«Θρίλερ» με το ντιμπέιτ


Μετά από την αποχώρηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ από τη διακομματική επιτροπή για το ντιμπέιτ, ως ημερομηνία διεξαγωγής του, αναφέρεται τώρα η 22α Σεπτεμβρίου και όχι η 24η, όπως είχε ανακοινωθεί προ ημερών. Χωρίς όμως και αυτό να είναι απολύτως σίγουρο. Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων, στη διακομματική παρέμειναν για να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες της τηλεμαχίας των δύο μονομάχων, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, οι κ.κ. Αντώναρος και Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξουν δύο τηλεοπτικές μονομαχίες. Στις διαρροές αυτές, η Ιπποκράτους απαντά πως το ΠΑΣΟΚ είναι μεν ανοικτό σε μία τέτοια διευθέτηση, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως δεν θα επιθυμούσε μία τέτοια προοπτική. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Μάκης Μαΐλης, σε ανακοίνωση επεσήμανε ότι το ΚΚΕ επιφυλάσσεται για το αν θα συμμετέχει στο ντιμπέιτ και δήλωσε ότι αποχώρησε από τη διακομματική, διότι δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης. «Εκφράσαμε τη βαθιά διαφωνία μας για την προσπάθεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επαναληφθούν οι παράλληλοι μονόλογοι και σε τούτο το ντιμπέιτ. Η αντιπροσωπεία του Κόμματός μας εξεδήλωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από τη συνάντηση. Η συνάντηση των κομμάτων θα επαναληφθεί, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα μιας διαδικασίας άλλης από την καθιερωμένη, την οποία πολλές φορές έχουμε καταγγείλει ως κόμμα και θα επανέλθουμε εντός των ημερών», δήλωσε. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το περιεχόμενο της διαφωνίας του ΚΚΕ, ο Μάκης Μαΐλης σημείωσε: «Διαφωνήσαμε με τους παράλληλους μονολόγους, το είπα και πριν, με αυτό που γίνεται κάθε φορά. Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις. Ζητάμε κοινές ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων. Επίσης, ο καθένας να έχει το δικαίωμα της ανταπάντησης. Αυτά τα δύο είναι για εμάς τα ουσιαστικά ζητήματα». Σχετικά με το αν το ΚΚΕ θα συμμετέχει τελικά στο ντιμπέιτ, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε: «Θα το εξετάσουμε». Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αργότερα, αποχώρησε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στη διακομματική οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και των Οικολόγων Πράσινων. Μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Είναι φανερό ότι τα δύο μεγάλα κόμματα επιδιώκουν να θέσουν περιορισμούς στο διάλογο, επιθυμούν ένα άνευρο και στημένο debate. Γεννιέται το ερώτημα τι θέλουν να αποφύγουν, τι θέλουν να αποκρύψουν, σε τι δεν θέλουν να δεσμευτούν έναντι των πολιτών. Θέλουμε ένα διάλογο χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς, για όλους και για όλα, ανοιχτό μπροστά στους πολίτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...