Γ. Παπανδρέου:" Βάφτισαν την παρανομία μαγκιά..."

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην Κοζάνη ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε για ακόμη μια φορά την πεποίθησή του ότι η 5η Οκτωβρίου θα σημάνει το ξεκίνημα της νέας αλλαγής για τον τόπο. Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του είναι τα εξής:

"Πράγματι η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει σήμερα εδώ. Στην Κοζάνη! Είμαστε όλοι εδώ για να πούμε: Μαζί μπορούμε! Μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο! Για μας. Για τα παιδιά μας.Για τη Μακεδονία Για την Ελλάδα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Για αυτό το συγκλονιστικό πάθος. Δεν είναι πάθος για την εξουσία. Είναι πάθος για την Ελλάδα! Είναι πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του λαού μας.

Τώρα είναι η ώρα! Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία Εθνικής Ανάτασης! Ήρθε η ώρα να σημάνουμε εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, που διψάνε να ξαναδούν αυτή τη χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί!Ήρθε η ώρα του λαού!Στις 4 του Οκτώβρη ανατέλλει και πάλι ο ήλιος της ελπίδας πάνω από κάθε γωνιά της ελληνικής γης! Και δεσμεύομαι, Δεσμεύομαι απέναντι σας. Απέναντι σε κάθε Έλληνα.

Σε κάθε Ελληνίδα. Δεσμεύομαι, όπως σας κοιτάζω σήμερα στα μάτια, αυτό να κάνω και ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας! Θα είμαι εδώ. Δίπλα σας. Όπου χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας. Θα είμαι δίπλα σας από την πρώτη μέρα στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στην δουλειά, στο εργοστάσιο, στο ορυχείο, στην υπηρεσία, στο χωράφι! Μαζί στον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα.

Γιατί δεν σηκώνει πλέον ο τόπος πολιτικές που αποφασίζονται και ασκούνται ερήμην του.Ηγεσίες που κρύβονται στα δύσκολα. Που φυγομαχούν μπροστά στα προβλήματα. Που μας οδήγησαν σε οικονομική, κοινωνική, πολιτική, ηθική παρακμή. Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Φτάνει πια η υποκρισία! Φτάνουν πια οι δικαιολογίες!Εμείς, εδώ, ζητάμε την ευθύνη να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ WWW.STIFORA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...