ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή σχετικά με τα αστρονομικά ποσά που λαμβάνουν ετησίως στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησής σας στη Βουλή στις 20-3-2004 αναφερόμενος στους μισθούς στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δηλώνατε χαρακτηριστικά:

«Στη Νέα Διακυβέρνηση, η διοίκηση δίνει το παράδειγμα. Οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περικόπτονται.

Επίσης στις 25/2/09 για άλλη μια φορά εξαγγέλατε τα ίδια, δίδοντας την εντύπωση ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα διακυβέρνησης από την παράταξή σας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του».

Όλα αυτά σήμερα φαντάζουν υποκριτικά, όταν άλλα διακηρύσσετε και άλλα πράττετε σύμφωνα με όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Τα γεγονότα και η πραγματικότητα διαψεύδουν τις εξαγγελίες σας όταν συγκεκριμένα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής αμείβονται με αστρονομικούς μισθούς, ενώ την ίδια ώρα έχετε επιδοθεί σε φορολεηλασία σε βάρος των ασθενέστερων."

Στην συνέχεια της ερώτησης οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ δίνουν στην δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία των αμοιβών. Τα οποία σας παρουσιάζει για πρώτη φορά η ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Μιλάμε για τις ετήσιες αμοιβές που βγαίνουν από τα κρατικά ταμεία, την ώρα που ο Έλληνας στενάζει οικονομικά και η Κυβέρνηση ανακοινώνει όλο και περισσότερους φόρους. Αναλυτικά οι ετήσιοι μισθοί των στελεχών της Εθνικής Ασφαλιστικής έχουν ως εξής: Η συνέχεια του ρεπορτάζ στο http://www.stifora.gr/article.php?id=3479

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...