ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Από τον Αύγουστο, όσοι καταταγούν στο στρατό θα υπηρετούν εννέα μήνες, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας στους εννέα μήνες από τον ερχόμενο Αύγουστο, προανήγγειλε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Από τον Αύγουστο, όσοι καταταγούν στο στρατό θα υπηρετούν εννέα μήνες, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Όπως διευκρίνισε, έχει έτοιμη τη σχετική εισήγηση που προβλέπει και αναδρομική μείωση στους 10 μήνες για όσους κατετάγησαν στον στρατό ξηράς τον Μάιο, και στους 11 μήνες για όσους κατετάγησαν τον Ιανουάριο. Ηδη, σημείωσε, έχουν σταματήσει οι μετατάξεις στα τρία σώματα.

«O λαός με την αποχή μάς έδωσε ψήφο ανοχής»

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την άποψη ότι «ο λαός με την αποχή μάς έδωσε ψήφο ανοχής», ενώ εκτίμησε πως υπάρχει χρόνος για αλλαγή του κλίματος.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αμυνας Β. Παπανδρέου έκανε λόγο για εσπευσμένα και αποσπασματικά μέτρα για τη θητεία των νέων στις Ένοπλες Δυνάμεις, υπό το βάρος της εκλογικής ήττας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χρησιμοποιεί το ευαίσθητο θέμα της θητείας προσδοκώντας κομματικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...