Ισόβια στον δολοφόνο του Χορευτάκη

Σε ισόβια καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον Ζαχαρία Λαγουδάκη για τη δολοφονία του φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη. Συγγενείς και φίλοι του άτυχου φοιτητή, ο οποίος έχασε τη ζωή του για ένα σουβλάκι, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα. Ο Ζαχαρίας Λαγουδάκης ζήτησε να φύγει από την αίθουσα του δικαστηρίου χωρίς να απολογηθεί, πριν καν ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων και χωρίς να ακούσει την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καθώς ήταν πεπεισμένος ότι ο Λαγουδάκης σκότωσε τον φοιτητή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η δολοφονία του Μανόλη Χορευτάκη στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς έχασε τη ζωή του χωρίς κανένα λόγο. Λίγους μήνες πριν την δολοφονία του φοιτητή, ο Λαγουδάκης είχε αποφυλακιστεί για την δολοφονία του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γωνιών Πεδιάδος. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε 48 χρόνια κάθειρξη, αλλά εξέτισε μόνο τα εννέα. Η μητέρα του Μ. Χορευτάκη δήλωσε εμφανώς συγκινημένη: «Δικαιώθηκε η μνήμη του παιδιού μου. Παράλληλα περάσαμε ένα μήνυμα στη κοινωνία: το παιδί μας δεν πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Θελήσαμε να βγει κάτι καλό για τον κόσμο. Να ενημερωθεί ο κόσμος για τα κυκλώματα διαφθοράς, σήψης, παραπολιτικής, αλλά και για τα κυκλώματα των σωφρονιστικών».

Από την πλευρά του ο πατέρας του φοιτητή είπε: «Σε όλο τον κόσμο που συνέλαβε στην ανάδειξη των πτυχών της υπόθεσης, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Ο αγώνας της δικαίωσης συνεχίζεται. Για το αποτέλεσμα της δίκης θα λάβει γνώση και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου έχουμε προσφύγει για την προστασία του δικαιώματος της ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...