ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ZOUGLA.GR

«Έλυναν και έδεναν» με σπόνσορα το κράτος

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009, 20:39

Οι συνομιλίες του κρατούμενου Παναγιώτη Βλαστού με την δικηγόρο Ελισσάβετ Πούλιου είναι χαρακτηριστικές της σχέσης που είχαν οι δυο τους και η οποία διαφαίνεται πως υπερβαίνει τα όρια συνηγόρου-πελάτη.

Η δικηγόρος μιλά με άνεση για «αποστολή ανθρώπων να δείρουν», ενώ εκφράζει την αντιπάθειά της για τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, τον οποίο είχε βάλει στο στόχαστρο.

Ακόμη και περίεργες διασυνδέσεις με το Βατοπέδι φαίνεται να είχε η Ελισσάβετ Πούλιου. Αυτό αποκαλύπτεται από συνομιλία του Βλαστού με έναν από τους συνεργάτες του, όπου φαίνεται πως… του «ξέφυγε» η πληροφορία. Αλλά και καλά «δεμένη» ήταν η Ελισάβετ από τον φερόμενο ως αρχηγό του «συνδικάτου του εγκλήματος». Ο ίδιος κόμπαζε, μιλώντας στα υπόλοιπα μέλη, ότι έχει εξασφαλίσει της σιωπή της, με το να της δίνει την αίσθηση ότι πάντα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ήθελαν να «φάνε» τον Ντογιάκο

Στις συζητήσεις της με τον Παναγιώτη Βλαστό η κ. Πούλιου δείχνει να γνωρίζει καλά τις… εκτός νομιμότητας πρακτικές, αλλά και πώς αυτές μπορούν να εφαρμοστούν.

Αναφερόμενη στον κ. Ντογιάκο, ο οποίος δεν την ευνόησε σε υπόθεση ληστειών του Παλαιοκώστα, τον οποίο υπερασπίστηκε ως συνήγορος, η κ. Πούλιου λέει ότι «με αυτούς δεν έχει νόημα να στείλεις κάποιον να τον πλακώσει».

Ενημερώνει λοιπόν τον Βλαστό ότι έχει ανακαλύψει νομικές παραλείψεις του κ. Ντογιάκου, για τις οποίες προτίθεται να ενημερώσει τον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδά, προκειμένου να επιτύχει την παραίτησή του.

Σύνδεση και με το Βατοπέδι;

Σε τηλεφωνική συνομιλία με… τον «Βρωμού», ο Παναγιώτης Βλαστός διηγείται πως λίγο έλειψε να τιμωρηθεί με πειθαρχείο, αποκαλύπτοντας άθελά του περίεργες συνδέσεις με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

Περιγράφει το λεκτικό διαπληκτισμό του με δύο αρχιφύλακες, παρουσία της δικηγόρου του, αλλά και την παράκληση των αρχιφυλάκων προς την Ελισσάβετ Πούλιου να μεσολαβήσει… στο Βατοπέδι, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένα παρεκκλήσι που σχεδιαζόταν να χτιστεί στο προαύλιο των φυλακών Τρικάλων!

Οι έρευνες για την απαγωγή Παναγόπουλου… τους θορύβησαν

Λίγες ημέρες αφού ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος επέστρεψε στο σπίτι του, ο Παναγιώτης Βλαστός ανήσυχος ρωτά τη δικηγόρο του αν τον… «ψάχνουν γι’ αυτή την ιστορία».

Η Ελισσάβετ Πούλιου τον καθησυχάζει, λέγοντάς του πως «ψάχνουν όσους έχουν εμπλακεί και παλαιότερα σε απαγωγές».

Η δικηγόρος γνωρίζει ότι ο Βλαστός κατέχει στη φυλακή κινητό τηλέφωνο και τον συμβουλεύει, όχι μόνο να το κρύβει, αλλά και να προσέχει τα λόγια του γιατί έχουν ήδη ξεκινήσει οι παρακολουθήσεις.

Διπλώματα οδήγησης… εξπρές, από τη φυλακή

Ο Παναγιώτης Βλαστός είναι έτοιμος να ανταποδώσει τις… «εξυπηρετήσεις» της δικηγόρου του.

Όπως ο ίδιος της λέει, είχε τη δυνατότητα να μεσολαβήσει σε δικό του άνθρωπο ώστε η Ελισσάβετ Πούλιου να πάρει, με συνοπτικές διαδικασίες, δίπλωμα οδήγησης.

Είχαν παγιδεύσει τη δικηγόρο

Και μέσα σε όλα τα άλλα ο Παναγιώτης Βλαστός δήλωνε κατ' επανάληψη και πολύ σίγουρος ότι η Ελισσάβετ Πούλιου δεν θα πρόδιδε ποτέ τα ένοχα μυστικά του.

Ο ίδιος, στις συνομιλίες με τους συνεργάτες του, τους καθησυχάζει, ξέροντας πως έχει εξασφαλίσει τη σιωπή της.

Όπως έλεγε, την είχε παγιδεύσει.

Διαβάστε επίσης:

Οι συνομιλίες του Π. Βλαστού μέσα από τις φυλακές, Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009, 12:25

ΠΗΓΗ:WWW.ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...