63,9% Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το εκπληκτικό 63,9% μέσο όρο τηλεθέασης έκανε την Τρίτη το βράδυ η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Εμείς δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο γιατί θα χαρακτηριστούμε υπερβολικοί και ότι φθονούμε την τεράστια επιτυχία που πράγματι σημειώνει ο Λάκης Λαζόπουλος.

1 σχόλιο:

Dimitris είπε...

Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2007
Αλ τσαντήρι νιουζ (al tsantiri newz)
Ο κ. Λαζόπουλος με την πολύ ανατρεπτική - σατυρική εκπομπή του σχολίαζε και σχολιάζει "προσωπικότητες" του τόπου ιδιαίτερα εύστοχα. Ως εκεί είμαστε σύμφωνοι και μπράβο του. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε όμως είναι πως ξαφνικά ο "επαναστάτης" Λαζόπουλος, αυτό το "άταχτο παιδί" του star system αποφάσισε να χτυπήσει το ίδιο το σύστημα που τον ανέδειξε... Είναι ο ήρωας της εποχής μας, ή μια τεχνητή "βαλβίδα ασφαλείας" που ξεφουσκώνει το (όποιο) απηυδισμένο κοινό; Με απώτερο σκοπό το κέδρος βέβαια αφού τίποτε δεν προσφέρεται δωρεάν... Μακάρι να κάνουμε λάθος αλλά πάντως ο κ. Λαζόπουλος ουδέποτε απάντησε σε σχετικά δημοσιεύματα και σε επιστολές που του έχουμε στείλει για το ρόλο του...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ,
ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ"

"Αγαπητέ κε Λαζόπουλε,
Κατ' αρχήν να πούμε ότι θαυμάζουμε το σθένος σας και σας συγχαίρουμε για τη καυστική σας σάτυρα ιδιαίτερα στις πιο τελευταίες εκπομπές που έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Σας ξεχωρίζουμε από την πλειονότητα των καλλιτεχνών και δημοσιογράφων (που δυστυχώς προσβάλλουν με την παρουσία τους την αισθητική και τη νοημοσύνη μας). Είναι επιτυχημένες οι παρατηρήσεις σας κι εύστοχες και η όλη προσπάθεια είναι προς τιμήν σας. Μακάρι και άλλοι ηθοποιοί, καλλιτέχνες, επώνυμοι, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων και δη δημοσιογράφοι (ως 4η εξουσία) να μπορούσαν (ή να ήθελαν) να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Να "κάρφωναν" το star system όπως του αξίζει... κι όχι να συναινούν, να συμπράττουν.
Τότε ίσως η ζυγαριά να έγερνε και λίγο από την άλλη πλευρά για να αντισταθμίσει τα πράγματα. Εμείς ευχόμαστε να συνεχίσετε με το ίδιο θάρρος να λειτουργείτε ως αλογόμυγα αν και δυστυχώς το άλογο πλήθος δεν πρόκειται να ξυπνήσει...Η στροφή αυτή λοιπόν είναι θετική, ειδικά όταν προέρχεται από έναν επώνυμο καλλιτέχνη που κατέχει μια καλή θέση, σε καλή ζώνη, με θεαματικότητα. Αυτό που εμείς δεν καταλαβαίνουμε είναι ο λόγος που τα κάνετε όλα αυτά. Γιατί -συγγνώμη για την ευθύτητα- αλλά στο παρελθόν με διάφορες πράξεις σας κι ελιγμούς δεν έχετε δείξει ούτε ότι είστε ο πλέον αγνός και ατσαλάκωτος που δεν χρησιμοποίησε ποτέ γνωριμίες και πλάγιους δρόμους και τρόπους, ούτε ότι δεν έχετε επωφεληθεί από το star system για να ανέλθετε ή να ξεγλυστρίσετε από κάπου. Άρα για εμάς υπάρχουν δύο εκδοχές: Ή ο καλλιτέχνης Λαζόπουλος θέλει να μείνει στην ιστορία ως ένας επαναστάτης, αληθινός έλληνας, καλλιτέχνης σε μια εποχή παρακμής κι έτσι ίσως να αισθανθεί λίγο καλύτερα την ισοροπία μέσα του, ή λειτουργεί ως βαλβίδα ασφαλείας για μια κοινωνία η οποία είναι ελεγχόμενη αφού κάποιος κάνει τη "βαλβίδα". Δεν είμαστε αναλυτές, ούτε φιλόσοφοι, αλλά απλοί σκεπτόμενοι έλληνες.

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...