κ.Τσιότρα, τσακίστε τους μαφιόζους, μαζί με τις κωλοπινακίδες τους !

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σε αυτό το blog μιλήσαμε πολλές φορές για τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής δημοκρατίας, που είναι ο .......Φόβος.
Ο Φόβος είναι η σπουδαιότερη παράμετρος του πολιτικού μας συστήματος. Αυτός κυβερνά, εδώ και πολλά χρόνια.
Το 99% των νόμων και των υποσχέσεων, δεν εφαρμόζονται, επειδή οι ταγμένοι να τους εφαρμόσουν και να τις υλοποιήσουν φοβούνται. Το "πολιτικό κόστος". Τη σωματική βία. Το ξύλο από φουσκωτούς. Τις βόμβες, τα γκαζάκια στην πόρτα τους.
Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα.
Όλοι οι φλύαροι πολιτικοί, μιλούν με το γνωστό ξύλινο λόγο τους, π.χ. για τα "αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις", όλοι μιλούν για κατεδάφιση, αλλά κανείς δεν τολμά να ...ανέβει στην μπουλντόζα. Όλοι περιορίζονται σε ανέξοδη κομματική κριτική, αλλά αν τους ρωτήσεις ωμά και ξεκάθαρα: "δηλαδή, αν εσείς γίνεται κυβέρνηση θα γκρεμίσετε τα αυθαίρετα;", αρχίζουν τις βαρετές πολιτικές παπαρολογίες.
Για αυτό άλλωστε και πρόσφατα ο κ.Σουφλιάς, δήλωσε πανηγυρικά ότι όλα τα αυθαίρετα θα κατεδαφίζονται, αλλά "να αναλάβουν την ευθύνη οι τοπικές ηγεσίες (δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες)". Οι οποίοι όταν έρχεται το αβγό στον πισινό τους, επικαλούνται έλλειψη κονδυλίων, έλλειψη οχημάτων και άλλα καραγκιοζλίκια, για να κρύψουν το τόσο απλοϊκό, αλλά και τόσο αληθινό: ότι φοβούνται το ξύλο. Τις σφαλιάρες από τους καταπατητές και τους παράνομους.
Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση και με τις παράνομες πινακίδες δολοφόνους παράπλευρα των σημαντικών οδών, όπως είναι η περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης.
Μετά από αμέτρητες πιέσεις, η περιφέρεια εξασφάλισε 200.000 ευρώ και ξήλωσε μερικές (και όχι όλες όπως αναφέρει ο κ.Τσιότρας) πινακίδες στην περιφερειακή οδό.
Όπως όμως ήταν επόμενο, κάποιοι άρχισαν να "παρενοχλούν" τον Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Και δεν θα είναι καθόλου παράξενο, αν π.χ. καεί το αμάξι του, από ....την πολλή ζέστη.
Οπότε, για να μη λέμε πολλά, επανερχόμεθα στη διαχρονικής αξίας ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου, που πρέπει να είναι φάρος φωτεινός της σύγχρονης Ελλάδας:
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
Φτιάνει πια με τους κατά φαντασίαν μαφιόζους, που τολμούν να απειλούν δημόσια πρόσωπα. Τσακίστε τους μαζί με τις κωλοπινακίδες τους ! taxalia.blogspot.com
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...