Ολομέτωπη επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Αφού ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες για το πρόγραμμα του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ καταφέρθηκε εναντίον της Κυβέρνησης και του Κώστα Καραμανλή προσωπικά για την «εγκληματική» οικονομική πολιτική που ακολούθησε σε όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας.

Τόνισε το κοινοβουλευτικό έργο που παρήγαγε το ΠΑ.ΣΟ.Κ τα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της Χώρας από την ΝΔ, ενώ τόνισε ότι ο τόπος χρειάζεται κοινωνική συνοχή για να βγει από την κρίση.

Αναλυτικά ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε:

"Οι εκλογές αυτές κρίνουν το μέλλον της χώρας. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χθες, σε μια συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, οι εκλογές αυτές κρίνουν αν θα παραμείνουμε σε μια πορεία παρακμής, σε μια πορεία ηθικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης, ή αν θα μπούμε σε μια πορεία δημιουργίας, μια πορεία εθνικής ανάτασης, κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις του τόπου, που επιθυμούν να προσφέρουν και να δουλέψουν.

Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το Εμπορικό Κέντρο του Πειραιά, συνομίλησε με καταστηματάρχες, μίλησε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τόνισε τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε.

Τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε ως χώρα, ως πολίτες, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί, αρκεί να στηρίξουμε την οικονομία, να τονώσουμε την αγορά, να στηρίξουμε την απασχόληση, να μην αποδεχτούμε δηλαδή ότι η σημερινή κρίση δεν έχει λύσεις ή ότι έχει μόνο λύσεις που μειώνουν τα εισοδήματα του πολίτη.

Τις τελευταίες δύο μέρες ήταν το Σαββατοκύριακο του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Θα ήθελα σήμερα, μετά από την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου, να επιχειρήσω ένα συνολικό απολογισμό αυτού του διημέρου, μιλώντας επί της ουσίας πάνω σε αυτά τα οποία είπε ο πρωθυπουργός.

Τι μας είπε ο κ. Καραμανλής; Λίγο - πολύ μας είπε ότι πριν τη διεθνή κρίση όλα πήγαιναν καλά στη χώρα. Μας είπε πως ό,τι δεν πάει καλά σήμερα, είναι εξαιτίας της διεθνούς κρίσης και βεβαίως του ΠΑΣΟΚ. Μας είπε τέλος ότι η έξοδος από την κρίση είναι απλώς υπόθεση ορισμένων μέτρων και ανέφερε μερικά από αυτά.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν ο κ. Καραμανλής. Είμαστε εδώ, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών αυτής της κυβέρνησης και εξαιτίας της διαχειριστικής της ανικανότητας.Πήγαιναν όλα καλά πριν έρθει η κρίση; Η ανάπτυξη ήταν σε τροχιά επιβράδυνσης πριν την κρίση. Οι παραγωγικές επενδύσεις, ιδιωτικές και δημόσιες, ήταν σε πτώση πριν την κρίση.

Η ανταγωνιστικότητα ήταν σε κατάρρευση πριν την κρίση. Το χρέος και το έλλειμμα είχαν εκτροχιαστεί πριν την κρίση. Και βέβαια, ο δημόσιος τομέας είχε διογκωθεί και, ταυτοχρόνως, είχε συρρικνωθεί το αναπτυξιακό και κοινωνικό κράτος πριν την κρίση.

Αυτά, ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή. Είναι η κυβέρνηση, που οδήγησε στην έξαρση της φοροδιαφυγής. Είναι η κυβέρνηση, που ανακατένειμε το φορολογικό βάρος και το μετέφερε στα χαμηλά και στα μεσαία εισοδήματα. Είναι η κυβέρνηση της ακρίβειας. Η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτινάχθηκαν τα δάνεια των νοικοκυριών.

Για όλα αυτά και εξαιτίας όλων αυτών, ο πρωθυπουργός είναι σήμερα απολύτως αναξιόπιστος, διότι ό,τι και να πει, κρίνεται από μια πορεία 5,5 ετών ήδη. Όταν λοιπόν μας λέει σήμερα ότι, αυτό που αρκεί για να βγούμε από την κρίση, είναι να πάρουμε κάποιες γενναίες αποφάσεις, «σκληρά μέτρα» όπως τα προπαγανδίζουν στην κυβέρνηση, εμείς λέμε ότι, καταρχάς, κρίνεται από την πορεία των τελευταίων 5,5 ετών.

Κατά δεύτερον, για να βγει κανένας από την κρίση, δεν αρκεί να πει πέντε απλά πράγματα, τα οποία θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει για να περιορίσει τη σπατάλη.

Για να βγει κανένας από την κρίση, χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο, ένα σχέδιο ανάταξης της οικονομίας. Πρέπει να τονώσει την αγορά, πρέπει να στηρίξει τον άνεργο, πρέπει να στηρίξει την μικρομεσαία επιχείρηση, πρέπει να δώσει ένα νέο αναπτυξιακό όραμα.

Τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν αντικείμενο της ομιλίας και της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού της χώρας.Ακούμε ότι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως γνωστόν φταίει για όλα τα δεινά της χώρας, φταίει και σήμερα, διότι είπε «όχι» σε όλα. Εμείς θυμίζουμε ότι σε μείζονα ζητήματα του τόπου, από τα εθνικά μέχρι και θέματα οικονομίας, θέματα παιδείας, θέματα διαφάνειας, το ΠΑΣΟΚ ήταν από την αρχή διαθέσιμο να συμβάλει. Καταθέσαμε στη Βουλή 22 σχέδια νόμου. Ούτε ένα από αυτά δεν άξιζε να τύχει έστω και μιας θετικής μνείας από τον κ. πρωθυπουργό;

Ακούμε σήμερα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει τι θα κάνει. Ξεκινώντας από την περσινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχουμε πει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Για το πού θα βρούμε τους φόρους, για το πώς θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, για την απαραίτητη αναδιανομή που θα γίνει, μέσα από την αλλαγή στο φορολογικό σύστημα. Έχουμε πει για τους νέους αναπτυξιακούς δρόμους.

Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για όλα αυτά τα ζητήματα. Και βέβαια, το πρόβλημα -και με αυτό κλείνω- είναι ότι σήμερα η χώρα δεν ζει απλώς μια οικονομική κρίση, η χώρα ζει μια πολύπλευρη κρίση, ζει μια κρίση θεσμών, ζει μια κρίση αξιών.

Το πρόβλημα της οικονομίας δεν μπορεί να λυθεί, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της σχέσης του πολίτη με την πολιτική, αν δεν λυθεί το πρόβλημα της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας στο Δημόσιο, αν δεν λυθεί το πρόβλημα του πώς κυβερνάται αυτή η χώρα, με τι αξίες κυβερνάται αυτή η χώρα.

Γι΄ αυτό και εμείς, πάντα στη συζήτηση που κάνουμε με τους πολίτες, στις προτάσεις που κάνουμε, λέμε ότι αυτά είναι προϋπόθεση, - και γι’ αυτό αναφέρεται τόσο πολύ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε αυτά - για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, όπως μπορούμε να βγούμε από την κρίση και να ανοίξουμε νέους αναπτυξιακούς δρόμους με περισσότερη κοινωνική συνοχή στη χώρα μας".

WWW.STIFORA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...