Συλλέκτες γκολ οι ελληνικές ομάδες στο Europa League

Απογοήτευση και προβληματισμός κυριαρχεί στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, την επόμενη ημέρα μετά τις βαριές ήττες με 3-1 από την Galatasaray στο ΟΑΚΑ και 4-0 από την Everton στο «Goodison Park» αντίστοιχα. Όπως συμβαίνει σε ανάλογες ήττες, γκρίνια και «πληροφορίες» για επικείμενες αλλαγές κάνουν και πάλι τη... γύρα των δημοσιογραφικών γραφείων. Φυσικά, τα περισσότερα αφορούν τον Ten Cate και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε αν ο... καπνός υποδεικνύει την ύπαρξη φωτιάς. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κοντράρουν στο πρώτο μέρος τη Galatasaray, προδόθηκαν από την άμυνά τους και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-0. Στο δεύτερο μέρος, βέβαια, ανέβασαν το ρυθμό τους και προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να επιτύχουν ένα γκολ. Από την άλλη, η ομάδα του Frank Rijkaard, που κέρδισε κατά κράτος τον φίλο του, Henk Ten Cate, έδειχνε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απέπνεε μια σιγουριά, δείχνοντας πως ξέρει τι θέλει και πώς να το κάνει μέσα στο γήπεδο. Επίσης, ο Leo Franco (τερματοφύλακας της Galatasaray) όπου χρειάστηκε επενέβη -και αυτό έκανε τους Τούρκους να νιώσουν μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους-, κάτι που δεν έκανε ο Mario Galinovic, ο οποίος έγινε το… κόκκινο πανί της «πράσινης» εξέδρας και κάθε φορά που έπιανε τη μπάλα άκουγε ένα… εκκωφαντικό γιουχάισμα. Να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός, παρότι άλλαξε κεντρικό αμυντικό δίδυμο σε σχέση με την ήττα με 3-1 στην Πράγα, δέχθηκε για δεύτερη φορά φέτος τρία γκολ -και αυτό ήταν που προβλημάτισε περισσότερο.

Οι «πράσινοι», που έχουν ξεκαθαρίσει πως στόχος τους για τη φετινή περίοδο είναι το πρωτάθλημα, καλούνται να ξεπεράσουν γρήγορα τη χθεσινή ήττα και να στρέψουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της Πέμπτης αγωνιστικής της Super League, με τον Άρη. Η ΑΕΚ, από την άλλη, δεν μπήκε ποτέ στο «Goodison Park». Η Everton, όπως όλες οι ομάδες της Premier League, παρά τις απουσίες της, έδειξε πως είναι μια ή και δύο ταχύτητες πάνω από την Ένωση και «καθάρισε» τη νίκη από νωρίς. Οι «μπλε» διέλυσαν την άμυνα των «κίτρινων» και έδειξαν πως θα μπορούσαν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή. Αλήθεια είναι πως και οι δύο ελληνικές ομάδες έπαιξαν στην πρεμιέρα με τις δυσκολότερες ομάδες των ομίλων τους. Αν καταφέρουν να βελτιώσουν το παιχνίδι τους, τότε θα μπορούν να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση, που δίνει το… εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...