 – 700,000 δραχμών ενώ σε περιπτώσεις σχεδόν άγγιζαν το 1 εκατομμύριο δραχμές (για τους νεότερους περί τα 3,000 ευρώ). Η τεχνολογία όπως είναι φυσικό εξελίχθηκε, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στις εταιρείες για «γυαλιά» καλύτερης απόδοσης και φυσικά πιο αποδεκτού design από αισθητικής πλευράς. Η εταιρεία «Vuzix» παρουσιάζει τα γυαλιά «iWear Wrap 310» που υπόσχονται στον υποψήφιο χρήστη ξεχωριστή εμπειρία.
Τα μαύρα iWear Wrap 310
Τα μαύρα iWear Wrap 310
Φορώντας τα γυαλιά iWear Wrap 310 «παρουσιάζεται» μια οθόνη ολόκληρων 55 ιντσών ακριβώς «μπροστά» του, σε απόσταση τριών μόλις μέτρων. Όπως καταλαβαίνετε σε πραγματικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολη η θέαση από τόσο μικρή απόσταση, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με την «εικονική» οθόνη των iWear Wrap 310. Επίσης τα γυαλιά του είδους στο παρελθόν συνδέονταν μόνο με τηλεόραση PAL / NTSC - στην καλύτερη περίπτωση δέχονταν σήμα μόνο βίντεο από υπολογιστή. Πλέον με τα γυαλιά της Vuzix και τις προαιρετικές προεκτάσεις για υποδοχές (που πωλούνται βέβαια ξεχωριστά) είναι δυνατή η σύνδεση (πέραν του υπολογιστή PC / Mac μέσω καλωδίου VGA) κάθε λογής συσκευή από παλιά βίντεο VHS και κάμερες, έως τις σημερινές συσκευές Υψηλής Ευκρίνειας (High Definition) όπως τα Blu-ray player και οι σύγχρονες κονσόλες PlayStation 3 / Xbox360. Η «διάρκεια» προβολής με τα γυαλιά Wrap 310, ήτοι η ενέργεια που αποδίδεται από τις δύο αλκαλικές (που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο αγοράς) μπαταρίες, αγγίζει τις έξι συνεχόμενες ώρες. Επίσης, σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα γυαλιά σέβονται τους χρήστες με προβλήματα όρασης, καθώς μπορούν να ρυθμιστούν από +2 έως -5 βαθμούς στην εστίαση. Τέλος είναι υπο-αλλεργικά (επειδή πλέον είναι πολύ δύσκολο κάποιος να μην έχει έστω και μια αλλεργία), υπάρχει ποικιλία χρωματιστών φακών ανάλογα με την αισθητική επιθυμία του χρήστη, ενώ ακόμα υποστηρίζεται να δεχθεί υποτυπώδες σήμα 3D βίντεο (όχι δηλαδή εφάμιλλο με των polarized εξειδικευμένων γυαλιών). Αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του Φθινοπώρου, μαζί με την τιμή τους. Υπάρχει διαθέσιμη συνδεσμολογία με iPhone (περισσότερες πληροφορίες: http://www.vuzix.com/iwear/products_wrap310.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...