ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ;

Του Σταύρου Μαρίνη
Παίρνει σου λέει ο άλλος ένα κουμπούρι και το παίζει ράμπο , εκεί φτάσαμε ο άνθρωπος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα αλλά μήπως νοσεί και η κοινωνία μας; Στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας μιλάει για την απόρριψη που είχε δεχθεί αλλά και για το πόσο δεν τον ενδιέφερε η ανθρώπινη ζωή. Δυστυχώς κανέναν στις μέρες δεν ενδιαφέρει η ζωή του άλλου έχουμε επαναπαυτεί στις ζωές μας και αδιαφορούμε για τον συνάνθρωπό μας. Οι γονείς είπαν ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βοηθήσεις κάποιον ο οποίος έχει ψυχολογικά προβλήματα; Είναι μεγάλος σταυρός να έχεις συγγενή με ψυχολογικό πρόβλημα μόνο όσοι το έχουν ζήσει το καταλαβαίνουν. Μετά έχουμε τις αναλύσεις ειδικών και μη και τα τηλεοπτικά παράθυρα γεμίζουν με "συμπόνια" για τα άδικα θύματα λες και υπάρχουν δίκαια θύματα και τον τραγικό αυτόχειρα. Λείπει η Παιδεία από την τηλεόραση αλλά αυτό είναι το λιγότερο γιατί η Παιδεία λείπει από την πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας!!! Έτσι θα ξαναζήσουμε και άλλα τέτοια περιστατικά αφού όπλο βρίσκει όποιος θέλει και αυτό θα έχει συνέπειες γιατί τα όπλα σκοτώνουν και όσοι τα θέλουν τα βρίσκουν. Όποιος είναι αποφασισμένος να σκοτώσει και να σκοτωθεί δεν μπορεί να αφοπλιστεί ούτε από την καλύτερη Αστυνομία στον κόσμο γιατί δεν είναι δυνατόν να έχουμε έναν Αστυνομικό για κάθε κάτοικο που θα τον απορρίψει η φίλη του ή δεν θα του πάει καλά η ζωή!!! Η Θρησκεία είναι ένα καλό αποκούμπι γιατί η ΕΠΙΣΤΗΜΗ απέτυχε και όμως δεν θέλουν οι ψευτοδιανοούμενοι να το παραδεχτούν. Η ευτυχία μας χάνεται καθημερινά σε μια μίζερη πραγματικότητα που δοκιμάζει βάναυσα την λογική μας. Γίναμε απαθείς και χοντρόπετσοι στον ανθρώπινο πόνο, αδιάφοροι στην δυστυχία του συνανθρώπου μας , δεν μας ακουμπά το πρόβλημα του γείτονα αφού καν δεν τον γνωρίζουμε. Έχουμε έναν άσχημο λόγο για τον καθένα που δεν εξυπηρετεί την ματαιότητα μας και την φιλοδοξία μας. Σε μερικές μέρες θα τα έχουμε ξεχάσει όλα , εύχομαι ειλικρινά αυτό το Πάσχα να ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ αλλά δεν το βλέπω.
Υ.Γ. Είναι αστείο να μου στέλνετε μηνύματα για περισσότερα "ανάλαφρα" θέματα στο blog , είναι τέτοια η επικαιρότητα που δεν μου πάει καρδιά να αρχίσω να αναρτώ τα γυμνά της άλφα ή βήτα γκόμενας ανάλογα με την επικαιρότητα θα σας κάνουμε και το χατήρι. Άλλωστε προσωπικά είμαι απογοητευμένος με τις προτιμήσεις και τα γούστα των περισσοτέρων αναγνωστών βλέποντας τις μετρήσεις της ALEXA κατάλαβα πλέον ότι αυτό εδώ το blog χρόνο με τον χρόνο θα χάνει επισκέπτες και αυτό θα γίνει γιατί εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο απλώς προσπαθούμε να μην "χαλάσουμε" μαζί του. Αυτά φίλοι μου είχαμε καιρό να τα πούμε και μου λείπατε πάρα πολύ έστω και εάν έχετε άλλη οπτική γωνία από εμένα , ελπίζω ότι τα βλέμματά μας θα συναντηθούν.

1 σχόλιο:

Μεφηστοφελής είπε...

Ο γαλάζιος ουρανός είναι φαιδρός
ο γαλάζιος ουρανός είναι ψεύτικος
ο γαλάζιος ουρανός είναι νεκρός
μόνο ο γκρίζος ουρανός είναι απέριτος .

Μακάρι να είμουν μάγος και να έπαιρνα τη δυστυχία μακριά αλλά δεν είμαι .

παρε εσύ την δυστυχία σου και διώξ'την στον γαλάζιο ουρανό . Μακριά

Μακριά......

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...