ΧΩΡΙΣ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ AGB ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Για τον μήνα Αύγουστο δεν θα δημοσιεύουμε τα νούμερα της AGB γιατί όλα τα κανάλια έχουν επαναλήψεις και δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον. Το site θα ενημερώνεται κανονικά όλο τον Αύγουστο με αρθρογραφία ενώ σημαντικά κείμενα θα δημοσιευθούν στις πρώτες 20 μέρες του μήνα. Ευχόμαστε καλή ξεκούραση σε όσους θα είναι σε άδεια και καλό κουράγιο σε όσους θα δουλεύουν. Θα σας συμβουλεύαμε να επισκεφτείτε την Ουκρανία όπου κοπέλες σαν αυτή της φωτογραφίας θεωρούνται απλά νόστιμες!!!! Στην Ελλάδα δυστυχώς αναζητούνται και θεωρούνται Θεές. Γιατί Θεέ μου είσαι τόσο άδικος με την φυλή μας.

ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-7-2007

MEGA 17%
STAR 13,9%
ANT1 12,8%
ALPHA 12%
NET 10,3%
ALTER 7,4%
ET1 4,9%

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ολοκληρώνονται οι μετεγγραφές στα τηλεοπτικά κανάλια και όλοι προετοιμάζονται για την νέα τηλεοπτική σεζόν. Φέτος δεν είχαμε πολλές μετακινήσεις και την καλύτερη μετεγγραφή την έκανε ο ALPHA που έκλεισε για το δελτίο του την Έλλη Στάη. Όμως ουσιαστικές και φτηνές μετεγγραφές που θα αποδώσουν σίγουρα έκανε το STAR που με Άννα Δρούζα(θα κάνει απογευματινή εκπομπή) ,Στέφανο Χίο και Χριστίνα Αλούπη(θα κάνουν εκπομπή μαζί 11-13) θα βαρέσει κόκκινο στην τηλεθέαση τόσο στο τηλεοπτικό κοινό 25-45 που παραδοσιακά πλέον είναι πρώτο όσο και στην γενική τηλεθέαση. Ο ALPHA σώθηκε την τελευταία στιγμή με την Έλλη Στάη και θα διατηρήσει εύκολα ή δύσκολα την τρίτη θέση στον πίνακα τηλεθέασης . Η πρώτη θέση θα παιχθεί ανάμεσα στο MEGA(τα δύο τελευταία χρόνια τερματίζει πρώτο) και στον ΑΝΤ1 που όμως δεν δείχνει ικανός για την πρωτιά. Από εκεί και πέρα τέταρτο το STAR με μειωμένη διαφορά από τον τρίτο και από εκεί και κάτω το χάος. ALTER, EXTRA, NET, ET1, είναι οι κομπάρσοι και θα παραμείνουν αφού δεν παρουσιάζουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα(έχουν κενά κυρίως στον ψυχαγωγικό τομέα) και όσον αφορά το ALTER μόνο η παρουσία του Νίκου Χατζηνικολάου είναι αδύνατον να αλλάξει το κλίμα. Μην ξεχνάτε ότι Διευθυντής Ειδήσεων του σταθμού παραμένει ο Κοσμάς Σφαέλος, και δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στους δύο αυτούς άνδρες.

ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-7-2007

STAR 14,7%
MEGA 12,9%
ANT1 12,7%
ALPHA 12,6%
NET 9,7%
ALTER 8,6%
ET1 5,5%

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ 29.07.07 Η «Χρυσή Αυγή» δεν μπορεί να έχει το παραμικρό σημείο προσεγγίσεως με πρόσωπα και καταστάσεις του λεγομένου «εθνικού χώρου» Πραγματικά το Κίνημα της «Χρυσής Αυγής» δεν μπορεί να έχει το παραμικρό σημείο προσεγγίσεως με πρόσωπα και καταστάσεις που κάθε άλλο παρά ωφέλησαν τον Εθνικιστικό αγώνα σε οποιαδήποτε στιγμή της σκληρής και μοναχικής πορείας τους. Ανέκαθεν τα δεξιού, ψευδο-πατριωτικού προσανατολισμού καθεστώτα αποτέλεσαν τους σκληρότερους και πιο ανυποχώρητους αντιπάλους των επαναστατικών Εθνικιστικών/ Εθνικοσοσιαλιστικών κινημάτων, όπως πολύ σωστά καταδεικνύει ο Στάνλεϋ Πέην στο πολύ αξιόλογο βιβλίο του «Η Ιστορία του Φασισμού». Ειδικά σήμερα οποιαδήποτε –έστω και καλοπροαίρετη και με καθαρώς βραχυπρόθεσμα πολιτικά κίνητρα- προσπάθεια συμπορεύσεων ή και συνεργασίας με αναλόγου υφής αντιδραστικά κατασκευάσματα κάθε άλλο παρά προς όφελος του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος θα μπορούσε ν’ αποβεί, όπως πολύ πρόσφατα είδαμε και πολύ εμπεριστατωμένα ανέφερε ο συναγωνιστής Μάστορας σε σειρά προσφάτων άρθρων του από τη στήλη του. Το συνονθύλευμα του ευρύτερου «χώρου», υπό την ακαθόριστη και μάλλον ψευδεπίγραφη ταμπέλα του «πατριωτικού»(!), αποτελεί έναν ορκισμένο, φύσει και θέσει, εχθρό του Εθνικοσοσιαλισμού και του καθαρά επαναστατικού, λαϊκού Εθνικισμού. Το ότι ανά διαστήματα ο «χώρος» αυτός έχει εκμεταλλευθεί το αίμα, τον ιδρώτα και τη, δυστυχώς, καλή πίστη των Εθνικιστών/Εθνικοσοσιαλιστών είναι ένας ακόμη λόγος για να υπάρξει μια οριστική, απόλυτη, αμετάκλητη ρήξη με το «χώρο» αυτό και τους ανθρώπους του. Κατά τη γνώμη μου «εγκλωβισμένοι» δεν υπάρχουν, υπάρχουν συνειδητά βολεμένοι, αρριβίστες και καιροσκόποι που στην καλύτερη των περιπτώσεων εμφανίζουν απέναντι στη Χρυσή Αυγή, στην ηγεσία και στους αγωνιστές της, μια εχθρική αδιαφορία. Αυτοί που θ’ ασπαστούν και θ’ ακολουθήσουν τις Ιδέες μας και θα ενισχύσουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ τον Αγώνα μας βρίσκονται μάλλον σε πολύ διαφορετικά κοινωνικά στρώματα/ομάδες απ’ ό,τι οι κατά παράδοση υποστηρικτές των «λίγο απ’ όλα» και ουσιαστικά τίποτα, ψηφοθηρικών κομματιδίων του δεξιού/πατριωτικού/χουντο-βασιλικού κ.ο.κ. «χώρου». Η προσέγγιση και στρατολόγηση ακριβώς των νέων που απωθούνται και αντιμάχονται ίσως το «χώρο» αυτό είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που το Εθνικιστικό Κίνημα του σήμερα καλείται ν’ αντιμετωπίσει και να κερδίσει. Εμείς, στον αγώνα αυτό είμαστε μαζί σας. Για τη Φυλή, το Σοσιαλισμό και την Αξιοκρατία. Κ.Τ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ

Υπάρχει λόγος να μην πας στο γάμο ενός πολύ καλού συναδέλφου και φίλου; Υπάρχει λόγος να επικαλεσθείς ψεύτικο λόγο για να αποφύγεις να πας στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής του; Υπάρχει λόγος να επικαλεσθείς ψεύτικο λόγο για να μην πας; Δεν ψάχνω δικαιολογίες αλλά επειδή ο γάμος είναι ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός αποφάσισα ότι δεν θα έπρεπε να μπω στην διαδικασία και να χαλαστώ , σε μια εκδήλωση που η παρουσία συγκεκριμένου προσώπου θα μου ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστη. Έτσι αφού σκέφτηκα αρκετά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο φίλος έτσι και αλλιώς δεν χάνεται, όταν με χρειαστεί θα τον βοηθήσω, άλλωστε και να μην ήταν φίλος το ίδιο θα έκανα, τώρα εάν δεν θα μοιραστώ την πιο ευχάριστη στιγμή της ζωής του μαζί του ελπίζω ότι θα μου το συν χωρέσει. Βίον ανθόσπαρτον φίλε Δημήτρη και καλούς απογόνους.

ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-7-2007

MEGA 16,3%
ANT1 13,7%
STAR 13,4%
ALPHA 12,7%
NET 10,2%
ALTER 9,7%
ET1 4,1%

ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-7-2007

MEGA 16,6% NET 16,2% STAR 13,2% ANT1 11,7% ALPHA 11,6% ALTER 6,9% ET1 4,1%

CAFE PUZZLE ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος, με προσιτές τιμές και ευχάριστο περιβάλλον είναι το cafe puzzle στην πλατεία Σικελιανού στην Ηλιούπολη. Συνηθίζω να πίνω εκεί το καφεδάκι μου, πριν ξεκινήσω για την δουλειά γιατί εάν και δεν είναι βέβαια στην κεντρική πλατεία για να πουλήσεις μούρη, συνδυάζει άψογο σέρβις, λογικές τιμές(γιατί κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι είμαστε Γλυφάδα και έχουν ανεβάσει στα ύψη της τιμές) και το σημαντικότερο μπορείς να απολαμβάνεις το καφεδάκι σου και παράλληλα να είσαι στο internet με ένα από τα lapton που διαθέτει το μαγαζί. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα λοιπόν, και όταν το επισκεφτήτε είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Τόσο ο Θέμος Αναστασιάδης όσο και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο κείμενο τους στο αυριανό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι έγινε πώληση μετοχών της εφημερίδας τους στα αδέλφια Λασκαρίδη(εφοπλιστές). Εμείς πιστεύουμε τους δύο συναδέλφους και περιμένουμε και από τον τρίτο συνιδιοκτήτη της εφημερίδας τον Τάσο Καραμήτσο αντίστοιχη διάψευση. Τα αδέλφια Λασκαρίδη από την πλευρά τους εάν και δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα, τάζουν δουλειές σε νεαρές και ευπαρουσίαστρες δημοσιογράφους τόσο στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ όσο και σε ραδιοφωνικό σταθμό που ετοιμάζονται όπως ισχυρίζονται να ανοίξουν.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Ένα μήνα έκλεισε η ιστοσελίδα μας , και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επισκεψιμότητα της που έχει ήδη ξεπεράσει τις 3000 επισκέψεις(3008 για την ακρίβεια μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο). Θα συνεχίσουμε το ίδιο αδέσμευτοι και το ίδιο καυστικοί όπως μας γνωρίσατε. Θα θέλαμε και τις δικές σας προτάσεις στο τι πρέπει να αλλάξουμε ή να προσθέσουμε έτσι ώστε να ενημερώνεστε εσείς καλύτερα για θέματα που σας αφορούν , βέβαια δεν θα αφήσουμε στην άκρη και την ψυχαγωγία σας ,γιατί ζούμε δύσκολες μέρες και μας είναι απαραίτητη.

ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 26-7-2007

MEGA 17,1%
STAR 13,7%
ANT1 13,5%
ALPHA 12%
NET 11,3%
ALTER 7,3%
ET1 4,5%

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ

Απομακρύνθηκε από το ραδιόφωνο ALPHA RADIO, και ανέλαβε την διεύθυνση Ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑLPHA o λόγος για τον Βασίλη Θωμόπουλο. Εμείς να του ευχηθούμε καλή επιτυχία. Πάντως με τον Θωμόπουλο Διευθυντή Ειδήσεων ο ΑLPHA στο δελτίο πάει για τρίτη θέση στην καλύτερη περίπτωση. Καλή επιτυχία και στην Ελλη Στάη που δεν θα ξαναδεί πρωτιά στο δελτίο όσο είναι στον ALPHA. Πάντως είναι απορίας άξιο πως ένας επιχειρηματίας σαν τον Δ. Κοντομηνά ξόδεψε τόσα χρήματα και δεν κατάφερε να κάνει τίποτα τρίτον πήρε τον ΑLPHA τρίτον τον έχει. Οι επιλογές του είναι κάκιστες και παρότι η τηλεόραση έχει ένα πάρα πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό με τέτοιους Γενικούς Διευθυντές που τοποθετεί δείχνει να έχει καταθέσει τα όπλα , μάλλον το πάει για σκότωμα ο Κοντομηνάς το κανάλι εκτός και είναι τόσο μαλάκας να πληρώνει για κάτι που δεν πρόκειται να περπατήσει. Χρέη προσωρινού Διευθυντή στο ραδιόφωνο εκτελεί ο καλός συνάδελφος Μάνος Νιφλής. Δεν τον χρίζει και κανονικό, δύσκολα θα βρει κάποιον άλλον, που να ξέρει τόσο καλά τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του ραδιοφώνου του ALPHA.

H EΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ

Η Ελλάδα καίγεται από άκρη σε άκρη και για το λόγο αυτό ,η στήλη ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, δεν θα είναι μαζί μας όσο συνεχίζεται αυτή η τραγωδία για τον τόπο μας. Είχαμε κάνει τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των εμπρηστών. Η κυβέρνηση υιοθέτησε με καθυστέρηση κάποιες από αυτές ,εμείς θα επιμείνουμε και για την παραδειγματική τιμωρία των εμπρηστών.

AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν γίνεται εθνική πολιτική υψώνοντας λευκή σημαία 20.07.07 Οι σκιαμαχίες μέσα στο σύστημα δεν οδηγούν πουθενάΟ καθένας θα πρέπει σε αυτή τη ζωή να ξέρει τι θέλει και τι σκοπό έχει και με παρρησία και με ειλικρίνεια αυτό να το υπερασπίζεται. Αν κάποιος έχει σκοπό να κάνει οπωσδήποτε μία πολιτική καριέρα, να εκλεγεί βουλευτής, δημοτικός σύμβουλος ή το οτιδήποτε, τότε πράγματι ο σκοπός του «αγιάζει» και τα μέσα που χρησιμοποιεί. Δεν πείθει όμως σε καμμία περίπτωση ότι αυτός ο σκοπός είναι δυνατόν να αφορά την υπεράσπιση μίας μεγάλης και ακατάλυτης Ιδέας όπως η Πατρίδα, η Ιδεολογική Τιμή και η Αξιοπρέπεια ενός αγωνιστή. Το να μετέχεις σε αγώνες, που άλλοι κατά τα μέτρα τους έχουν στήσει τους κανόνες (κανόνες δόλιους), άλλοι που έχουν σημαδέψει κυριολεκτικά την τράπουλα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις χρήσιμο(σαν πρόσχημα…), αλλά δεν μπορεί να είναι σε καμμία περίπτωση αυτοσκοπός, ούτε και να οδηγεί σε μία αυταπάτη που αγγίζει τα όρια της σχιζοφρενείας ότι έτσι εξυπηρετείται η Ιδεολογία!Πριν από 25 ολόκληρους αιώνες ο Αριστοφάνης με μια φράση τα είπε όλα: «Εν αμίλλαις πονηραίς αθλιώτερος ο νικήσας», που σημαίνει για να μιλήσουμε με τη γλώσσα του σήμερα, πως σε παιχνίδια πονηρά όποιος είναι περισσότερο άθλιος αυτός και θα νικήσει! Όταν οι πύλες της ενημερώσεως του λαού σε αυτή τη χώρα ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες ατόμων αγνώστου ηθικής ταυτότητος και εθνικότητος, όταν κάθε είδους πληροφόρηση περνά μέσα από τα χέρια των πορνοβοσκών του 090, όταν συμβαίνουν όλα αυτά είναι τουλάχιστον βλακώδες να πιστέψεις ότι μπορείς με τους δικούς τους τρόπους να τους πολεμήσεις. Όσοι δεν τολμούν να είναι Επαναστάτες (ή τουλάχιστον δυνάμει επαναστάτες) τουλάχιστον ας σιωπήσουν. Οι σκιαμαχίες μέσα στο σύστημα δεν οδηγούν πουθενά. Όσοι παλεύουν για μία θέση κάτω από τον ήλιο αυτού του συστήματος και είναι πρόθυμοι γι’ αυτό να πουλήσουν την ψυχή τους στον διάβολο καλό κατευόδιο. Δεν μας αφορούν. Προπαντός όμως ας μη μας κρίνουν! Γιατί εμείς βρισκόμαστε σήμερα εκεί που βρισκόμασταν και εχθές. Στο ίδιο μετερίζι των ιδεών.Οι περιπτώσεις του Λεπέν πρόσφατα και του Χάιντερ παλαιότερα, αλλά και του κόμματος Φίνι στην Ιταλία, αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν στήνονται πολιτικές και ιδέες πάνω στα παράπονα των μικροαστών για την μετανάστευση, την φορολογία, την ανεργία, την εγκληματικότητα. Τα κόμματα αυτού του τύπου αποτελούν ευκαιριακά κόμματα διαμαρτυρίας, που δεν είναι δυνατόν να αντέξουν στον χρόνο. Όλοι είδαμε τι συνέβη στις τελευταίες εκλογές τόσο τις προεδρικές, όσο και τις βουλευτικές στην Γαλλία. Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Λεπέν επέλεξε το κόμμα του Εβραίου Σαρκοζί, που στα συνθήματά του εν πολλοίς εξέφραζε τα παράπονά τους. Δεν υπήρχε η «ειδοποιός διαφορά», το ιδεολογικό και πολιτικό φράγμα, που θα εμπόδιζε τους ψηφοφόρους του Εθνικού Μετώπου να πάνε στο κόμμα του Σαρκοζί. Όπως και δεν υπάρχουν σήμερα και στην Ελλάδα για να πάνε στο κόμμα της Νουδούλας.Το σύστημα δεν θέλει σε καμμία περίπτωση ένα αληθινά εθνικό και επαναστατικό κίνημα και προσπαθεί να εμποδίσει την ύπαρξή του και την πρόοδο του με κάθε τρόπο. Ένας απ’ αυτούς είναι ένας συνεχής και επίμονος ψυχολογικός πόλεμος. Ψυχολογικός πόλεμος πρώτα απ’ όλα να πείσουν όλους όσους σκέπτονται εθνικά ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε εάν δεν υποκύψεις στο σύστημα, δεν υπογράψεις δήλωση μετανοίας. Μετά ακολουθεί η λάσπη με σκοπό να σε απομονώσουν από τον λαό, ακολουθεί η συκοφαντία οι ανυπόστατες κατηγορίες, οι σκευωρίες και η δαιμονολογία! Από κοντά και κάποιοι πρώην σύντροφοι στην υπηρεσία τους, που διακατέχεται όλο τους το είναι από τον φθόνο του συμβιβασμένου προς τον ασυμβίβαστο, από το μίσος του προσκυνημένου προς τον απροσκύνητο.Όλα αυτά γιατί προπαντός φοβούνται την δύναμη της Ιδέας, που γι’ αυτούς δήθεν(έτσι λένε προς τα έξω) δεν έχει καμμία αξία. Ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος γιατί στην εποχή μας (για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί) το σύστημα ισορροπεί επικίνδυνα, γιατί τα υπερκέρδη των εταιρειών, η ανερχόμενη οικονομία της Κίνας και ο πόλεμος με το Ισλάμ συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο από την μια στιγμή στην άλλη.Η Ιστορία διδάσκει πως δεν υπάρχει δεδομένο στην εξέλιξή της και στην διαδρομή της. Κανείς δεν πίστευε το ’85, επί παραδείγματι, ότι μέσα σε πέντε χρόνια θα έχει τελειώσει ο κομμουνισμός. Κανένας δεν πίστευε στην Γαλλία του 1789 του Ροβεσπιέρου και του Δαντών ότι μέσα σε λίγα χρόνια θα γίνει η Αυτοκρατορία του Ναπολέοντος Βοναπάρτου! Κανένας δεν πίστευε ότι μέσα από την διαφθορά και την πείνα της δημοκρατίας της Βαϊμάρης θα γεννιότανε η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, που θα απειλούσε άμεσα την παγκόσμια εξουσία τους! Όλα ρευστά στον κόσμο ετούτο τον θαυμαστό και μέγα! Αυτό το γνωρίζουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξουδετερώσουν κάθε μελλοντική εστία αντιστάσεως όταν θα τρίζουν τα θεμέλια της εξουσίας τους...Μέσα σε μια τέτοια ιστορική συγκυρία το απόλυτα κακό γι’ αυτό το απόλυτα κακό σύστήμα είναι και το υπέρτατο αγαθό. Είναι αυτό που προπαντός καταριούνται, που πρέπει με πίστη και πνεύμα θυσίας να ακολουθήσουμε.Θέλετε πρόταση; Μη περιμένετε να σας μιλήσω με ποσοστά εκλογικά με δημοσκοπήσεις και μεγέθη χρηματο-οικονομικά. Αυτά δεν ανήκουν στην Ιστορία, είναι μέρος της μεγάλης απάτης των εξουσιαστών μας. Θέλετε πρόταση; ΑΓΩΝΑΣ! Γιατί οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ!

ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-7-2007

MEGA 16,6% ANT1 13,7% STAR 12% ALPHA 11,2% NET 10,9% ALTER 8,3% ET1 5,8%

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τις πυρκαγιές και τις ευθύνες της πολιτείας , θα ήθελα να προτείνω δύο πραγματάκια τα οποία θα περιόριζαν αυτή την κατάντια που ζούμε όλοι μας αυτό το καλοκαίρι. Πρώτα από όλα ο στρατός αντί να κοιμάται στα στρατόπεδα θα έπρεπε να κάνει περιπολίες στα δάση. Επειδή έχω υπηρετήσει την θητεία μου , η μεγάλη πλειοψηφία των στρατιωτών θέλει να κάνει περιπολίες στα δάση. Αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο είναι οι φίλοι των καταπατητών και των εργολάβων που βλέποντας ότι δεν υπάρχει αυστηρή νομοθεσία επικαλούνται στα Ελληνικά Δικαστήρια τίτλους ιδιοκτησίας επί Τουρκοκρατίας και σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκουν αργυρώνητους Δικαστές που τους δικαιώνουν. Δεύτερο και πιο ουσιαστικό είναι η τιμωρία που πρέπει να επιβάλλει η Πολιτεία στους εμπρηστές. Κατά την άποψη μου η θανατική ποινή θα ταίριαζε γάντι. Και αυτό γιατί θα ξέρουν ότι όσα χρήματα και να εισπράξουν για να βάλουν μια φωτιά , υπάρχει ο κίνδυνος να μην τα χαρούν αφού τυχόν σύλληψη τους θα τους δώσει διαβατήριο για τον άλλο κόσμο. Τώρα όλοι, κάτι έχουν να πουν για πρόληψη , για καθαρισμό των δασών και χίλια άλλα πράγματα όμως εάν δεν γίνουν αυτά τα δύο ,κανένα μέτρο πρόληψης δεν πρόκειται να αποδώσει. Γνωρίζω ότι κάποιοι που ωρύονται τώρα για την προστασία των δασών θα διαφωνήσουν για τις ακραίες αυτές απόψεις. Έχουν μάθει βλέπετε να θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα δημιουργώντας έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο στο μυαλουδάκι τους που δυστυχώς όμως δεν υπάρχει. Θα ήθελα να γράψετε και τα δικά σας σχόλια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ <ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ>

Ευρεία νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών. Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του κ. Ερντογάν συγκεντρώνει το 46,54% και καταλαμβάνει 340 έδρες. Το κεμαλιστικό Ρεμπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) παίρνει το 20,79% των ψήφων και 112 έδρες. Ποσοστό 14,25% και 71 έδρες λαμβάνουν οι Γκρίζοι Λύκοι του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης. Εκλογή προέδρου και Κουρδικό τα μεγάλα μέτωπα του Ερντογάν μετά την εκλογική νίκη Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επιβεβαίωση της νίκης του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι «η δημοκρατία πέρασε μία πολύ σημαντική δοκιμασία». Προσέθεσε ακόμη ότι θα συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και θα παραμείνει στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης. Η Τουρκία, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της να ενταχτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό της χώρας, ο Ρ.Ερντογάν υποσχέθηκε να λάβει μέτρα κατά των Κούρδων αυτονομιστών. Δήλωσε ότι «θα προχωρήσουμε έχοντας ως αρχές μας: ένα έθνος, μία σημαία, μία πατρίδα, ένα κράτος. Εϊμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι απαιτηθεί στην ώρα του», χωρίς να αναφέρει άμεσα εάν προτίθεται να δώσει το πράσινο φως για στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Ιράκ. Ταυτόχρονα, επιστρέφουν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση Κούρδοι βουλευτές που στηρίζονται από το Κόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP). Το ποσοστό που λαμβάνουν συγκεντρωτικά οι ανεξάρτητοι (δεν στηρίζονται όλοι από το DTP) κυμαίνεται γύρω στο 5,22% και κατέλαβαν 27 έδρες. Περισσότεροι από 20 είναι Κούρδοι. Μεταξύ εκείνων που κατήλθαν στις εκλογές ως ανεξάρτητοι και εξελέγησαν είναι και ο πρώην υποργός Εξωτερικών Μεσούτ Γιλμάζ, ο ηγέτης του μικρού ισλαμο-εθνικιστικού Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (ΒΒΡ) Μουχσίν Γιαζιτζίογλου και ο ηγέτης του αριστερού Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγύης (ODP) Ουφούκ Ουράς. Το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην υπουργού Εσωτερικών και εκ των «αρχιτεκτόνων» του «βρώμικου πολέμου» κατά των Κούρδων, Μεχμέτ Αγάρ, έφθασε σε εκλογικό ποσοsτό περίπου 5,38%. Ο Μεχμέτ Αγάρ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος. Ένταση προκλήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος όταν ο γραμματέας του κόμματος Οντέρ Σαβ επιχείρησε να απευθυνθεί στους εκπροσώπους του Τύπου. Οπαδοί του κόμματος τον αποδοκίμασαν και κάλεσαν τον ηγέτη της παράταξης Ντενίζ Μπαϊκάλ να παραιτηθεί. Ήδη η εσωκομματική αντιπολίτευση ετοιμάζει το έδαφος για απομάκρυνση του Μπαϊκάλ. Για την είσοδο στο Κοινοβούλιο ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι ένα κόμμα πρέπει να συγκεντρώσει άνω του 10%. Το κυβερνών κόμμα δεν προσέγγισε το όριο των 367 βουλευτών (τα 2/3 του συνόλου) που είναι απαραίτητο για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα Βουλή θα εκλεγούν περί τους 25 ανεξάρτητους βουλευτές κουρδικής καταγωγής. Πολιτικοί αναλυτές στη γειτονική χώρα σημειώνουν ότι τα εκλογικά αποτελέσματα αποτελούν ήττα για την κεμαλική πολιτική παράδοση, καθώς τα κόμματα που την εξέφραζαν αθροιστικά έλαβαν λιγότερες από τις μισές ψήφους. Επίσης το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί ηχηρή απάντηση στους στρατιωτικούς που απηύθυναν στην ισλαμιστική κυβέρνηση του Ερντογάν τα μεσάνυχτα της 27ης Απριλίου. * Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, μία ημέρα μετά τη νίκη του Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν. Ο βασικός δείκτης τιμών ΙΜΚΒ-100 του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης σημείωσε κέρδη 2.030,85 μονάδων (3,84%) και διαμορφώθηκε στις 54.966,60 μονάδες.

ΝΕΚΡΟΙ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΟΙ CANADAIR

Νεκροί ανασύρθηκαν ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Canadair που συνετρίβη το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ πραγματοποιούσε ρίψεις νερού για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Στύρα Ευβοίας, κοντά στον οικισμό Δήλεσο. Οι δύο πιλότοι ανήκουν στη Μοίρα 383 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Κατά πληροφορίες, το Canadair πραγματοποίησε χαμηλή πτήση, έκανε τη ρίψη νερού και στη συνέχεια ο πιλότος προσπάθησε να του δώσει ύψος, όμως το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε ορεινό όγκο, με αποτέλεσμα να συντριβεί. Στο σημείο έσπευσε μονάδα της ΕΜΑΚ, η οποία βρήκε τους δύο άτυχους πιλότους. Οι πρωτές πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ένα από τα πιο καινούρια Canadair που έχει παραλάβει η Ελλάδα το 1999, το οποίο όμως ήταν ήδη καταπονημένο, καθώς πραγματοποιούσε συνεχείς πτήσεις. Η φωτιά μαίνεται στην περιοχή κατακαίοντας πουρνάρια και ελιές, ενώ οι κάτοικοι ορισμένων οικισμών ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς οι φωτιά έχει φτάσει στις αυλές τους. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε για την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους και επικοινώνησε από το Σαράγεβο, όπου βρίσκεται, τηλεφωνικά με τους υπουργούς Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκη, Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο και Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρα. Το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός θα κάνει σχετικές δηλώσεις για το θέμα αυτό.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ>

Πόσο κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή η Ελληνική Δικαιοσύνη πριν ένα μήνα το απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι δεν τιμωρεί τους ενόχους , όταν αυτοί έχουν χρήματα. Εμείς να θυμήσουμε ότι στο ναυάγιο , έπνιξαν οι εφοπλιστές μας (με δάνεια του Ελληνικού Δημοσίου) και κάτοχοι σαπιοκάραβων που δεν θα ταξίδευαν σε καμμία πολιτισμένη χώρα, 80 συνανθρώπους μας . Διαβάστε τώρα την σύνθεση και την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.Το δικαστήριο, με πρόεδρο τον Ιωάννη Κατσαμπάνη και εφέτες τις Μαρία Ταγκαλάκη, Μαρία Παπασωτηρίου και Μαρία Βασδέκη καθώς και τον Γεώργιο Κουνάλη, αποφάσισε την καταδίκη και των επτά κατηγορουμένων. Ειδικότερα: Ο πλοίαρχος Βασίλης Γιαννακής καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 11 χρόνων και 11 μηνών. Ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Ψυχογιός καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 12 χρόνων και 9 μηνών. Ο ύπαρχος Γιώργος Τριαντάφυλλος καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 5 ετών. Ο α΄ μηχανικός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 5 μηνών. Ο ασυρματιστής Δημήτρης Τσούμας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή. Οι εκπρόσωποι της τότε πλοιοκτήτριας εταιρείας (ΜFD), Νικόλαος Βικάτος και Κωνσταντίνος Κληρονόμος, καταδικάσθηκαν σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών. Δύο έτη και έξι μήνες για τους ανθρώπους της εταιρείας που συνεχίζει με άλλη ονομασία HELLENIC SEAWAYS να ταξιδεύει στο Αιγαίο, μάλιστα εκ των ιδιοκτητών της τα αδέλφια Λασκαρίδη έχουν το θράσος να αγοράσουν και το 40% της πρώτης σε κυκλοφορία εβδομαδιαίας εφημερίδας. Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ και ξεχνάμε εύκολα. Αυτή εδώ όμως η ιστοσελίδα θα θυμίζει σε όλους το χρέος τους απέναντι στην Πατρίδα. Οσο για τους συγκεκριμένους δικαστές που έβγαλαν αυτή την απόφαση τους αξίζει μόνο ο θάνατος , ας ελπίσουμε γρήγορα ένας ήρωας να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους , πριν προλάβουν να φάνε τα χρήματα που εισέπραξαν για να βγάλουν μια τόσο γελοία και ανώδυνη για τους εφοπλιστές δικαστική απόφαση.

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΡΔΟΣ

Οι επενδύσεις του μεγαλοεφοπλιστή κ. Πάνου Λασκαρίδη, του αδελφού του Θανάση και γενικότερα της οικογένειας Λασκαρίδη στη θάλασσα και στην ξηρά την τελευταία εβδομάδα υπερέβησαν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν συνυπολογισθούν και οι επενδύσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, το ποσό αυτό διαμορφώνεται στα 250 εκατ. ευρώ (από τα οποία τα 165 εκατ. ευρώ στην ακτοπλοΐα). Η εντυπωσιακή κίνηση της αγοράς του πακέτου μετοχών που κατείχε ο κ. Π. Παναγόπουλος στις Μινωικές Γραμμές, που τον κατέστησαν απόλυτο κυρίαρχο στην πολυμετοχική εταιρεία του Ηρακλείου, συνοδεύτηκε μόλις προχθές από την εξασφάλιση και του 51,82% (28.713.620 μετοχές) της Elmec στην τιμή των 3 ευρώ ανά μετοχή.Η εταιρεία ανήκε στον κ. Σαμ Φάις και την κυρία Λούση Φάις και τώρα ο κ. Π. Λασκαρίδης αναμένεται να προχωρήσει στην υποβολή δημόσιας πρότασης προκειμένου να αποκτήσει μέχρι και το 100% των μετοχών της εταιρείας, όπως επιβάλλεται και από τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας. Οι προσδοκίες απότις νέες επενδύσειςΕτσι τώρα ο εφοπλιστής διαθέτει, από τις τελευταίες αγορές, το 37% της Hellenic Seaways, το 27,5% των Μινωικών Γραμμών και το 51,82% της Elmec. Οι επιθετικές επιχειρηματικές αυτές κινήσεις ήταν αναμενόμενες, από το γεγονός ότι ο κ. Π. Λασκαρίδης είχε υψηλή ρευστότητα, ύστερα από την πώληση των καζίνων. Για την Elmec, ο κ. Π. Λασκαρίδης πιστεύει ότι «έχει στην κατοχή της πολλά ακίνητα και υπάρχουν τρομακτικές προϋποθέσεις ανάπτυξής της», ενώ δραστηριοποιείται σε έναν κλάδο που είναι καινούργιος στην Ελλάδα. Ομως, η μεγάλη του αγάπη παραμένει η θάλασσα, όπου οι δύο επενδύσεις του στη Hellenic και στη Minoan περιμένουν να «αναδείξουν τις κρυφές τους υπεραξίες» όπως ομολογεί ο ίδιος. Ισως ο πρίγκιπας της Κνωσού, που είναι ζωγραφισμένος στα φουγάρα της πολυμετοχικής εταιρείας του Ηρακλείου, να εμπνεύσει τον κ. Πάνο Λασκαρίδη και τις μελλοντικές του κινήσεις. Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης διαθέτει 68 πλοία διαφόρων τύπων, κυρίως όμως δέκα δεξαμενόπλοια και ο μεγαλύτερος αριθμός των πλοίων του είναι αλιευτικά - ψυγεία. Ομως, παρ' όλο που έχει ελάχιστα πλοία στην ελληνική σημαία, επενδύει συνεχώς στην Ελλάδα, σε μεγάλες μπίζνες, όπως είναι τα καζίνα και τα ξενοδοχεία. Δουλειές από την Κίναέως τα νησιά ΦόκλαντΘεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες εφοπλιστές, με πολυσχιδείς επαγγελματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκτείνονται από την Κίνα και φθάνουν μέχρι και τα νησιά Φόκλαντ. Ισως είναι ο μοναδικός Ελληνας που ασχολείται ταυτόχρονα με τόσα διαφορετικά πράγματα: Τη διακίνηση πετρελαίου, φυσικού αερίου, με την αλιεία και τη μεταφορά τους με πλοία - ψυγεία, με ναυπηγεία, με αεροπλάνα, με ξενοδοχεία, με καζίνα και τελευταία με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Ορκο βέβαια δεν παίρνω, αν ασχολείται και με άλλα επαγγέλματα και για το πώς γεμίζει τις υπόλοιπες ελεύθερες ώρες της ζωής του. Πάντως, καθημερινά επικοινωνεί με όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, στο Λας Πάλμας, στο Λονδίνο, στο Αμβούργο, στο Σιάτλ, στο Πουσάν, στη Σαγκάη και σε άλλες πόλεις όπου διαθέτει δίκτυο συνεργατών. Το ξεκίνημα, η πορεία και τα μελλοντικά σχέδια του εφοπλιστή Από τα πλοία ψυγεία στα ναυπηγεία, τα καζίνα και την ακτοπλοΐα Γενάρχης της ναυτιλιακής οικογένειας είναι ο πατέρας του κ. Π. Λασκαρίδη, Κωνσταντίνος Λασκαρίδης, ο οποίος σπούδασε προπολεμικά στη Γερμανία υδροβιολογία, ιχθυολογία και εφαρμοσμένη αλιεία. Δύσκολα χρόνια τότε, αφού ο Αδόλφος Χίτλερ μεσουρανούσε και επεδίωκε το Uber Alles. Αμέσως μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, ο Κ. Λασκαρίδης συνεργάσθηκε με τον Ν. Παρασκευαΐδη, που είχε το πρώτο αλιευτικό πλοίο «Ευρυδίκη» και διέθετε και χώρους κατάψυξης. Πολλές γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν με τα «κατεψυγμένα ψάρια Ευρυδίκης». Το 1955 ο Κωνσταντίνος συνεταιρίσθηκε με τον Ντίνο Δοξιάδη και ίδρυσαν την εταιρεία «Ζέφυρος», που δραστηριοποιήθηκε με πέντε αλιευτικά πλοία. Το 1967 αρχίζει η αυτόνομη ναυτιλιακή δραστηριότητα της οικογένειας, ενώ από το 1970, τα παιδιά του Θανάσης και Πάνος ασχολήθηκαν και αυτά με την οικογενειακή επιχείρηση. Στα βήματα του πατέρα τουΟ κ. Πάνος Λασκαρίδης ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, αφού και αυτός σπούδασε στη Γερμανία. Πειθαρχημένος, λιγομίλητος, συγκροτημένος, νυμφεύθηκε την Αγγλίδα κυρία Μαριλένα Κουμπς και απέκτησε τέσσερα παιδιά, τρία κορίτσια και ένα αγόρι και ο αδελφός του Θανάσης την κόρη τού Κ. Βοβολίνη, Αλεξάνδρα, η οποία ασχολείται με τις εκδόσεις «Κέρκυρα» που είναι δημιούργημα του πατέρα της. Το 1974, μαζί με τον αδελφό του Θανάση, ο Πάνος, απέκτησε το πρώτο του πλοίο ψυγείο. Μέσα σε δεκαπέντε χρόνια ανέβασαν τον αριθμό των πλοίων τους στα 80 και συμπεριελήφθησαν στους 30 μεγαλύτερους Ελληνες εφοπλιστές. Εκτός από τη διαχείριση πλοίων, ο Πάνος αγόρασε και λειτουργεί δύο ναυπηγεία, το «Astican» στα Κανάρια Νησιά και το «Santander» στη βόρειο Ισπανία.Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, η οικογενειακή επιχείρηση εξαγόρασε την εταιρεία Riga Transport Fleet, που διαθέτει πλοία κατάψυξης. Επίσης διαθέτει το 25% της εταιρείας Stanley Services, που ίδρυσε η κυβέρνηση των Falklands για να ενισχύσει την οικονομία των νησιών μετά τον πόλεμο. Η εταιρεία αυτή έχει το αποκλειστικό προνόμιο για ανεφοδιασμό των πλοίων στα χωρικά ύδατα των νησιών.Μαζί με τον αδελφό του συμμετείχαν στην κοινοπραξία που επένδυσε στα καζίνα της Θεσσαλονίκης και της Πάρνηθας και στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Το 1999 ο όμιλος Λασκαρίδη αγόρασε την αεροπορική εταιρεία Cronus και τον Οκτώβριο του 2001 η εταιρεία αυτή συγχωνεύθηκε με την Aegean του ομίλου Βασιλάκη, διατηρώντας το 26% του μετοχικού κεφαλαίου.Ο κ. Π. Λασκαρίδης πριν από δύο χρόνια πώλησε δεκατέσσερα πλοία και γέμισε τα ταμεία του με το ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, εξασφάλισε άλλα 350 εκατομμύρια δολάρια για την προσεχή πενταετία, υπογράφοντας με την κινεζική εταιρεία Sangai Deep Seo Fisheries, για τη μεταφορά καυσίμων και πωλήσεις ψαριών. Θα μεταφέρει 1 εκατ. τόνους ψάρια σκουμπρί τον χρόνο. Σήμερα, αναμφισβήτητα, είναι το νέο πρόσωπο στον χώρο της ακτοπλοΐας και ο νέος ισχυρός άνδρας. Το όραμα για την ακτοπλοΐαΕκτός από την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση Lavinia, που είναι εγκατεστημένη στην Κηφισιά, στο παλαιό ξενοδοχείο «Σέσιλ», ασχολήθηκε με την ακτοπλοΐα το 1998, όταν εμπιστεύθηκε τα χρήματά του στον Παντελή Σφηνιά, που δημιουργούσε τότε τη Minoan Flying Dolphins. Ολα δείχνουν ότι από εγκλωβισμένος επενδυτής της ακτοπλοΐας μετεξελίσσεται σε στρατηγικό οραματιστή του χώρου, ενώ πρέπει να αναμένονται και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις του τόσο στη θάλασσα, όσο και στην ξηρά. Πιστεύει ότι «οι δύο εταιρείες, οι Μινωικές Γραμμές και η Hellenic Seaways, πρέπει να λειτουργήσουν ως όμιλος για να υπάρξουν συνέργειες και οικονομίες κλίμακος». Αλλωστε, σήμερα το πρωί θα παραστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων των Μινωικών Γραμμών και θα προβεί στις πρώτες του δηλώσεις ως μεγαλομέτοχος και απόλυτος άρχων της εταιρείας.Κέρδος 24/6/2007 07:15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (δικαίωση του Παντελή Σφηνιά)

Η Eφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας έχει οδηγηθεί σε ένα τεράστιο λάθος, άφησε να εξαγορασθεί το 40% των μετοχών της από τα αδέλφια Λασκαρίδη. Με τι ασχολούνται τα <πράσινα > αδέλφια Λασκαρίδη;Φαινομενικά ο κ. Λασκαρίδης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των εξελίξεων στον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας, ελέγχοντας αποτελεσματικά τα δύο από τα πέντε ισχυρότερα ακτοπλοϊκά συστήματα: την Hellenic Seaways και τις Μινωικές Γραμμές. Όμως τα αδέλφια εκτός από την ναυτιλία έχουν και καζίνο και γενικά ασχολούνται με δραστηριότητες που φέρνουν εύκολο χρήμα. Τον ένα αδελφό τον έβαλε στα πράγματα ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ (ειρωνικό ήταν μην φορτώνετε) Παντελής Σφηνιάς, και έτσι όσοι θα εξακολουθούν να διαβάζουν την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ θα αποτίουν φόρο τιμής στα κορόιδα που ταξίδεψαν με τα σαπιοκάραβα της εταιρίας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν ,γιατί η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έστειλε τους πράσινους ψευτοεφοπλιστές στην φυλακή. Ας γυρίσουμε όμως στο θέμα μας και θέλουμε να δούμε πως θα αντιδράσει ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σε αυτή την ιδιοκτησιακή αλλαγή. Τόσο καιρό διέψευδε η ιδιοκτησία της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι πίσω από τους Θέμο Αναστασιάδη, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, και Αντώνη Καραμήτσο(προέρχεται από τον ΔΟΛ) υπήρχε ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης τώρα τι θα απαντήσουν για την συμμετοχή των ΑΔΕΛΦΩΝ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ στην εφημερίδα τους που είναι ακομμάτιστη και αδέκαστη. Σε λίγες μέρες θα αναρτήσουμε στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ πλήρη στοιχεία για τις δραστηριότητες των αδελφών Λασκαρίδη. Στοιχεία τα οποία είναι στην διάθεση οποιασδήποτε Δημόσιας Αρχής μας τα ζητήσει. Οι Δικαστικές Αρχές της Χώρας έχουν εδώ και τέσσερα χρόνια αυτά τα στοιχεία αλλά δυστυχώς για την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , δεν έχουν ασκήσει ακόμα καμμία δίωξη στα αδέλφια γιατί τα καλύπτει η μητσοτακική πλευρά της ΝΔ. Ας καταλάβουν όμως ότι μετά τις εκλογές ο Καραμανλής θα διαγράψει όλα τα στελέχη του κόμματος που αποτελούν τροχοπέδη για την επανίδρυση του Κράτους έτσι όπως την οραματίζεται ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Καραμανλής.

MEΡΙΔΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-7-2007

ANT1 14,8%
MEGA 14,1%
ALPHA 13,8%
STAR 12,6%
NET 12,2%
ALTER 8,7%
ET1 4,5%

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ- ΛΥΤΡΑ ΜΑΖΙ

Το νέο ειδύλιο της show biz , ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιάννης Αμανατίδης και η τραγουδίστρια Μάρω Λύτρα τους ευχόμαστε τα καλύτερα. Μπορεί να κρύβονται από τις τηλεοπτικές κάμερες και τους παπαράτσι αλλά πολύ σύντομα θα δημοσιευθούν φωτογραφίες τους σε γνωστό εβδομαδιαίο περιοδικό.

ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Με ποιόν έλληνα ποδοσφαιριστή που κάνει καριέρα στο εξωτερικό έχει δεσμό η Μάρω Λύτρα; Φιλοξενήθηκε μάλιστα στο σπίτι του στο εξωτερικό, στην Γερμανία όλα αυτά. Μάλιστα έδειχναν ιδιαίτερα ερωτευμένοι, οι φήμες λένε ότι είναι ταιριαστό ζευγάρι παρόλο που η Μάρω του ρίχνει μία δεκαετία.

ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-7-2007

MEGA 14,9%
ANT1 14,3 %
STAR 13,2%
ALPHA 11%
ALTER 10,1%
NET 10%
ET1 4,3%

ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 19-7-2007

MEGA 16,6%
ANT1 15,5%
STAR 12,9%
ALPHA 11,1%
ALTER 10,3%
NET 9,6%
ET1 4,1%

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΣΑΣΑΣ ΜΠΑΣΤΑ ΣΤΟ ΝΙTRO

Επειδή πολλοί επισκέπτες της ιστοσελίδας , μας ζήτησαν να δημοσιεύσουμε κάτι δροσερό που να έχει σχέση με την Σάσα Μπάστα σας παρουσιάζουμε την φωτογράφιση που έκανε για το μηνιαίο περιοδικό ΝΙΤRO.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007 ΚΑΙ ΩΡΑ 7.30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΣΤΗΛΗ (ΕΝΑΝΤΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΧΙΛΤΟΝ, ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 73) ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ο πάντα επίκαιρος οραματιστής του Ελληνισμού και του Κοινοτισμού Σε εποχές κατά τις οποίες η επιβουλή κατά των εθνικών μας δικαίων είναι πλέον ολοφάνερη και τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματά της διαρκώς μεγαλώνουν, μορφές τολμηρές και αγωνιστικές όπως αυτή του Ίωνος Δραγούμη είναι πράγματι διαχρονικές.Σε περιόδους που όλοι αισθάνονται την ανάγκη της εθνικής ομοψυχίας και την πάταξη των κομματικών φανατισμών, Πανελλήνια μηνύματα, όπως αυτά που απέδωσε η φλογερή γραφίδα του Ίωνος Δραγούμη, από τα μέρη εκείνα όπου ο Ελληνισμός έδινε μάχη για την επιβίωσή του ή την ιστορική του δικαίωση (Αλεξανδρούπολη, Μοναστήρι, Πύργο, Φιλιππούπολη, Αδριανούπολη ) είναι αληθινά πολύτιμα. Συμπληρώνονται 87 χρόνια από την θλιβερή ημέρα της δολοφονίας του Ίωνος Δραγούμη την ημέρα που ο φρικτός κυκλώνας του Διχασμού παρέσυρε και έσβησε μια πραγματική ελπίδα για τον τόπο.Τα δημιουργήματά Του και η ίδια η θυσία Του, αποτελούν αιώνια μηνύματα και διδαχές στους `Έλληνες -και ιδιαιτέρως στους νέους- κάθε εποχής. Ειδικά σήμερα που η ευρισκομένη σε εξέλιξη, «νέα τάξη πραγμάτων» αγγίζει όλο και περισσότερο την πατρίδα μας, οι Ιδέες του Ι. Δραγούμη αντηχούν επίκαιρες, ιδίως σ΄ όσους αντιστέκονται σε κάθε ξένη επιβουλή και στον επικίνδυνο εφησυχασμό.Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην Μνήμη του μεγάλου οραματιστή του Ελληνισμού, η Επιτροπή Μνήμης ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, διοργανώνει εκδήλωση τιμής την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007 και ώρα 7.30 μ.μ. στην λευκή στήλη (έναντι ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ, Βασ. Σοφίας 73) εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή, κτυπημένος από τις σφαίρες του Εθνικού Διχασμού.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στο σφυρί η Πεντέλη Πέμπτη, 19.07.07 Σκονισμένα και σκοροφαγωμένα χαρτιά-«έγγραφα» του 1829 από το σουλτάνο, του 1836 από τον επαρχιακό διευθυντή, του 1837 από το Ηγουμενοσυμβούλιο και του 1909 από το υπουργείο Εκκλησιαστικών επικαλούνται ιδιώτες, για να αποκτήσουν τη νομή και κατοχή δασικών εκτάσεων. Και βρέθηκαν δικαστές που τα υιοθέτησαν στις αρχές του 21ου αιώνα, «χαρίζοντας» δασικές εκτάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο! Απόφαση του Εφετείου Αθηνών, δίνει σε ιδιώτες δασική έκταση εννέα στρεμμάτων στην περιοχή Βριλησσίων, όπου πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ξέσπασε πυρκαγιά, καίγοντας περίπου 6-7 στρέμματα. Η έκταση είχε αγοραστεί από τη Μονή Πεντέλης το 1972.Η υπόθεση αυτή δεν είναι η μόνη. Ο ΕΤ έχει στη διάθεσή του αριθμούς συμβολαίων και ονόματα ιδιωτών και οικοδομικών συνεταιρισμών, που φέρονται ως ιδιοκτήτες χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης στη νοτιοανατολική πλευρά του Πεντελικού.Ενδεικτικά έχουν πουληθεί εκτάσεις ως και 1.200 στρέμματα κατά περίπτωση. Μεταξύ αυτών, 220 στρέμματα κοντά στην Πλατεία Αγ. Τριάδος στην Πεντέλη σε οικοδομικό συνεταιρισμό, έναντι 12,5 εκατ. δραχμών, 474 στρέμματα στην περιοχή «Λυκόρεμα» (πρώην κτήμα Λυράκου), 4 στρέμματα δασικής έκτασης σε ιδιώτη στη Νέα Πεντέλη έναντι 19.975 δραχμών. Διεκδικήσεις δε προβάλλουν οικοδομικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι εργαζομένων στις περιοχές Κατσουλιέρη και Λυκόρεμα. Η απόφαση για το «Πάτημα»Χαρακτηριστική είναι δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών με ημερομηνία δημοσίευσης πριν από τρεις εβδομάδες, η οποία κατακυρώνει 9 στρέμματα δασικής έκτασης στη θέση Πάτημα Βριλησσίων -εκεί δηλαδή όπου ξέσπασε η προχθεσινή πυρκαγιά- σε κληρονόμους του ιδιώτη που την είχε αγοράσει από τη Μονή Πεντέλης το 1972. Μάλιστα η απόφαση αυτή επιβάλλει στο ελληνικό Δημόσιο και το δήμο Βριλησσίων, που αμφισβήτησαν την ιδιοκτησία στη δασική περιοχή, πρόστιμα 400 και 250 ευρώ για τα έξοδα της δίκης. Οσον αφορά το δικαίωμα κυριότητας της Μονής Πεντέλης και του συγκεκριμένου ιδιώτη, παραπέμπει σε θέσπισμα του σουλτάνου με ημερομηνία 1829! Οπως δε τόνισε στον ΕΤ και ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Βριλησσίων Α. Ντινόπουλος, «σύμφωνα με την απόφαση, η Μονή Πεντέλης ενέμετο την έκταση, καλή τη πίστει, από το 1570».Κατά πληροφορίες, έχει εκδοθεί και άλλη εφετειακή απόφαση για παρεμφερή υπόθεση, η οποία αναμένεται να καθαρογραφεί και για το λόγο αυτό δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί. Με αφορμή την ετυμηγορία για την περιοχή Πάτημα, που είδε το φως της δημοσιότητας, νομικοί αλλά και δικαστικοί κύκλοι θέτουν πολλά ερωτήματα για το πώς μία δασική έκταση περιήλθε με δικαστική ετυμηγορία σε ιδιώτη, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ενδεχομένως αυτή η απόφαση «θα πρέπει να ελεγχθεί εις βάθος». «Η Ιερά Μονή Πεντέλης, από το 1970 ως το 1976 πούλησε σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς και σε ιδιώτες δασικές εκτάσεις που αγγίζουν τα δέκα χιλιάδες στρέμματα στη νοτιοανατολική πλευρά του Πεντελικού» καταγγέλλει ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου. «Οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες άρχισαν σταδιακά και κυρίως μετά τη φωτιά του ’98, να εμφανίζουν τίτλους ιδιοκτησίας, να διεκδικούν τις εκτάσεις και, σε πολλές περιπτώσεις, να προσπαθούν να απαγορεύσουν τη δενδροφύτευση των καμένων εκτάσεων που ήδη είχαν κηρυχθεί αναδασωτέες». Ερωτηθείς σχετικά με τις αγοραπωλησίες δασικών εκτάσεων στις οποίες προέβη κατά το παρελθόν η Μονή Πεντέλης, ο επίσκοπος Θερμοπυλών και ηγούμενος της Μονής Ιωάννης λέει στον «ΕΤ»: «Από την αρχή της θητείας μου, το Μάιο του 1994, έως σήμερα δεν έχει πουληθεί τίποτα απολύτως. Αντιθέτως», συμπληρώνει, «έχω επανειλημμένως υποστηρίξει τα δίκαια της Μονής έναντι των καταπατητών, ξοδεύοντας αρκετά εκατομμύρια σε δικαστικές διαμάχες», αναφερόμενος στη διεκδίκηση 1.200 στρεμμάτων δασικής έκτασης από τον οικοδομικό συνεταιρισμό «Μεγαλόχαρη», έναντι του οποίου το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας ήταν πλαστοί. ΜΑΡΙΑ ΒΑΘΗ, ΜΥΡΤΩ ΜΠΟΥΤΣΗΕλεύθερος Τύπος

ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-7-2007

MEGA 17%
ANT1 14,4%
STAR 11,4%
ALPHA 10,4%
NET 10,2%
ALTER 10%
ET1 4,4%

ΔΕΝ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

Ουραγός η Ελλάδα, ως προς τα ποσοστά γονιμότητας στην ΕΕ των 27, ενώ οι Ελληνίδες βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα απασχόλησης και χρήσης Η/Υ, σύμφωνα με την Eurostat, ενώ διευρυμένη παραμένει η «ψαλίδα» στην ανεργία μεταξύ γυναικών και ανδρών. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 22η θέση σε ότι αφορά τον δείκτη γονιμότητας καθώς οι Ελληνίδες γεννούν 1,28 παιδιά κατά μέσο όρο. Και για να μην μπερδεύεστε η κοπέλα της φωτογραφίας δεν έχει καμμία σχέση με Ελλάδα.

ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΤΡΙΤΗ 17-7-2007

ΜΕGA 16,7%
ANT1 14%
STAR 12,7%
ALPHA 11,1%
ALTER 10,9%
NET 10%
ET1 4,3%

ΝΕΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Πυρκαγιά στο Πάτημα Βριλησσίων στη λεωφόρο Πεντέλης, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης. Επί τόπου έσπευσαν 15 οχήματα με 45 πυροσβέστες, ενώ καθ' οδόν βρίσκονταν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η προσοχή της Πυροσβεστικής στρεφόταν επίσης στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Κόρινθο, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και στην Καλλιθέα της Πάτρας, όπου το βράδυ της Τρίτης συνέχιζε να μαίνεται το ένα από τα τρία μέτωπα της φωτιάς. Η φωτιά στην Κόρινθο ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης και εκτιμάται ότι ξεκίνησε από τη χωματερή της Ακροκορίνθου. Οι φλόγες έφτασαν ως το δρόμο και πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην εθνικό οδό Κορίνθου - Τρίπολης.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο τύπος μισούσε θανάσιμα τον γάτο της γυναίκας του και αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί πηγαίνοντάς τον με το αυτοκίνητο 20 οικοδομικά τετράγωνα μακριά και να τον αφήσει στο πάρκο. Καθώς επέστρεφε στο σπίτι, ο γάτος ερχόταν από τον δρόμο. Την επόμενη ημέρα αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί πηγαίνοντάς τον με το αυτοκίνητο 40 οικοδομικά τετράγωνα μακριά και να τον αφήσει. Καθώς επέστρεφε στο σπίτι, ο γάτος ερχόταν από τον δρόμο. Συνέχισε αφήνοντας τον γάτο όλο και πιο μακριά, αλλά ο κωλόγατος πάντοτε επέστρεφε στο σπίτι. Τελικά, αποφάσισε να τον οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα μακριά, να στρίψει δεξιά, να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα, να στρίψει αριστερά, να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα, να περάσει την γέφυρα, να στρίψει δεξιά, να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα, μέχρις όπου έφτασε σε ασφαλή απόσταση, κατά την γνώμη του, και εγκατέλειψε τον γάτο εκεί πέρα. Μερικές ώρες αργότερα, τηλεφώνησε στο σπίτι του: -Τζένη, ο γάτος είναι εκεί; -Ναι, γιατί ρωτάς; Έξω φρενών ο τύπος απαντά: -Για φέρτον στο τηλέφωνο τον άτιμο, χάθηκα και θέλω οδηγίες.

ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΤΑ

Εφημερίδα «Γάτα» 28/06/07 Ο Καραγκούνης δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και εάν ποτέ γίνει αυτό δεν θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Το κλείνουμε αυτό το κεφάλαιο οριστικά όσα δημοσιεύματα στο εξωτερικό και αν υπάρξουν, Ιταλία θέλει να πάει το παιδί αλλά ψάχνει το καλό συμβόλαιο.
Αυτά έγραφε η εφημερίδα στις 28/06/2007 λίγες μέρες μετά ήρθε η ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ για την απόκτησή του. Περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση από την εφημερίδα, η είδηση είναι αναρτημένη και στο επίσημο site της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ .

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο 16-07-2007 Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αποκλειστικά θέματα: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου Παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Γενικής συνέλευσης, όπως επικυρώσουν τα πρακτικά της Γενικής συνέλευσης. Η νέα σύνθεση του Δ.Σ, του οποίου τα μέλη αυξάνονται από 11 σε 15, έχει ως ακολούθως: Μήτσου Αργύρης του Δημητρίου, Πρόεδρος του Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος Στράτος Γεώργιος του Κωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ Σαμαράς Ευάγγελος του Φιλίππου, Εντεταλμένος σύμβουλος του Δ.Σ για το έργο «Νέο Γήπεδο Παναθηναϊκού» Βουτσαράς Θεοφάνης του Χρήστου, Μέλος του Δ.Σ Αθανασόπουλος Χρήστος του Ευσταθίου, Μέλος του Δ.Σ Παπαμιχάλης Ιωάννης του Ευστρατίου, Μέλος του Δ.Σ Παρθενόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου, Μέλος του Δ.Σ Σπανουδάκης Στυλιανός του Βασιλείου, Μέλος του Δ.Σ Οικονομόπουλος Παναγιώτης του Ιωάννου, Μέλος του Δ.Σ Βησσαράκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου, Μέλος του Δ.Σ Καραγεωργίου Σταύρος του Ιωάννου, Μέλος του Δ.Σ Αλεξανδρόπουλος Μιχάλης του Αιμίλιου, Μέλος του Δ.Σ Έλληνας Μιχαήλ του Λουκά, Μέλος του Δ.Σ Λουμίδη Άννα του Ελευθερίου, Μέλος του Δ.Σ Αυγουλέας Στέφανος του Γρηγορίου, Μέλος του

ΚΑΦΕΣ ΑΠΟ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

Μια απίστευτη υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε η Νομαρχία Πειραιά σε βιοτεχνία.Οι ελεγκτές της Νομαρχίας εντόπισαν την επιχείρηση του Κουτρέτσου Ηλία, που βρίσκεται στην οδό Γούναρη 36 στον Πειραιά, η οποία παρασκεύαζε καφέ από ζωοτροφές. Συγκεκριμένα, έφτιαχνε το φυσικό υποκατάστατο καφέ Φυτοκρί, από κριθάρι που προμηθεύονταν από μεγάλη βιομηχανική και εμπορική εταιρεία ζωοτροφών.Κατά τον έλεγχο των γεωπόνων της Νομαρχίας βρέθηκε τιμολόγιο εταιρείας ζωοτροφών, με αγοραστή τη βιοτεχνία καφέ που είχε παραγγείλει και παραλάβει πάνω από μισό τόνο κριθάρι.Αμέσως ενημερώθηκε ο Νομάρχης Πειραιά, ο οποίος έδωσε εντολή για κατάσχεση και καταστροφή όλων των ακατάλληλων για κατανάλωση ποσοτήτων «καφέ» και ζωοτροφών που χρησιμοποιούνταν ως πρώτη ύλη για την παρασκευή του. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:- 250 κιλά κριθάρι σε δώδεκα σάκους

ΣΤΟΧΟΣ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ

Σε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών το οποίο αποτελεί συνέχεια του καταστροφικού σχεδίου της Πάρνηθας αποδίδουν την χθεσινή φωτιά στον Υμηττό το υπ. Δημόσιας Τάξης καθώς και δήμαρχοι της περιοχής. Την άποψη αυτή ενισχύει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα. Με δήλωση του στον ΕΤ, ο κ. Β. Πολύδωρας σημείωσε με νόημα: «Απορίας άξιον παραμένει ότι στις 3 το μεσημέρι της κάθε κατάλληλης ημέρας εκδηλώνονται πυρκαγιές σε πολύ… ενδιαφέροντα σημεία. Τη φωτιά, πάντως, την πιάσαμε στο ταχύτερο δυνατό χρόνο». Στην εκτίμηση του υπουργού, όπως πρόσθεσαν και οι δήμαρχοι της περιοχής, συνέτεινε ολόκληρη σειρά από ισχυρές ενδείξεις. Ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Ν. Χαρδαλιάς μιλώντας στον ΕΤ ήταν ξεκάθαρος στο θέμα του εμπρησμού: «Εκεί όπου πολεμούσαμε να σβήσουμε το ένα μέτωπο, ξαφνικά ξεσπούσαν άλλα τρία σε διαφορετικά σημεία του ορίζοντα. Αν αυτό δεν είναι εμπρησμός, τότε τι είναι;». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Παπάγου κ. Β. Ξύδης, που είπε στον ΕΤ ότι είναι σχεδόν απίθανο να ξεσπούν τόσα πολλά πύρινα μέτωπα σε μια περιοχή η οποία δεν έχει πυκνή βλάστηση σαν την Πάρνηθα. Οι φλόγες ξεκίνησαν από δασική περιοχή, πάνω ακριβώς από την Κατεχάκη, που είχε μείνει άκαυτη στις μεγάλες φωτιές της περασμένης δεκαετίας. Μεταδόθηκαν αστραπιαία σε μια από τις ελάχιστες συστάδες δέντρων και με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, ο καλύτερος «αγωγός» για τη φωτιά. Το ισχυρότερο στοιχείο που, όπως υποστηρίχτηκε, ενισχύει την εκτίμηση του εμπρησμού, υπήρξαν οι απανωτές εκρήξεις και μάλιστα σε διαφορετική κάθε φορά περιοχή απ’ όπου περνούσαν οι φλόγες.Η πιθανότερη εκδοχή ήταν πως οι μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία, έτσι ώστε, ακόμη και στην περίπτωση που τα εναέρια μέσα κατόρθωναν να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιά, αυτά ενισχύονταν και προκαλούσαν αναζωπυρώσεις. Οπως λέγεται, αυτή καθαυτή η φωτιά ξεκίνησε να αναπτύσσεται μετά δύο διαδοχικές μικρής έντασης εκρήξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καμένες περιοχές βρέθηκαν κάποια αντικείμενα, όπως ειδικά διασκευασμένα κονσερβοκούτια που εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκαν ως αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί. Πάντως, η έρευνα που διεξάγεται από τους πυροσβέστες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Εμπρησμού, δεν αποκλείεται να είναι σύντομη και θα οδηγήσει σε ανακοινώσεις που θα προκαλέσουν ιδιαίτερη αίσθηση για το περιεχόμενο τους.

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Εμβόλιο μεταλλαγμένων ιών, ικανών να καταστρέψουν κάθε μορφής καρκινικά κύτταρα, εφαρμόζεται ήδη σε πειραματικό στάδιο σε ασθενείς στις ΗΠΑ, με θεαματικά αποτελέσματα, και αναμένεται να βρει ευρύτερη εφαρμογή σε 5 με 10 χρόνια. Η νέα μέθοδος χρησιμοποιεί ιούς, όπως ο έρπητας 1 και 2, οι οποίοι αφού μεταλλαχθούν στο εργαστήριο για να γίνουν ακίνδυνοι, διεισδύουν στον οργανισμό με εμβολιασμό και καταστρέφουν τον αρχικό όγκο ή τα καρκινικά κύτταρα. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κούσουλας του πανεπιστημίου της Λουιζιάνας των ΗΠΑ, μιλώντας στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες που διοργανώνει το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, επισημαίνοντας παράλληλα πως η μέθοδος βρίσκεται στο τελικό στάδιο μελέτης και εκτιμώντας ότι μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία θα εφαρμόζεται για όλους τους τύπους καρκίνου. «Ήδη γίνεται κλινική μελέτη σε εφτά αντικαρκινικά κέντρα των ΗΠΑ και τον τελευταίο χρόνο εφαρμόζεται από γερμανική εταιρεία σε περίπου 100 ασθενείς με πολύ θετικά αποτελέσματα», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Κούσουλα, ο εμβολιασμός όχι μόνο δεν καταστρέφει τα υγιή κύτταρα, αλλά επιπλέον ενεργοποιεί την ανάπτυξη του αμυντικού συστήματος του οργανισμού, προκειμένου να αναγνωρίσει τις μεταστάσεις και να αντιμετωπίσει μόνος του την ασθένεια. «Με τη χρήση του εμβόλιμου μεταλλαγμένου ιού αποφεύγεται η χορήγηση τοξικών φαρμάκων που επιβαρύνουν τον ασθενή. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να "γεμίσεις" τον ιό με αντικαρκινικό φάρμακο για αμεσότερα αποτελέσματα. Είναι δηλαδή εφικτός και ο συνδυασμός χημείας και μοριακής βιολογίας», εξήγησε. Την επόμενη άνοιξη θα δημιουργηθεί αντικαρκινικό κέντρο στη Νέα Ορλεάνη όπου θα παράγεται ιός κατά του καρκίνου του ήπατος, που προκλήθηκε από μετάσταση του παχέος εντέρου.

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...