Στο μικροσκόπιο των Αρχών της Ρουμανίας ο Πάσσαρης

Διακινεί μέσω τηλεφώνου ναρκωτικά και κλείνει «δουλειές» στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ακούει το «τρακτέρ» του Καρβέλα και βέβαια την αγαπημένη του Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώ διαβάζει τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη και μαθαίνει να πιλοτάρει… στούκας! Ίσως να σκέφτεται κάτι πιο θεαματικό από τις αποδράσεις Παλαιοκώστα με τα ελικόπτερα από τον Κορυδαλλό…

"Μακρυγιάννης" και "Στούκας" στη "βιβλιοθήκη" του Πάσσαρη
Και το "τρακτέρ" από τον Καρβέλα
Το "τρακτέρ" στη θήκη του
Η Αρβανιτάκη φαίνεται ότι είναι η αγαπημένη του τραγουδίστρια
Τα βάρη που σηκώνει ο Πάσσαρης
Τις ελεύθερες ώρες του παίζει πινγκ-πονγκ, βλέπει τηλεόραση, κυρίως ελληνικά κανάλια μέσω δορυφόρου ή γυμνάζεται και σηκώνει βάρη. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η zougla.gr είναι αποκαλυπτικές.
Η είσοδος των φυλακών στην Κραϊόβα
Οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές Αρχές της Γκέρλα στο κελί του Κώστα Πάσσαρη στις φυλακές της Κραϊόβα απέδωσαν περισσότερα απ’ όσα περίμεναν.
Οι κάρτες κινητής τηλεφωνίας
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει η zougla.gr πίσω από την τηλεοπτική συσκευή στο κελί του Πάσσαρη, οι αστυνομικοί εντόπισαν καλά κρυμμένες τρεις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Από την επεξεργασία των στοιχείων, προέκυψαν οι ενεργές διασυνδέσεις του Έλληνα κρατούμενου με άτομα που διακινούν ναρκωτικά διεθνώς. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες για «ποταμό χρημάτων» που διατηρεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς ο Πάσσαρης, μέσω συνεργατών του εκτός φυλακής στο Βουκουρέστι και την Αθήνα. Ήδη εντόπισαν και κατέσχεσαν 30.000 ευρώ, ποσό που θεωρείται πολύ μικρό σε σχέση με τα ποσά που έχουν πληροφορηθεί οι διωκτικές Αρχές. Η πληροφόρηση «ρέει» μέσω της INTERPOL, ενώ έχει ενημερωθεί και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία παρακολουθεί άτομα που συνεργάζονται μέχρι σήμερα με τον γνωστό κακοποιό, στην Αθήνα.
Μερικά από τα είδη-στοιχεία που βρέθηκαν στο κελί του
Τα στοιχεία μεταφέρονται σε τσάντες από αστυνομικούς
Οι έλεγχοι στο κελί του Πάσσαρη οδήγησαν στην κατάσχεση στοιχείων που γέμισαν δύο μεγάλες τσάντες τις οποίες μετέφεραν οι αστυνομικοί στην Κεντρική Αστυνομική Διεύθυνση στο Βουκουρέστι για περαιτέρω επεξεργασία. Η Ρουμανική Αστυνομία θεωρεί τον Πάσσαρη ως τον πλέον επικίνδυνο κακοποιό που κρατείται στις φυλακές της χώρας.
Οι αλυσίδες στα πόδια του σε όλες τις εισαγωγές
Οι αστυνομικοί που τον συνοδεύουν, φορούν πάντα κουκούλα, ενώ ο κρατούμενος ακόμη και για την πλέον κοντινή διαδρομή, όπως για παράδειγμα στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών, μεταφέρεται πάντα σιδηροδέσμιος. Χειροπέδες στα χέρια και αλυσίδα στα πόδια είναι κανόνας απαράβατος για τον Πάσσαρη, ενώ, εκτός από τους συνοδούς αστυνομικούς, από απόσταση ακολουθεί κλιμάκιο ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι σημαδεύουν διαρκώς με απασφαλισμένα τα όπλα τους τον Έλληνα κακοποιό.
Ο Πάσσαρης λίγο μετά τη σύλληψή του
Ο Πάσσαρης συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2001, μετά από αιματηρή ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στο Βουκουρέστι. Ως υπόδικος για τη συμπλοκή με αστυνομικούς στην πλατεία Βάθη το καλοκαίρι του 2000, είχε αποδράσει στις 16 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, πυροβολώντας τους συνοδούς αστυνομικούς στο νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματάς, όπου είχε μεταφερθεί για εξετάσεις. Ακούστε πώς περιγράφει ο Νίκος Κουδούνης, δημοσιογράφος από τη Ρουμανία, την επιχείρηση της Αστυνομίας στο κελί του Κώστα Πάσσαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...