Χάλκινη η Εθνική Μπάσκετ μετά από… 60 χρόνια!

Μας καρδιοχτύπησε αλλά κατάφερε τελικά να μας χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική μας Ομάδα στο μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, κερδίζοντας τη Σλοβενία με 57-56. Με τον Σχορτσιανίτη στην κεφαλή να κάνει ματς – ρεκόρ για τα δεδομένα του στην Εθνική, η «γαλανόλευκη» έσπασε την κατάρα των μικρών τελικών κατακτώντας το δεύτερο χάλκινο στην ιστορία της, μετά το… 1949!

Αν και η Εθνική ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα όταν οι μηχανές «πήραν μπρος» δεν έχασε ούτε στιγμή το προβάδισμα στο σκορ με τον Καλάθη και τον Πρίντεζη να δίνουν «ενέσεις» ρυθμού στους διεθνείς μας. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Σλοβένοι «ξύπνησαν» φτάνοντας τη διαφορά στο καλάθι. Το ψύχραιμο χέρι του Φώτση όμως με ένα τρίποντο 31’’ πριν το τέλος έδωσε τη νικήτρια ανάσα στην Εθνική μας .

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 31-24, 42-37, 57-56

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης, Μπουρούσης, Ζήσης, Σπανούλης, Καλάθης, Φώτσης, Πρίντεζης, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου, Κουφός, Περπέρογλου, Σχορτσανίτης.

Σλοβενία (Ζντοβτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς, Ούντριχ, Μπρέζετς, Νάχμπαρ, Γιάγκοντνικ, Ντ. Λόρμπεκ, Γκόλεματς, Ε. Λόρμπεκ, Σμόντις.

WWW.STIFORA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...