Επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας για τη σύλληψη λαθρομεταναστών

Γιγαντιαία επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χθες το βράδυ ισχυρότατες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο -κυρίως- τους παράνομους μετανάστες αλλά και την πάταξη της εγκληματικότητας. Στην τεράστια επιχείρηση, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, συμμετείχαν 500 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, δεκάδες οχήματα είτε περιπολικά είτε συμβατικά της Ασφάλειας, σχεδόν το σύνολο των μοτοσικλετών των ομάδων «Ζ» και «Δ» αλλά και περίπου 30 λεωφορεία των ΜΑΤ!

Η «επίδειξη δύναμης» της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το βράδυ και διήρκεσε κάτι λιγότερο από μία ώρα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν εκατοντάδες ελέγχους σε ύποπτα άτομα ακόμα και μέσα σε καταστήματα γρήγορου φαγητού στην Ομόνοια! Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν και σε αυτοκίνητα, σε μοτοσικλέτες αλλά και σε εγκαταλελειμμένα κτίρια μέσα στα οποία έχουν βρει στέγη παράνομοι μετανάστες! Η έκταση της επιχείρησης-σκούπα ήταν τέτοια που σχεδόν ταυτόχρονα αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους άπω τον Άγιο Παντελεήμονα μέχρι το Μεταξουργείο! Σημείο αναφοράς, ωστόσο, ήταν το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα οι οδοί Σωκράτους, Σοφοκλέους, Αγίου Κωνσταντίνου, Πειραιώς και βέβαια η οδός Μενάνδρου όπου βρίσκεται το παλιό Εφετείο! Ενδεικτικό της τεράστιας κινητοποίησης της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, είναι και το γεγονός πως, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν ακόμα και στον παλιό ιππόδρομο όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ομάδες αλλοδαπών από το Πακιστάν και τη Ρωσία θα συγκρουστούν προκειμένου να λύσουν τις… διαφορές τους! Και όλα αυτά λίγες μόλις ώρες μετά την εξαγγελία από την κυβέρνηση μέτρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως παρόμοιες -και ίσως μεγαλύτερες σε μέγεθος- επιχειρήσεις- σκούπα θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς μέχρι και αργά χθες τη νύχτα δεν είχε γίνει κάποια επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές πολλές από τις οποίες σίγουρα θα μετατραπούν σε συλλήψεις, καθώς, όπως έγινε γνωστό, κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, ενώ εντοπίστηκαν και μετανάστες που δεν είχαν στην κατοχή τους τα απαραίτητα για την παραμονή τους στη χώρα μας έγγραφα.

ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΙΣΙΩΤΗΣ

πηγή: Εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...