Γ. Παπανδρέου: "Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε"

Δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για τις πρόωρες εκλογές στην Ιπποκράτους. Στελέχη του κινήματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργο Παπανδρέου παρακολούθησαν στα γραφεία του κόμματος το τηλεοπτικό διάγγελμα του Πρωθυπουργού με το οποίο ανακοίνωσε τις πρόωρες εκλογές.

Ήταν κάτι άλλωστε που ζητούσαν επίμονα το τελευταίο διάστημα Νωρίτερα μάλιστα ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ μιλώντας στο συντονιστικό κοινοβουλευτικό συμβούλιο του κόμματος είχε δηλώσει για τον Κώστα Καραμανλή:

«τα ψέματα τέλειωσαν πια», επειδή «δεν μπορεί ούτε την οικονομική κρίση να διαχειριστεί, ούτε προϋπολογισμό να καταρτίσει, ούτε το κόμμα του να ελέγξει, ούτε την κυβέρνησή του να διευθύνει. Και, πάνω από όλα, επειδή δεν μπορεί να αντέξει τη λαϊκή κατακραυγή για την οικονομική, οικολογική, θεσμική και ηθική κρίση μιας Ελλάδας που την παρέλαβε δυνατή και αισιόδοξη, και την παραδίδει πληγωμένη και εξουθενωμένη».

Μάλιστα είχε σχολιάσει και για την οικονομική κρίση που επικαλέστηκε ως λόγο για να πάει στις εκλογές ο Πρωθυπουργός εκτιμώντας ότι η ενδεχόμενη παράταση που θα πάρει η κυβέρνηση από τον κ. Αλμούνια για τη μείωση του ελλείμματος δεν της χρησιμεύει σε τίποτα, γιατί “με τις αδιέξοδες νεοσυντηρητικές πολιτικές της ΝΔ, με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ, όχι σε δύο, αλλά ούτε σε δώδεκα χρόνια δεν είναι δυνατόν να αναταχθεί η οικονομία μας”. Άλλωστε, σχολίασε ότι “το θέμα δεν είναι η δεδομένη παράταση.

Όλοι θα πάρουν. Το θέμα είναι τι κάνεις με την παράταση, τι πολιτικές ακολουθείς. Η παράταση που θα υπάρξει από την ΕΕ, δεν δίνει από μόνη της αποτελέσματα. Το πραγματικό ζήτημα είναι ποια πολιτική θα αξιοποιήσει την όποια παράταση”.

Αμέσως μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Πρωθυπουργού ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες: «Ηρθε η ώρα για μια νέα αρχή, μια νέα πορεία» τονίζοντας πως «η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων τα οποία η ίδια δημιούργησε».

«Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης», «Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει».

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως «η νεοσυντηρητική και αδιαφανής πολιτική» την οποία ακολούθησε «μας έφερε στην κρίση». Αντέταξε ένα «σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από τη σημερινή κρίση που μαστίζει τη ζωή των πολιτών», επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει «αξιόπιστες και δίκαιες λύσεις» και «έχει τη δύναμη να συγκρουστεί με κάθε κατεστημένο».

«Η δική μας πρόταση χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη όλοι μαζί», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να συμβάλουν «σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον».

Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ θεωρούν σίγουρη την νίκη τους στις προσεχείς εκλογές και είναι έτοιμη για την μεγάλη αναμέτρηση. www.stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...