Νίκη με σκόρερ τον συνήθη "ύποπτο" 2-1 την ΑΕΚ

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Βασίλη Τοροσίδη (43' και 55') ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έκανε το 2 στα 2 στα ντέρμπι. Η ΑΕΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ 65’ λεπτό με γκολ του Νέμεθ.

Δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού που επικράτησε σε δεύτερο σερί ντέρμπι για πρώτη φορά με τον Ζίκο στον πάγκο του. Το ντεμπούτο του νέου προπονητή του Ολυμπιακού έφερε χαμόγελα στους φίλους της ομάδας.

Παίχτες και τεχνικό επιτελείο πανηγύρισαν έξαλλα την νίκη της ομάδας τους.

To φιλμ του αγώνα

2ο λεπτό: Πρώτο δυνατό, μακρινό, σουτ του Σκόκο, δεν ανησυχεί ο Νικοπολίδης. Η μπάλα άουτ.

7ο λεπτό: Πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Κεφαλιά του Μπλάνκο, ο Νικοπολίδης με δυσκολία και διπλή προσπάθεια μπλοκάρει.

27ο λεπτό: Σουτ του Τοροσίδη, η μπάλα κοντράρει και φτάνει στον Ντουντού, ο οποίος από πλεονεκτική θέση πλάσαρε ψηλά άουτ.

32ο λεπτό: Δοκάρι για την ΑΕΚ! Σέντρα σουτ του Μπλάνκο από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.

39ο λεπτό: Καθαρό χέρι του Μέλμπεργκ στην περιοχή μετά από κόρνερ, ο διαιτητής δεν δίνει τίποτα.

40ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Πρώτη κεφαλιά του Καφέ μετά από κόρνερ, ο Νέμεθ παίρνει τη δεύτερη εξ επαφής και στέλνει την μπάλα άουτ.

43ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Μετά από σέντρα του Λεονάρντο, ο Τοροσίδης παίρνει την κεφαλιά ανάμεσα από τρεις αμυντικούς της ΑΕΚ και ανοίγει το σκορ.

52ο λεπτό: Σέντρα του Ζαϊρί από τα δεξιά, ο Ντιόγκο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σάχα.

55ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Θαυμάσια ατομική ενέργεια από τον Τοροσίδη και "λόμπα" για το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού!

62ο λεπτό: Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Νικοπολίδης βγήκε στα όρια της περιοχής του, έχασε την μπάλα από τον Αραούχο που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Ζεβλάκοφ απομάρυνε με το κεφάλι προ του Μπλάνκο.

65ο λεπτό: Γκολ για την ΑΕΚ! Ο Μαντούκα έκανε την συρτή μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του επερχόμενου Νέμεθ που με ωραία πλασέ μείωσε σε 2-1.

67ο λεπτό: Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Ζαϊρί απέναντι από τον Σάχα, το πλασέ που επιχειρεί είναι κακό και δεν απειλεί.

72ο λεπτό: Δοκάρι για τον Ολυμπιακό! Φάουλ του Ντουντού από τα δεξιά, ο Ζεβλάκοφ παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

92ο λεπτό: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σε πλασέ του Ντουντού από καλή θέση. Ο Σάχα διώχνει με τα πόδια.

93ο λεπτό: Σουτ του Μαντούκα, ο Νικοπολίδης διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Dusan Bajevic): Saja, Juanfran, Araujo, Majstorovic, Jahic, Μάκος, Καφές, Guerreiro, Scocco, Nemeth (77' Leonardo), Blanco. Ολυμπιακός (Zico): Νικοπολίδης, Raul Bravo, Zewlakow, Αβρ. Παπαδόπουλος, Mellberg, Ledesma, Τοροσίδης, Dudu, Leonardo, Zairi (69' Στολτίδης), Diogo.. Διαιτητής: Γ. Δαλούκας (Θεσσαλίας) Βοηθοί: Χρ. Ακρίβος (Αθηνών), Λ. Βασιλειάδης (Μακεδονίας) Τέταρτος: Γ. Σταθόπουλος (Μεσσηνίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...