ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ZOUGLA.GR ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Γιατί πήγε ο Βαρδινογιάννης στον Τσιατούρα

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009, 14:22

Είναι τρεις μέρες τώρα, που εδώ, στα γραφεία της zougla.gr, ακούμε με προσοχή τις τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών της σπείρας των 16. Είτε μεταξύ τους, είτε με επιφανή πρόσωπα της κοινωνικής ζωής του τόπου, όπως τραπεζίτες, χρηματιστές και επιχειρηματίες.

Στο πρώτο μέρος που σας παρουσιάσαμε, ακούσατε ένα μικρό δείγμα της δράσης του Γ. Τρομπούκη. Του ανθρώπου, ο οποίος φαίνεται ότι κινούσε μεγάλο μέρος του μαύρου χρήματος που διακινείται στην χώρα μας. Είναι αλήθεια ότι η ευκολία με την οποία έκλεινε δουλειές και κατόρθωνε να βγάζει δάνεια ακόμη και σε ανθρώπους που ήταν "στιγματισμένοι" από το σύστημα του Τειρεσία, μας εξέπληξε.

Στο δεύτερο μέρος, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, θα ακούσετε τον πρωταγωνιστή του συνδικάτου. Τον Παναγιώτη Βλαστό. Έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων, θα τον ακούσετε σε ένα ενδεικτικό κομμάτι των συνομιλιών να δίνει οδηγίες σε άνθρωπο του υποκόσμου, πώς να κινείται για αποτελεσματικότερα. Από τις φυλακές, ο Βλαστός φαίνεται ότι ελέγχει κάθε κίνηση των μελών του συνδικάτου. Έχει συχνές τηλεφωνικές επαφές με την δικηγόρο Έλλη. Από τις συνομιλίες τους προκύπτει η ανταλλαγή πληροφοριών για τις συμμορίες και τους κακοποιούς. Σ' εκείνη στέλνει τους συνεργάτες του για να ''ψαρεύουν'', όπως λέει χαρακτηριστικά, κάποιες από αυτές τις χρήσιμες γι' αυτόν πληροφορίες.

Σε μία από αυτές τις συνομιλίες, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύουμε σήμερα, εμπλέκονται δύο γνωστά ονόματα. Στις παρατηρήσεις που κάνει ο Βλαστός σε συνεργάτη του, σχετικά με τον αδέξιο χειρισμό μιας υπόθεσης, ακούγονται τα ονόματα του επιχειρηματία Βαρδινογιάννη και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα.

Η zougla.gr από την Δευτέρα 27/7 θα δημοσιεύει κάθε μέρα ολόκληρα τα αποσπάσματα των τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει στη διάθεσή της, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...