Ο ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Ο πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέσβης Ιωάννης Κοραντής, τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ..

Το όνομα του κ.Κοραντή (διπλωμάτη με πλούσια καριέρα στο διπλωματικό σώμα -είχε διατελέσει μεταξύ άλλων πρέσβης της Ελλάδος στην Αγκυρα) είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μετά την αντικατάστασή του από τον τ. Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλο στην ηγεσία της ΕΥΠ λίγες μέρες μετά την εξάρθρωση του «συνδικάτου εγκλήματος» τον περασμένο Ιούλιο.

«Εγώ από την ΕΥΠ δεν παραιτήθηκα. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος με απομάκρυνε, για λόγους που δεν μπορώ να ερμηνεύσω, με μια συμπεριφορά που στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζω ως δυσεξήγητη», είχε δηλώσει φανερά ενοχλημένος για την απομάκρυνσή του, ο κ. Κοραντής.

«Ο πρέσβης κ. Κοραντής έφυγε όρθιος.Η αξιοπρέπεια, ευτυχώς, νίκησε και αυτή τη φορά τις κυβερνητικές - κομματικές σκοπιμότητες», είχε σχολιάσει τότε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης και λίγες εβδομάδες αργότερα ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης τον έθεσε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

«Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, προσχωρώ στις τάξεις του κόμματος, φέροντας μαζί μου τις εμπειρίες 36 ετών διπλωματικής καριέρας και βεβαίως εκείνες του τέως Διευθυντή της Ε.Υ.Π, με στόχο να υπηρετήσω τις κοινές αξίες τις οποίες προβάλλουμε για την πατρίδα. Από σήμερα συνεπώς είμαι στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ και ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του», δήλωσε ο κ. Κοραντής μετά τη συνάντησή του με τον κ. Καρατζαφέρη.

««Ο πρέσβης κ. Κοραντής έχει γράψει χρυσές σελίδες στο Διπλωματικό Σώμα και έχει προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες εις την πατρίδα τα πέντε χρόνια που ήταν στη Διοίκηση της Ε.Υ.Π.», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και πρόσθεσε:

« Υπάρχει μια μεγάλη παράδοση, ιδίως στις Η.Π.Α, οι αρχηγοί των Μυστικών Υπηρεσιών να αναλαμβάνουν εξαιρετικούς πολιτικούς ρόλους. Εμείς αισθανόμαστε πολύ ενδυναμωμένοι. Εγώ εύχομαι στον κ. Κοραντή να έχει την εξέλιξη του ομολόγου του στην Αμερική, του κ. George Bush senior, ο οποίος και έγινε Πρόεδρος των Η.Π.Α.». «Ο κ. Κοραντής, όπως αντιλαμβάνεστε, προσθέτει σ΄ αυτά που εμείς υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια και την εμπειρία του και τις γνώσεις του και έναν ολόκληρο κόσμο που εκείνος γνωρίζει και δε φτάνει ποτέ στα πολιτικά γραφεία. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι. Ο πρέσβης κ. Κοραντής θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας», ανακοίνωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Γ. Καρατζαφέρης: Η κρησάρα μας είναι ιδιαίτερα λεπτή

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να αναμένονται και άλλες εκπλήξεις μέχρι τις εκλογές, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε: «Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η κρησάρα μας είναι ιδιαίτερα λεπτή. Δε θα πάρουμε κανέναν ο οποίος έχει ενοχλήσει τον Ελληνικό λαό με προκλητικές ενέργειες. Επιμένουμε στο ήθος και την ευπρέπεια κα κατά καμία έννοια δε θέλουμε να αλλοιώσει αυτό το κυρίαρχο πνεύμα που επικρατεί στο ΛΑ.Ο.Σ».

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως υποψήφια με το ΛΑΟΣ στην Α' Περιφέρεια Πειραιά θα είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδος κ. Αργυρώ Κωστάρογλου.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας πως συνεχίζει τις προσεγγίσεις «με αθλητές και ανθρώπους οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν εμπλακεί στα κοινά».

NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...