Το Υπουργείο Πολιτισμού βάζει "φρένο" στις πεθερές του MEGA

Προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν στην υλοποίηση του σεναρίου της «αρχαίας πεθεράς», της πρώτης ιστορίας που έχει προγραμματιστεί για την πρεμιέρα της σειράς «επτά θανάσιμες πεθερές» που συνεχίζει για έβδομη χρονιά στο μεγάλο κανάλι, με σκηνοθέτη το Γρηγόρη Πετρινιώτη.

Από τον Απρίλιο έψαχναν οι συντελεστές την κατάλληλη ιστορία που θα σημάνει την έναρξη της πετυχημένης σειράς (μιας και συμπέφτει με τον εορτασμό των 20 χρόνων του καναλιού) και η λύση βρέθηκε μέσα από την ελληνική ιστορία και συγκεκριμένα στον 5ο αιώνα π.χ.. Το σενάριο της «αρχαίας πεθεράς» του Παναγιώτη Καποδίστρια, αναφέρεται στο βίο του μεγάλου ηγέτη Περικλή (Δημήτρης Λιόλιος), από τη στιγμή της γέννησής του, μέχρι και το θάνατό του.

Παρούσα σε όλη του τη ζωή η μητέρα του, Αγαρίστη (Μαρία Καβογιάννη), η οποία έχει βλέψεις να δει το γιο της μεγάλο στρατηγό και φυσικά η απόφασή του να παντρευτεί, της χαλάει τα σχέδια. Στην προσπάθειά της να διαλύσει το γάμο αυτό, φτάνει μαζί με τη φίλη της Ευρυνόμη (Νατάσσα Τσακαρισιάνου) μέχρι το μαντείο των Δελφών για να πάρει χρησμό από την Πυθία (Μίρκα Παπακωνσταντίνου).

Το τέλος όμως του γάμου αυτού, βρίσκει τον Περικλή στην αγκαλιά της γνωστής εταίρας Ασπασίας. Όλα αυτά, ανάμεσα στα πιο μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του «χρυσού αιώνα».

Η παραγωγή απευθύνθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και ζήτησε το ναό του Ηφαίστου και την Πνύκα, έτσι ώστε να γίνουν κάποια από τα γυρίσματα σε φυσικούς χώρους και να "μυρίζει" το επεισόδιο Αρχαία Ελλάδα.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στους υπόλοιπους χώρους που είχαν χτιστεί ειδικά για την αρχαία πεθερά και όλοι οι συντελεστές θεωρούσαν ότι για ένα τέτοιο εγχείρημα που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, η έγκριση για τα δύο μνημεία δε θα αργούσε να έρθει. Η απάντηση ήρθε από την εφορία αρχαιοτήτων, η οποία ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να δώσει την πολυπόθητη άδεια, με τη αιτιολογία ότι τους αρχαιολογικούς χώρους τους δίνουν αποκλειστικά σε ταινίες ή ντοκιμαντέρ ιστορικού ή αρχαιολογικού περιεχόμενου.

Το θέμα που δημιουργείται είναι με την άδεια που οι υπέυθυνοι έδωσαν στην τελευταία ταινία της Νίας Βαρντάλος, για την οποία έγιναν κανονικότατα τα γυρίσματα στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ παρεμπιπτόντως, το σενάριό της, έβγαζε τους Έλληνες άξεστους και τεμπέληδες.

Εν αναμονή λοιπόν για το αποτέλεσμα, στις 13 Οκτώβρη που έχει προγραμματιστεί να προβληθεί το πρώτο επεισόδιο των «επτά θανάσιμων πεθερών», με μαύρο πλάνο στις εν λόγω σκηνές, τις οποίες το ίδιο το κράτος δεν επέτρεψε να γυριστούν.

www.stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...