Γ. Μαγκριώτης: "Βλέπω εκλογές μέχρι το 1ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου"

Πεπεισμένος ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη ή το πρώτο του Οκτώβρη υπό το βάρος των δυσμενών εξελίξεων είναι ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιάννης Μαγκριώτης.

Συμφωνείς ή διαφωνείς με τις απόψεις του το σίγουρο είναι ότι ο Βορειοελλαδίτης πολιτικός έχει το θάρρος της γνώμης του, και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Σε μια συνέντευξη, άκρως ενδιαφέρουσα που παραχώρησε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα stifora.gr μιλάει για τις πυρκαγιές, για το σκάνδαλο Siemens, για την κακή εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης, για τα ΜΜΕ στην χώρα μας, για την παραμελημένη από την Κυβέρνηση Καραμανλή Βόρεια Ελλάδα, για τα blogs και το διαδίκτυο, για το πιο περίεργο ρουσφέτι που του έχει ζητηθεί , ενώ δεν παραλείπει να μας ευχηθεί για την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Όλη η συνέντευξη του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει ως εξής:

Μετά από τις καταστροφικές για τη χώρα μας πυρκαγιές που ζήσαμε τις προηγούμενες ήμερες, τι θα είχατε να πείτε στους αγανακτισμένους πολίτες που ζητούν επιτέλους να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες που του αναλογούν; Ποιον θεωρείτε εσείς υπεύθυνο με ονοματεπώνυμο που κάηκε η αττική γη και χάθηκαν περιουσίες;

Υπάρχουν προβλήματα διαχρονικά. Πολλά από αυτά είχαν λυθεί ή είχαν δρομολογηθεί λύσεις τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια, τόσο οι περικοπές των κονδυλίων για την πρόληψη και την προστασία των δασών, όσο και η αποδιοργάνωση και απόλυτη κομματικοποίηση στα ηγετικά κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, άφησαν τα δάση ανοχύρωτα.

Η κυβερνητική αβελτηρία και οι δεύτερες σκέψεις για την συνεχή νόμιμη ή παράνομη οικιστική επέκταση, ειδικότερα γύρω από τα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι οι λόγοι που ζούμε διαρκώς αυτά τα τραγικά και καταστροφικά γεγονότα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει επεξεργαστεί ένα πλαίσιο, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή και την αποκατάσταση. Η πρότασή μας για την δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι η πρώτη και βασική τομή. Δυστυχώς σήμερα η προστασία των δασών είναι παράπλευρη ενασχόληση πολλών Υπουργείων και υπηρεσιών με τα γνωστά προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη συντονισμού, αλλά και αλληλοϋπονόμευσης πολλές φορές.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ www.stifora.gr

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...