ΜEGA-ΛΟ ατόπημα έκανε έξαλλο τον Γ. Ραγκούση

Έξαλλος έγινε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Γιάννης Ραγκούσης με πληροφορία που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Σ. Κοτρώτσος μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο κύριος Κοτρώτσος ισχυρίστηκε ότι στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όταν του ζητήθηκε να κατέβει υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, απαίτησε από το κόμμα «δώστε μου γραπτή υπόσχεση τι θέση θα πάρω την επόμενη μέρα για να μπω υποψήφιος».

Φυσικά το όνομα του υποψηφίου δεν ανακοινώθηκε από την εκπομπή και εκεί είχαμε την παρέμβαση του κ. Ραγκούση και το «μάζεμα» εκ μέρους των παρουσιαστών και του δημοσιογράφου που ανέφερε το συγκεκριμένο «περιστατικό».

Σας παρουσιάζουμε όλη την τηλεφωνική παρέμβαση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην πρωινή εκπομπή του MEGA για να βγάλετε και εσείς τα συμπεράσματά σας. Όλος ο διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής:

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είναι στην τηλεφωνική μας γραμμή. Καλημέρα κ. Ραγκούση.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Καλή σας ημέρα κ. Οικονομέα. Καλημέρα σε όλους σας.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Μιλήστε λίγο πιο δυνατά παρακαλώ να σας ακούμε.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Καλή σας ημέρα.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Καλημέρα.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ήθελα να κάνω, σας παρακαλώ πολύ, μια διευκρίνιση σε σχέση με κάτι το οποίο ανέφερε, ένα περιστατικό το οποίο ανέφερε το πρωί ο κ. Κοτρώτσος αφενός μεν για να διαψεύσω κάθε πιθανότητα να υπάρχει από πλευράς τουλάχιστον ΠΑΣΟΚ, από πλευράς επιτροπής συγκρότησης ψηφοδελτίων, από πλευράς πάνω από όλα Προέδρου του Kινήματος το οποιοδήποτε περιθώριο σε οποιονδήποτε να διαπραγματευθεί και μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κοτρώτσος, με γραπτές υποσχέσεις για τις θέσεις...

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ένα λεπτό κ. Ραγκούση. Ο κ. Κοτρώτσος είπε...

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Εγώ δεν είπα για την επιτροπή εκλογικού αγώνα και για τον Πρόεδρο.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ο κ. Κοτρώτσος είπε ότι απλώς άκουσε έναν πιθανό υποψήφιο να έχει αυτές τις απρεπείς απαιτήσεις από το ΠΑΣΟΚ. Δεν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ το έκανε.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Έτσι. Και είπαμε ότι τέτοια πρόσωπα υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Συνεχίστε κ. Ραγκούση.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Μην θίγεστε για πράγματα που δεν ειπώθηκαν.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ξέρω, κ. Κοτρώτσο, ότι και να ρωτήσω ποιος ήταν αυτός είστε δημοσιογράφος δεν πρόκειται να πείτε.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Προφανώς.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Θέλω, όμως, να σας διαβεβαιώσω ότι αν ποτέ μαθαίναμε ότι υπάρχει νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος, στέλεχος, ότι θέλετε ο οποίος θα τολμούσε να διατυπώσει τη φράση «δώστε μου γραπτή υπόσχεση τι θέση θα πάρω την επόμενη μέρα για να μπω υποψήφιος», όχι μόνο δεν θα έμπαινε υποψήφιος αλλά θα παραπέμπονταν και στην επιτροπή δεοντολογίας του Κινήματος για να μην είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Κύριε Ραγκούση, έχετε δίκιο. Εγώ σας πιστεύω και επειδή σας γνωρίζω σαν πρόσωπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν υπάρχουν τέτοια πρόσωπα. Μην δεσμεύεστε εσείς για την καθαρότητα και του τελευταίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Πόσο μάλλον για κάποιον που δεν έχετε πει το όνομά του και καταλαβαίνω ότι δεν θα το πείτε ποτέ. Δεν είναι το θέμα μου αυτό. Το θέμα μου είναι να διευκρινιστεί ότι τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν θα δέχονταν να μπει σ’ αυτή την κουβέντα, αλλά όποιος την ξεκινούσε αυτή την κουβέντα θα είχε και πρόβλημα.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Αφού το λέτε δεν έχουμε λόγο να μην σας πιστεύουμε.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Κύριε Ραγκούση εγώ δράττομαι της ευκαιρίας να πω ότι εμένα μου κάνει πολύ καλή αίσθηση το ότι νιώσατε την ευαισθησία να παρέμβετε και να το ξεκαθαρίσετε αυτό, αλλά κρατάω μια υποσημείωση και ένα υστερόγραφο να δούμε εάν γίνετε κυβέρνηση εάν αυτά θα τα κάνετε και πράξη στην καθημερινότητα που θα κριθούν πολλοί και πολλά μέλη. Δεν αμφιβάλλω ότι θα προσπαθήσετε. Μακάρι να ξεκόψετε από την αρχή αυτή την ιστορία γιατί τα λαμόγια πάντοτε καραδοκούν, όπως ξέρετε.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κατά τη γνώμη μου, καλώς κρατάτε αυτή την επιφύλαξη. Πρέπει να την κρατάτε για καλό μας, πρέπει να μας κρίνετε αυστηρά διαρκώς. Εμείς, πράγματι, στην πράξη θα κριθούμε. Θέλω, όμως, να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι. Ο Παπανδρέου, πρώτα και κύρια, αλλά και όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εγώ με πολύ ευχαρίστηση το ακούω αυτό.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Άμα αρχίσετε τώρα να μοιράζετε πάρε εσύ ΔΕΗ, πάρε εσύ ΟΤΕ, πάρε εσύ ΙΚΑ, πάρε εσύ ΤΕΒΕ χαιρετίσματα.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Είπε ότι δεν θα το κάνουν.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Μα κανείς δεν θα το κάνει. Κανείς σώφρων άνθρωπος δεν θα το κάνει.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Κάποιοι θα το επιδιώξουν.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εγώ με πολύ ευχαρίστηση το ακούω αυτό από τον κ. Ραγκούση. Απλώς το λέμε συνέχεια εμείς εδώ γιατί προειδοποιούμε ότι τα λαμόγια έχουν μια πολύ μεγάλη ικανότητα. Αλλάζουν χρώμα από τη μια νύχτα στην άλλη.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Γνωστό είναι αυτό.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Και από τη μια ώρα στην άλλη.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κύριε Οικονομέα, δεν έχετε άδικο αλλά, σας ξαναλέω, έχουν γνώση οι φύλακες.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εάν καταφέρετε αυτό να το ελέγξετε μπορεί να έχετε καλύτερη τύχη διότι για την αλαζονεία συζητάμε η οποία έφτασε τη Νέα Δημοκρατία σ’ αυτό το σημείο.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Και φαντάζομαι κ. Ραγκούση συμφωνείτε ότι αυτά που λέμε πρώτον τα λέμε με καλή πρόθεση και δεύτερον έχετε δείξει κι εσείς ως κυβέρνηση στο παρελθόν δείγματα τέτοιων ακραίων αλαζονικών συμπεριφορών και οφείλουμε να είμαστε και απέναντί σας πολύ - πολύ καχύποπτοι.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Να είσαστε πάρα πολύ αυστηροί απέναντί μας, κ. Κοτρώτσο.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Το παραδέχεστε ότι στο παρελθόν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα;

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Βεβαίως. Μα όποιος το πει αυτό το πράγμα, θα είναι, με συγχωρείτε, πολύ υποκριτής, ψεύτης. Βεβαίως και υπήρξαν και αρνητικές πλευρές και αρνητικές συμπεριφορές. Θέλουμε και πραγματικά θέλω να ξέρετε ότι είμαστε αποφασισμένοι, τις έχουμε μελετήσει, έχουμε επίγνωση αυτών των αρνητικών πλευρών, θα ματώσουμε στην προσπάθεια για να μην επαναληφθούν. Εσείς, όμως, καλά θα κάνετε να μας κρίνετε αυστηρότατα. Και οι πολίτες.

WWW.STIFORA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...