Σφαγή για μια θέση στα ψηφοδέλτια...

ΠΗΓΗ: WWW.STIFORA.GR

H Προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Πρωθυπουργό της Χώρας Κώστα Καραμανλή αιφνιδίασε ακόμα και βουλευτές του κόμματός του. Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι με βάση και τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που είναι αρνητικά για την ΝΔ ο Πρωθυπουργός θα προχωρούσε σε ανασχηματισμό προσπαθώντας να ανατρέψει το δυσάρεστο πολιτικό κλίμα και θα πήγαινε σε εκλογές τον επόμενο χρόνο.

Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν αφού ο «κύβος ερρίφθη» και τα κομματικά επιτελεία έχουν πέσει με τα μούτρα στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους. Στην ΝΔ μετά την δήλωση βόμβα του Μιχάλη Λιάπη ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές πολλά είναι τα στελέχη που σφάζονται για μια θέση σε αυτά.

Είναι προφανές ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την μη συμμετοχή συγκεκριμένων βουλευτών μετά από εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού. Έντονα αντιδράει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας ο οποίος έχει αποκλειστεί επειδή είχε «εμπλακεί» το όνομα του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Θεωρεί ότι αδικείται και διεκδικεί το δικαίωμα να κατέβει ως υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής. Όμως ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να πάει στις κάλπες με υποψηφίους που τα ονόματά τους έχουν «εμπλακεί» σε οποιοδήποτε σκάνδαλο.

Οι δυσαρεστημένοι βουλευτές περιμένουν την επόμενη μέρα και θεωρούν ότι με άλλον αρχηγό στο κόμμα θα διεκδικήσουν και πάλι την συμμετοχή τους στις λίστες υποψηφίων του κόμματος. Ήδη αρκετοί βουλευτές έχουν πλησιάσει εδώ και καιρό την Ντόρα Μπακογιάννη την οποία θεωρούν την επόμενη αρχηγό του κόμματος και έχουν εκφράσει τις έντονη δυσαρέσκειά τους για την μη αξιοποίησή τους από τον Κώστα Καραμανλή.

Η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων είναι γρίφος για το κυβερνών κόμμα αφού είναι αρκετοί αυτοί που θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών πέτυχε να αιφνιδιάσει περισσότερο την ΝΔ παρά το ΠΑ.ΣΟ.Κ

Στην Ιπποκράτους τώρα όλοι λένε ότι ήταν προετοιμασμένοι για αυτή την εξέλιξη. Όμως η φαγωμάρα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων υπάρχει και εκεί αλλά σε διαφορετικό επίπεδο. Είναι τόσοι οι υποψήφιοι που θέλουν να κατέβουν ,που ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργος Παπανδρέου καλείται να επιλέξει τους «εκλεκτούς» του Κινήματος.

Όλοι οι πρώην βουλευτές είναι διατεθειμένοι να θέσουν υποψηφιότητα και κάθε μέρα πολλά στελέχη του κόμματος από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο ζητάνε μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου έχει δώσει εντολή να γίνει ανανέωση στα ψηφοδέλτια , βάζοντας καινούργια πρόσωπα στα ψηφοδέλτια που δεν θα θυμίζουν σε τίποτα το «παλιό» ΠΑ.ΣΟ.Κ. Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει ότι έμαθαν από τα λάθη τους , ενώ τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι οποιοδήποτε κρούσμα διαφθοράς από στέλεχος θα αντιμετωπίζεται με διαγραφή του από το κόμμα.

Ήδη στελέχη που είχαν ενεργή συμμετοχή στις Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ επί Σημίτη έχουν «κοπεί» από τις λίστες των ψηφοδελτίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ για χάρη της ανανέωσης. Εκεί που πραγματικά γίνεται χαμός με την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων είναι στο ΛΑ.Ο.Σ.

Η αύξηση των ποσοστών του κόμματος στις ευρωεκλογές έχει δημιουργήσει ουρές υποψηφίων που ζητάνε το χρίσμα από τον Πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη. Σήμερα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κωνσταντάρα ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος με κοινή δήλωσή τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Επικοινωνιακά ο Γιώργος Καρατζαφέρης (ως πρώην δημοσιογράφος) γνωρίζει να χειριστεί άψογα τις μεταγραφές από το χώρο της ΝΔ, και όλα δείχνουν ότι η γαλάζια πολυκατοικία ανταλλάσει ενοίκους με χαρακτηριστική ευκολία!!

Τις επόμενες μέρες αναμένονται και άλλα στελέχη της ΝΔ να ανακοινωθούν ως υποψήφιοι του ΛΑ.Ο.Σ.

Γενικότερα τις επόμενες μέρες κάποιοι ισχυρίζονται και ώρες θα έχουμε και νέες ανακοινώσεις υποψήφιων από όλα τα κόμματα που θα προκαλέσουν έκπληξη. Σε κάποιους βέβαια οι εκπλήξεις αυτές θα είναι πολύ δυσάρεστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...