ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΓΚΙΟΛΙΑ

Ο «τρωκτικός» κ. Γκιόλιας και η ανεξάρτητη παρέα του

6 Ιουλίου 2009, 19:00

Αρκετά κράτησε το παραμύθι με το «τρωκτικό» του θλιβερού κ. Σωκράτη Γκιόλια.

Μπροστινός των υπόδικων Κομιστή (τώρα πια γράφεται με Κάπα κεφαλαίο) και Κοντομηνά χυδαιολογεί, λασπολογεί και προπαγανδίζει από το μπλογκ του, εκτελώντας τις επιθυμίες των εντολέων του κατά τα πρότυπα της εκτέλεσης συμβολαίων. Είναι δε τόσο άθλια η περίπτωσή του, που ενώ έχει αποκαλυφθεί ότι το συγκεκριμένο μαγαζί - μπλογκ (άλλος ένας λόγος για τον οποίον απομακρύνθηκε από κοντά μας) ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν –τώρα ίσως και στα αφεντικά του- συνεχίζει ξεδιάντροπα να εξαπατά τον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του στο «ανεξάρτητο» δήθεν «τρωκτικό» του είναι περιστασιακή.

Σεβόμενοι μία πολυετή συνύπαρξη, μετά τις απίστευτες υπόγειες διαδρομές του κατά την διάρκεια του παραδικαστικού και του σκανδάλου του Βατοπεδίου (πνευματικό παιδί του Εφραίμ και σύμβουλος του υβριστή του Κοντομηνά ταυτόχρονα), τις οποίες ανακαλύψαμε, σιωπήσαμε αρκούμενοι στην αυτονόητη απομάκρυνσή του από τις εκπομπές μας.

Κλασική περίπτωση χυδαίας δημοσιογραφικά μεταχείρισης του κόσμου, τον οποίον αυτός και τα θρασίμια του θεωρούν του χεριού τους.

Μετά από 17 χρόνια παρουσίας του στις εκπομπές μας, κατόρθωσε να γελοιοποιείται σχεδόν καθημερινά, απειλώντας με αποκαλύψεις που δεν γίνονται ποτέ, γιατί φυσικά δεν υπάρχουν…

Το πιθανότερο, μετά την λήξη της παράστασης, είναι να καταλήξει στο σκαμνί μαζί με τους υπόδικους για κακουργηματικές πράξεις εργοδότες του.

Το δίλημμα όλων, όσων τον ζήσαμε από κοντά, είναι ένα: εάν η περίπτωση του οφείλει να τύχει ψυχιατρικής ή δικαστικής αντιμετώπισης.

Τα συνεχή επαπειλούμενα δημοσιεύματα προς κάθε κατεύθυνση, άνευ αντικειμένου, οι συνεχείς αναφορές στην προσωπική ζωή των ανθρώπων και τα ανούσια δημοσιεύματα με υπονοούμενα αποτελούν κλασική μέθοδο εκβιαστών του Τύπου.

Είναι φανερό ότι όσο πλησιάζει ο πιθανός χρόνος έκδοσης της δεύτερης εφημερίδας (στο χαρτί), οι εντολείς του αρχίζουν να αντιδρούν με τον γνωστό μαφιόζικο τρόπο. Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε και η τελευταία, που συμβαίνει κάτι τέτοιο -και το θεωρούμε σχεδόν αναπόφευκτο. Το ύποπτο θα ήταν όλα αυτά τα διαπλεκόμενα ζόμπι, μετά των συμβούλων και των ιπποκόμων τους, να πανηγύριζαν και να μας υποδέχονταν διαφορετικά.

Επειδή ενίοτε η σιωπή ισοδυναμεί με ενοχή, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να γράψουμε αυτές τις πέντε γραμμές. Όποιος έχει ο,τιδήποτε αξιόποινο που να μας αφορά, είναι ελεύθερος και ταυτόχρονα υποχρεωμένος να το δημοσιοποιήσει.

Οι υπαινιγμοί και οι αλητείες είναι άλλη υπόθεση, γι’ αυτό στο εφ’ εξής θα οδηγούνται στο φυσικό τους περιβάλλον, την δικαιοσύνη, μαζί με τους εργολάβους εκβιαστές.

Οι εργαζόμενοι στην ''zougla.gr'' και στις τηλεοπτικές εκπομπές ''Ζούγκλα'' και ''Κίτρινος Τύπος''.

Άνθρωποι και «τρωκτικά»

6 Ιουλίου 2009, 18:49

Άνθρακες ο θησαυρός! Η επί τριήμερο πολυδιαφημιζόμενη από την ιστοσελίδα «Τρωκτικό», το γνωστό blog ιδιοκτησίας του κ. Σωκράτη Γκιόλια, αποκάλυψη «που θα ξεσκέπαζε τον διαπλεκόμενο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο» κατέληξε σε μία απλή, αλλά θεαματική δημοσιογραφική φούσκα. Ο κ. Γκιόλιας εξηγούσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα πως θα δημοσιοποιήσει ένα video δια μέσου του οποίου αποκαλύπτονται τα διαπλεκόμενα συμφέροντα του πρώην εργοδότη του, Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ως αποδεικτικό στοιχείο αυτού του ισχυρισμού θα ήταν το περιεχόμενο του video που το «Τρωκτικό» ανάρτησε σήμερα Δευτέρα στην ιστοσελίδα του με τίτλο «Το βίντεο-ντοκουμέντο που δεν έπαιξε ποτέ ο Μάκης λόγω συμφερόντων».

Πρόκειται για ένα ρεπορτάζ που ακολούθησε μία καταγγελία που έφθασε το Φθινόπωρο του 2005 στο γραφείο των εκπομπών του Μ. Τριανταφυλλόπουλου από τον Διαμαντή Πατέρα, εφοπλιστή και υιού του Νίκου Πατέρα, του πατριάρχη της εφοπλιστικής οικογένειας του City του Λονδίνου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Διαμαντής Πατέρας εξαπατήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μίχαλο που εκείνη την εποχή (φθινόπωρο του 2005) ήταν ακόμη γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Κατά τον κ. Γκιόλια το ρεπορτάζ αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ επειδή η δημοσίευση του δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Μ. Τριανταφυλλόπουλου.

Υπενθυμίζεται απλώς για την ιστορία πως εκείνη την περίοδο, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος ήταν συνεκδότης και συνιδιοκτήτης της μεγαλύτερης κυριακάτικης έκδοσης στην Ελλάδα, της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Στο φύλλο της 23ης Οκτωβρίου 2005 δημοσιεύεται από αυτήν την εφημερίδα, πλήρες, το ρεπορτάζ για τα έργα και τις ημέρες του κ. Κ. Μίχαλου, με την καταγγελία του εφοπλιστή. Ο Κ. Μίχαλος μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ κατέθεσε και αγωγή κατά των εκδοτών της εφημερίδας, που τότε ήταν τρείς. Με λίγα λόγια κατατέθηκε αγωγή και κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές συνεννοήσεις μεταξύ συγγενών του εφοπλιστή, αλλά και του ίδιου του Διαμαντή Πατέρα και της εκπομπής (ήταν απόλυτα ενήμερος για όλες αυτές τις συνεννοήσεις ο κ. Σωκράτης Γκιόλιας). Τόσο οι συγγενείς όσο και ο εφοπλιστής επικαλούμενοι διάφορα προβλήματα, ακόμη και ψυχολογικά, ζήτησαν να μην παίξει το video. Επέμεναν ωστόσο και σωστά να δημοσιοποιηθούν οι καταγγελίες κατά του κ. Κώστα Μίχαλου. Κατόπιν συζητήσεων ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και η συντακτική του ομάδα αποφάσισαν πως είναι σωστότερο να μην παίξει σε τηλεοπτική εκπομπή το video και να δημοσιευθεί το πλήρες ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπερ και εγένετο.

Παραβιάζει ανοικτές θύρες

Όλα τα παραπάνω, είναι εν γνώσει του ιδιοκτήτη και υπεύθυνου λειτουργίας του Blog «Τρωκτικό» για έναν και απλό λόγο. Την επίμαχη περίοδο ήταν ο αρχισυντάκτης και το αδιαφιλονίκητο δεξί χέρι του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μην γνώριζε τις λεπτομέρειες επί της υπόθεσης Μίχαλου - Πατέρα.

Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι το εξής. Ποιος είναι ο λόγος που επιβάλει την κατανάλωση τόσης ενέργειας με τελικό αποτέλεσμα ένα μέγα, δημοσιογραφικά και ηθικά, ατόπημα.

Είναι προφανές πως πίσω από την δήθεν ευαισθησία και τις κραυγές και τους ψιθύρους περί διαπλεκομένων συμφερόντων και άλλων τινών περί ων τυρβάζει, ο κ. Σωκράτης Γκιόλιας εκφράζει τους φόβους και τις ανησυχίες των σημερινών εργοδοτών του. Ο λόγος είναι ένας αλλά η απειλή σοβαρή. Είναι προφανές πως διάφοροι παράγοντες περί τα ΜΜΕ αντιλαμβάνονται ως άμεση απειλή για τα συμφέροντα τους τις συζητήσεις, ζυμώσεις και προετοιμασίες που γίνονται για την έκδοση μιας εφημερίδας από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τους συνεργάτες του. Δεν είναι μόνον η επερχόμενη απειλή που επικρέμεται, ενός ακόμη ανταγωνιστικού φύλλου στην ήδη ταλαιπωρημένη αγορά των εφημερίδων. Αφορά σε κάτι που είναι απείρως πολυπλοκότερο. Είναι η διαγραφόμενη εκδοτική και δημοσιογραφική επιτυχία αυτής της εφημερίδας. Άλλωστε ας μην πηγαίνουμε και πολύ μακριά. Ο Σωκράτης Γκιόλιας έχει αποδυθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο κατά της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας zougla.gr. Ο πόλεμος είναι καθημερινός, χυδαίος και τον διεξάγει με μέσα ποταπά. Αυτόν τον πόλεμο τον έχασε ήδη. Αυτόν που ετοιμάζεται να διεξάγει, κατόπιν οδηγιών των εντολέων του, εκδοτών και επιχειρηματιών είναι επίσης μοιραίο να τον χάσει. Και ο λόγος σαφής. Μεταξύ δημοσιογραφίας και Σωκράτη Γκιόλια, υπάρχει μία αχανής έρημος στην οποία έχει χαθεί δια παντός ο ιδιοκτήτης του blog «Τρωκτικό». Σε αυτήν την έρημο ούτε ο ήλιος ανατέλλει ούτε τα αστέρια λάμπουν την νύκτα για να τον προσανατολίσουν. Εκεί στη «Noland» βασιλεύει μόνον το σκότος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...