Μουσουλμάνος πυροβόλησε πιστούς έξω από τζαμί στην Ροδόπη

Μουσουλμάνος πυροβόλησε χθες τα ξημερώματα αλλοδαπούς πιστούς φιλοξενούμενους του ιμάμη, ενώ βρίσκονταν στο προαύλιο τεμένους στους Σιδεράδες Ροδόπης. Το περιστατικό συνέβη στο τζαμί του χωριού. Κάτοικος των Σιδεράδων, που μένει πλησίον του τεμένους, ενοχλημένος λογομάχησε με μια παρέα ανδρών, οι οποίοι κάθονταν στον περίβολο του ναού και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον τους, τραυματίζοντας στα χέρια και στα πόδια τον έναν.

Οι άνδρες που ήταν εκεί προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν, αλλά ο δράστης κατάφερε επιπλέον χτυπήματα με την κάνη και το κοντάκι του όπλου τύπου Flober, στον ήδη τραυματισμένο από τα σκάγια. Ο ιμάμης του τεμένους, που ξύπνησε από τους πυροβολισμούς, είδε τον νεαρό να αιμορραγεί και κάλεσε αμέσως σε βοήθεια. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έφτασε με καθυστέρηση, τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής προκειμένου να χειρουργηθεί.

Το θύμα, ο 30χρονος Κιρτσί Μπεζλέρ, γεννημένος στην Τουρκία και μόνιμος κάτοικος Μπελς Αυστρίας, είναι επισκέπτης στο χωριό και φιλοξενείται στο τζαμί από την ιμάμη της περιοχής, κ. Χακή. Η έντονη λογομαχία μεταξύ δράστη και θύματος είχε ξεκινήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- από νωρίς το απόγευμα για άγνωστη αιτία. Ο δράστης συνελήφθη μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς πέραν των υπολοίπων αξιόποινων πράξεων κατείχε και το όπλο παράνομα. Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...