Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ο αμερικανός ιστορικός Νόρμαν Φινκελστάιν απελάθηκε από το Ισραήλ ΑΠΕ Κυριακή, 25 Μαϊου 2008 08:20 Εκτυπώστε το Στείλτε το με email Φυλάξτε το Ο αμερικανός ιστορικός Νόρμαν Φινκελστάιν απελάθηκε την Παρασκευή από το Ισραήλ αφού κρατήθηκε επί πολλές ώρες για ανάκριση κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ, έγινε γνωστό χθες Σάββατο από πηγή της ισραηλινής ασφάλειας.

1 σχόλιο:

Fremendog είπε...

Κι επειδή οι Εβραίοι δεν τα πάνε καθόλου καλά με την ιστορία διαβάστε αυτό: το 614 μ.Χ. μαινόταν πόλεμος μεταξύ του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ηράκλειου και του Πέρση βασιλιά Χοσρόη Β'. Στις 15 Απριλίου ο Πέρσης στρατηγός Σαρμπαράζ πολιόρκησε την Ιερουσαλήμ. Ο πατριάρχης Ζαχαρίας ήθελε να παραδώσει την πόλη, ώστε να αποφευχθεί η αιματοχυσία, αλλά οι χριστιανοί κάτοικοι αρνήθηκαν να ενδώσουν. Στις 5 Μαΐου, με τη βοήθεια Εβραίων μέσα από τα τείχη, οι Πέρσες κατέλαβαν εξ εφόδου την πόλη. Ακολούθησαν σκηνές φρίκης. Ενώ τα σπίτια και οι ναοί τους καίγονταν, οι χριστιανοί σφαγιάσθηκαν χωρίς διακρίσεις, κάποιοι από τους Πέρσες στρατιώτες, οι περισσότεροι όμως από τους Εβραίους. Λένε πως χάθηκαν τότε 60.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 35.000 πουλήθηκαν δούλοι. Η πτώση της Ιερουσαλήμ συγκλόνισε τη Χριστιανοσύνη. Δε λησμόνησαν ούτε συγχώρησαν ποτέ τους Εβραίους για τη στάση τους. Όταν αργότερα οι Άραβες κατέκτησαν για το Ισλάμ την βυζαντινή επαρχία της Συρίας, οι Εβραίοι βοήθησαν τους κατακτητές χρησιμεύοντας ως οδηγοί τους. Όλα αυτά είναι γραμμένα στον πρώτο τόμο της Ιστορίας των Σταυροφοριών, έργου του παγκοσμίως γνωστού Βρετανού ιστορικού Sir Steven Runciman.

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...