ΜΠΑΧΑΛΟ Η ΝΔ

Προτιμώ να μη σχολιάσω τώρα την απόφαση, αναφέρει ο κ. Πέτρος Δούκας σε δήλωσή του για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Το αποτέλεσμα θα κρίνει αυτές τις επιλογές, σημειώνει ο πρώην υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι κινήθηκε με εντιμότητα σε όλες τις υποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, οξύτατη ήταν η αντίδραση του Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος ζήτησε να του δοθούν εξηγήσεις για ποιο λόγο τον θεωρούν «βαρίδι» και «ακάθαρτο» http://www.naftemporiki.gr/election/story.asp?id=1715018 .

Έκανε επίσης λόγο για «σταλινικού χαρακτήρα διαδικασίες που δεν τιμούν τον τόπο και τη χώρα» και για «μαθήματα ηθικής α λα καρτ».

Αιχμές για τη διαδικασία που οδήγησε στον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο, άφησε και ο πρώην υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα και στους εκλογείς να τον κρίνουν, όπως έπραξαν και οι συνάδελφοί του στη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/election/story.asp?id=1715202 .

«Αποφεύγω, επί του παρόντος, να σχολιάσω την απόφαση της μη συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα και κυρίως δεν σχολιάζω την διαδικασία που ακολουθήθηκε», σημείωσε ο κ. Παυλίδης.

Αποστάσεις από τη διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων κράτησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, τονίζοντας ότι δεν είχε οιαδήποτε ανάμειξη σε αυτήν.

Απαντώντας στις αιχμές που εκφράστηκαν σε βάρος του και στα δημοσιεύματα περί παρέμβασής του για τον αποκλεισμό συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ, ο κ. Σουφλιάς τόνισε: «Επειδή διαβάζω και ακούω αδιανόητα πράγματα σήμερα, έχω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν ασχολήθηκα με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε κανένα Νομό - ούτε καν στο Νομό Λαρίσης».

«Επισημαίνω επίσης ότι πολιτεύομαι 35 χρόνια και δεν έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα να πιστεύει κανείς ότι θα είχα την μικροψυχία που μου αποδίδουν για κάποιο συνάδελφο, επειδή είχε εκφράσει διαφορετική γνώμη από την δική μου για ένα πολιτικό θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, καυστικό ήταν το σχόλιο που επεφύλαξε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη στάση του Σάββα Τσιτουρίδη μετά τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/election/story.asp?id=1715264 .

«Την ώρα της μάχης σεβόμαστε τις αποφάσεις του Προέδρου», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Ό,τι έχουμε να πούμε, καλό είναι να το πούμε μετά τις εκλογές. Θετικό ή αρνητικό. Εγώ έμαθα στη ζωή μου να μιλάω όταν έχω την καρέκλα».

Για «απόφαση του πρωθυπουργού που γίνεται από όλους μας σεβαστή, όσο επώδυνη και αν είναι» έκανε λόγο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Για όσους βρέθηκαν εκτός ψηφοδελτίων δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο, παρά μόνον κακοί χειρισμοί», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας στο ρ/σ Real FM, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι βουλευτές πρέπει να κρίνονται από το λαό http://www.naftemporiki.gr/election/story.asp?id=1715244 .

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε: «Έχουμε αυτή τη δυνατότητα, δεδομένου ότι τα κόμματα δεν λειτουργούν και με τις πιο δημοκρατικές διαδικασίες, ότι τελικά η ψήφος του λαού, η άμεση δημοκρατία είναι η κρίση για όλους μας».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ και ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό είχαν πει ότι θα αξιολογηθεί η συνολική πολιτική συμπεριφορά των στελεχών μέχρι και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σάββα Τσιτουρίδη περί «εκλεκτών της διαπλοκής που κάνουν κουμάντο στη Ρηγίλλης και στο Μαξίμου» , ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «αυτά που ειπώθηκαν επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν την ορθότητα της επιλογής».

Ερωτηθείς εάν εστάλη επιστολή από το Σαββα Τσιτουρίδη στον πρωθυπουργό και ποιο το περιεχόμενο της, ο κ. Κουμουτσάκος είπε οτι δεν γνωρίζει αν πράγματι εστάλη.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...