Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος για παράνομη μεταφορά τουριστών

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη του δημάρχου Αλοννήσου, Δημήτρη Βλάικου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές του νησιού μετά από καταγγελία που δέχθηκαν για παράνομη μεταφορά τουριστών με το δημοτικό λεωφορείο. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και μέλος της διοίκησης της Κοινοφελούς Εταιρείας Συγκοινωνιών Δήμου Αλοννήσου (ΚΕΣΔΑ), Π. Βαφίνης, είδε στο λιμάνι του νησιού σταθμευμένο το λεωφορείο του δήμου και τον αντιδήμαρχο να βοηθά στην επιβίβαση ταξιδιωτών, οι οποίοι μόλις είχαν αφιχθεί με το Καταμαράν. Το λεωφορείο χρησιμοποιείται για την αστική συγκοινωνία στην Αλόννησο και εκτελεί καθημερινά δρομολόγια προς την Παλιά Αλόννησο και τη Στενή Βάλλα. Ο κ. Βαφίνης, ο οποίος ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΣΔΑ γνώριζε ότι δεν υπήρχε εκείνη την ώρα προγραμματισμένο δρομολόγιο, παραξενεύτηκε από την παρουσία του στο λιμάνι. Επώνυμα κατήγγειλε στις αστυνομικές Αρχές την παράνομη χρήση του λεωφορείου από τον αντιδήμαρχο, «προκειμένου να μεταφέρει πελάτες του τουριστικού γραφείου, του οποίου είναι συνιδιοκτήτης, σε συγκεκριμένο κατάλυμα». Ο αντιδήμαρχος Δημ. Βλάικος διέψευδε κάθε σχέση του με τουριστικό γραφείο μιλώντας στον "Ταχυδρόμο" του Βόλου, λέγοντας ότι πρόκειται για αναλήθειες με στόχο να τον δυσφημίσουν. Μετά την κατάθεσή του στο Αστυνομικό Τμήμα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς επιβατών.

1 σχόλιο:

ikion είπε...

Η συμπεριφορά του μέλους του ΔΣ της ΚΕΔΣ Αλοννήσου και αργηγού της μείζονος αντοπολίτευσης είναι κατακριτέα από την τοπική κοινωνία. Συμπεριφορές σαν αυτή παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Λόγω της ιδιότητάς του έπρεπε να καταγγείλει το συμβάν στα αρμόδια όργανα της ΚΕΔΣΑ και του Δήμου και να ζητήσει μέσω αυτών τον έλεγχο της πράξης του Αντιδημάρχου του οποίου η συμπεριφορά αν η καταγγελία αποδειχθεί ότι είναι βάσιμη είναι επίσης κατακριτέα.

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...