ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο Θ. ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ

Την Πέμπτη έχει κληθεί για να απολογηθεί ως κατηγορούμενος ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος, για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» και πολλοί στην Ν.Δ. θέλουν να πιστεύουν ότι εάν αυτό είχε συμβεί πριν από την 7η Ιουνίου, το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης ενδεχομένως να ήταν καλύτερο για το κόμμα τους. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι προεκλογικά, αρκετά στελέχη της Ν.Δ.- και η ηγεσία της Ρηγίλλης- είχαν κάνει λόγο για χρήματα που είχαν μπει στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Τσουκάτο, πράγμα που- αν γίνει δεκτό από τον ανακριτή- ουσιαστικά υποβαθμίζει την υπόθεση σε παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, που έχει παραγραφεί.

Πάντως η... προαναγγελθείσα εδώ και καιρό κλήση του κ. Θ. Τσουκάτου από τον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, περιλαμβάνει δύο κακουργήματα, για συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τετ-α-τετ με τον ανακριτή θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και όλα τα πρόσωπα, που χρησιμοποιήθηκαν ως «παρένθετα» στη διαδρομή του ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων που από τα ταμεία της Siemens κατέληξε, όπως κατ΄ επανάληψιν έχει πει ο κ. Τσουκάτος, στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Παρ΄ όλα αυτά, ο ανακριτής κατηγορεί τον πρώην «στρατηγό» του κόμματος για «άμεση συνέργεια από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε παθητική δωροδοκία στρεφόμενη κατά νομικού προσώπου από την οποία το όφελος που επιδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και η ζημία που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...