Έτσι θα σκότωναν τον διευθυντή των φυλακών

Ένα χτύπημα στον διευθυντή των φυλακών Τρικάλων φαίνεται πως σχεδίαζε μέσα από το κελί του ο Παναγιώτης Βλαστός.

Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αρνήθηκε να του δώσει άδεια, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ο Παναγιώτης Βλαστός εκφράζεται για αυτόν στις συνομιλίες του με τα υπόλοιπα μέλη του «συνδικάτου», είναι ενδεικτικός του μένους που έκρυβε εναντίον του διευθυντή των φυλακών Τρικάλων ο γνωστός κακοποιός.

Το σχέδιο μεθοδεύτηκε εξ αρχής από το κελί του Βλαστού. Ο ίδιος τηλεφωνούσε για να συγκεντρώσει πληροφορίες για το αυτοκίνητο του «θύματος», τον αριθμό πινακίδας, τις καθημερινές του διαδρομές.

Ο ίδιος έδινε στα μέλη της σπείρας οδηγίες πώς και πού θα κινηθούν, πώς θα κάνουν την παρακολούθηση, πώς θα καλύψουν τα ίχνη τους.

Ένα σχέδιο που δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί, καθώς η σπείρα εξαρθρώθηκε.

Συγκέντρωνε τις πληροφορίες ο ίδιος

Από το κελί του ο Παναγιώτης Βλαστός τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και του ζητά να μάθει τον τύπο αυτοκινήτου και τον αριθμό πινακίδας του διευθυντή.

Στη συνομιλία τους και οι δύο τονίζουν ότι πρέπει να αποσπάσουν την πληροφορία με τέτοιο τρόπο ώστε κανένας να… μην «ψιλιαστεί».

Οι ενδοιασμοί μελών του «συνδικάτου»

Ο στενός του φίλος, ο «Βρωμού», παίρνει το θάρρος και προσπαθεί να τον πείσει… να μην κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του.

Ο Παναγιώτης Βλαστός, παραμένει ανένδοτος. Δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στο χτύπημα που έχει σχεδιάσει.

Όπως αναφέρει, στην απόφασή του συνετέλεσε το γεγονός ότι στο διευθυντή των φυλακών έχουν τηλεφωνήσει πολλά υψηλά πρόσωπα (και από πολιτικά κόμματα), χωρίς να καταφέρουν να τον πείσουν να δώσει στον Βλαστό την πολυπόθητη άδεια.

Η συλλογή πληροφοριών και το σχέδιο παρακολούθησης

Ο Παναγιώτης Βλαστός, καλά δικτυωμένος ακόμη και μέσα από το κελί, καταφέρνει να μάθει τις πρώτες πληροφορίες που χρειάζεται για το χτύπημα.

Τηλεφωνεί στον «Δικανάκια» και του δίνει σαφείς οδηγίες σε ποιο σημείο ακριβώς θα βρεί το επίμαχο αυτοκίνητο και πώς ακριβώς θα γίνει η παρακολούθηση.

Τον συμβουλεύει η μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιήσει να έχει την πινακίδα της καλυμμένη.

Έμπειρος ο συνεργάτης του, τον καθησυχάζει λέγοντάς του ότι ξέρει πώς θα το χειριστεί

Η συνεννόηση για το όπλο

Ανήσυχος ο Βλαστός, καθώς όπως φαίνεται πλησιάζει η ώρα που έχει ο ίδιος καθορίσει για το τελικό χτύπημα, τηλεφωνεί στον «Δικανάκια», τον άνθρωπο που έχει αναλάβει… τη «δουλειά». Τον ρωτάει αν έχει… «εργαλείο». Ο «Δικανάκιας» απαντάει ότι έχει μόνο δύο «καλάμια» για «τσιπούρες». Ο Βλαστός τον καθοδηγεί, σε ποιον άνθρωπο θα πρέπει να απευθυνθεί για να βρει ένα καλύτερο «καλάμι».

Στο τέλος, αφού καταφέρνει να βρει και τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου-στόχου, του τηλεφωνεί για να τον ενημερώσει ότι … όλα είναι εντάξει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...